Martin Koksrud Bekkelund

Martin Koksrud Bekkelund

Teknologi • Samfunn • Politikk

Vis meg ditt skrivebord

15.03.05

Vis meg ditt skrivebord og jeg skal fortelle deg hvem du er! I min jobb ser jeg mange skrivebord, både fysiske og de du har på PC-en (eller Mac-en, dersom du bruker en slik). Et skrivebord kan fortelle mye om en person, både ved å se på antallet ikoner og hvilke ikoner man finner.

På et gammelt klistremerke jeg har står det: «Noen påstår at de som har det rotete på skrivebordet har det likedan i hodet. I så fall lurer jeg på hvordan det ser ut i hodet på de med tomt skrivebord!»

Personlig foretrekker jeg et tomt skrivebord (uansett hva man måtte mene om tomme skrivebord). Både fysisk og elektronisk. Når kontoret flyter over av papirer, ledninger og annet stæsj blir jeg urolig og manner meg opp til en ryddesjau. Det fremstår så ustrukturert inni hodet mitt. Det elektroniske skrivebordet er likedan.

Jeg har en snarvei til «Min datamaskin», papirkurv for slettede elementer, en mappe for ubrukte skrivebordsikoner, en for programoppstarter på jobben (til forskjellige versjoner) og en mappe hvor jeg plasserer testdata, f.eks. filer jeg eksporterer fra programvaren vi lager, det være seg PDF, XML, flate tekstfiler etc.

Her kan du se en skjermdump av skrivebordet mitt. Jeg er nysgjerrig, hva har du på ditt?

Martins skrivebord

Martin :-)

Martin skriver regelmessig om teknologiledelse og hvordan teknologi, samfunn og politikk påvirker hverandre. Få nye artikler via e-post:

Flere artikler

Enda flere artikler? Besøk arkivet.

Lest av Martin

 • Micro-Generation Born Between 1977-1983 Given New Name

  If you were born between 1977-1983, you’ve likely been nodding along in agreement. While this window is only seven years wide, we are a cohort that grew up between two very different cohorts—the Gen-Xers and the Millennials. We are the bridge from analog to digital, and for that reason, Woodman, Associate Professor of Sociology, is now classifying us as Xennials.

 • What’s my job again? Three steps to promote value within an Agile team | ThoughtWorks

  Agility is a mindset — a culture that depends on each and every one of us. It’s the belief that each person can contribute unique value to a project. This is challenging — many of us aren’t used to the level of ownership, collaboration, flexibility and disruptive thinking that Agile demands.

 • Chris Slane’s privacy-oriented editorial cartoons are painfully funny – Boing Boing

  Online privacy is pretty much a dumpster-fire, but it’s a funny dumpster fire in the world of Kiwi editorial cartoonist Chris Slane, whose one-panel strips are hilarious in a kind of oh-shit-we’re-doomed kind of way.

 • Kristin Clemets blogg

  Det har vært trist å følge norsk politikk denne uken. Men kanskje kan det komme noe godt ut av det. For kanskje kan våre politikere nå rette blikket fremover og erkjenne farene ved forfall og forsøpling av den politiske debatten.

 • The 600+ Companies PayPal Shares Your Data With - Schneier on Security

  One of the effects of GDPR – the new EU General Data Protection Regulation – is that we’re all going to be learning a lot more about who collects our data and what they do with it. Consider PayPal, that just released a list of over 600 companies they share customer data with.

Om Martin

Martin Koksrud Bekkelund

Dette er Martin Koksrud Bekkelund sitt private nettsted, hvor han skriver om teknologiledelse og hvordan teknologi, samfunn og politikk påvirker hverandre. Martin arbeider til daglig som direktør for produkt- og forretningsutvikling i et av Norges største selskaper. Les mer...

 

Facebook Twitter Instagram LinkedIn GitHub SlideShare Martin Koksrud Bekkelunds RSS-kanal Send Martin penger via PayPal

© 1995-2018 Martin Koksrud Bekkelund
OpphavsrettRSS og abonnementKontakt