Martin Koksrud Bekkelund

Martin Koksrud Bekkelund

Teknologi • Samfunn • Politikk

Vis meg ditt skrivebord

15.03.05

Vis meg ditt skrivebord og jeg skal fortelle deg hvem du er! I min jobb ser jeg mange skrivebord, både fysiske og de du har på PC-en (eller Mac-en, dersom du bruker en slik). Et skrivebord kan fortelle mye om en person, både ved å se på antallet ikoner og hvilke ikoner man finner.

På et gammelt klistremerke jeg har står det: “Noen påstår at de som har det rotete på skrivebordet har det likedan i hodet. I så fall lurer jeg på hvordan det ser ut i hodet på de med tomt skrivebord!”

Personlig foretrekker jeg et tomt skrivebord (uansett hva man måtte mene om tomme skrivebord). Både fysisk og elektronisk. Når kontoret flyter over av papirer, ledninger og annet stæsj blir jeg urolig og manner meg opp til en ryddesjau. Det fremstår så ustrukturert inni hodet mitt. Det elektroniske skrivebordet er likedan.

Jeg har en snarvei til “Min datamaskin”, papirkurv for slettede elementer, en mappe for ubrukte skrivebordsikoner, en for programoppstarter på jobben (til forskjellige versjoner) og en mappe hvor jeg plasserer testdata, f.eks. filer jeg eksporterer fra programvaren vi lager, det være seg PDF, XML, flate tekstfiler etc.

Her kan du se en skjermdump av skrivebordet mitt. Jeg er nysgjerrig, hva har du på ditt?

Martins skrivebord

Martin :-)

Programvare

Som leser kan du gi et bidrag til produksjonen, til driften og til å skaffe utstyr til testing for å sikre regelmessige, uavhengige artikler, tester og vurderinger av høy kvalitet.

Gi et bidrag

Husk å abonnere på nyhetsbrevet, det er gratis og du får alle artikler rett i innboksen.

 

Flere artikler

Enda flere artikler? Besøk arkivet.

Om Martin

Martin Koksrud Bekkelund

Dette er Martin Koksrud Bekkelund sitt private nettsted, hvor han skriver om forbrukerteknologi, teknologiledelse og hvordan teknologi, samfunn og politikk påvirker hverandre. Martin er SVP Business Development, International Growth hos Documaster. Les mer...

 

Mastodon Facebook LinkedIn Thingiverse GitHub Ko-Fi PayPal

© 1995-2023 Martin Koksrud Bekkelund
OpphavsrettRSS og abonnementKontaktPersonvern og informasjonskapsler