Martin Koksrud Bekkelund

Martin Koksrud Bekkelund

Teknologi • Samfunn • Politikk

Vis meg dine Firefox-tillegg

05.04.05

I forrige runde av serien «Vis meg…» fikk du se mitt skrivebord. I denne runden kan du beskue mine Firefox-tillegg.

Som flereårig bruker av Firefox fra Mozilla har jeg opparbeidet meg et lite behov for noen små tillegg (extensions på engelsk) som ikke følger med nettleseren. Hvis du benytter Opera vil du finne at flere av funksjonene følger med som standard. Hvis du derimot er som meg, og liker en minimalistisk og enkel nettleser, er Firefox det perfekte valget. Her har du en oversikt over mine tillegg:

Mouse Gestures

Optimoz Mouse GesturesOptimoz Mouse Gestures er et genialt lite program som lar deg utføre musebevegelser i kombinasjon med bestemte taster. Kombinasjonen utfører kommandoer i nettleseren. Operas bevegelser er så godt som identiske med Optimoz Mouse Gestures’.

Adblock

mozdev.orgJeg er tilhenger av reklamefinansierte nettsteder, dersom dette sørger for at nettstedet forblir gratis å lese. Jeg er derimot ingen stor tilhenger av hvordan reklamen presenteres den besøkende. Enorme animasjoner med lyd ser ut til å være markedmenneskenes favoritt om dagen. Heldigvis finnes det håp. Tillegget Adblock lar deg fjerne all generende reklame, enten enkeltvis, fra gitte kataloger eller hele nettsteder. Adblock fjerner effektivt alle uønskede bilder og viser Flash-elementer som en «F» man kan trykke på for å starte Flash-elementet.

Web Developer

Web DeveloperWeb Developer er et kjekt tillegg for deg som lager nettsider. Effektiv manipulering av informasjon som sendes til og fra nettleseren, valideringsfunksjoner, kildekoderedigering, visning i forskjellige oppløsninger, utheving av elementer, bilder, tabeller etc, skjuling av bilder og direkte redigering av CSS er bare noen av funksjonene som tilbys. Du kan vise verktøylinjen som tekst, bilder eller begge deler, skjønt bare tekst ofte får en til å lure på hva utviklerne har tenkt.

Gmail Notifier

GmailHar du en Gmail-konto kan jeg garantere deg at du blir fornøyd med Gmail Notifier, et lite tillegg som sjekker din Gmail-konto hver gang du starter Firefox, samt med et parameterstyrt interval. Ved å klikke på det lille Gmail-ikonet nede i høyre hjørne logges du automagisk inn på din Gmail-konto. Har du ikke Gmail kan du få en konto av meg.

Bookmark Synchronizer

Bookmark Synchronizer er et tillegg som lar deg synkronisere bokmerkene dine mot en FTP-, HTTP- eller HTTPS-tjener. Du kan selv spesifisere både filnavn og katalog det skal synkroniseres mot og hvordan bokmerkene skal synkroniseres. Selv synkroniserer jeg bokmerkene hver gang Firefox avsluttes slik at jeg har en backup på webtjeneren min (selvfølgelig plassert i en katalog som ikke er tilgjengelig for allmenheten). Bokmerkene kan synkroniseres med en full synkronisering (oppdatere hele filen) eller inkrementelt, dvs. kun overføre endringer i bokmerkefilen. Bokmerkene synkroniseres ikke hvis det ikke er gjort endringer i bokmerkefilen.

Selv ser jeg disse tilleggene som fornuftige og har ingen betenkeligheter med å anbefale de til andre. Hvis jeg skulle ønske meg et tillegg kunne jeg tenke meg et godt administrasjonsverktøy for bokmerker, helst et som kan søke etter identiske forekomster av samme bokmerke. Har du noen extensions å anbefale? Legg igjen en kommentar!

Martin :-)

Martin skriver regelmessig om teknologiledelse og hvordan teknologi, samfunn og politikk påvirker hverandre. Få nye artikler via e-post:

Flere artikler

Enda flere artikler? Besøk arkivet.

Lest av Martin

 • How To Beat Decision Fatigue With Better Brain Habits

  Coined by Roy F. Baumeister, social psychologist and author of Willpower: Rediscovering the Greatest Human Strength, decision fatigue occurs after a long session of decision-making which results in low self-control and willpower.

 • Seth's Blog: Quick or smart?

  Every time you pick up your quickphone, you stop inventing and begin transacting instead.

 • Hvorfor er utenlandskabler så viktig?

  I forbindelse med at Stortinget skal stemme over tilknytning til EUs energibyrå har det oppstått flere kampanjer mot dette. Jeg mener at utenlandskablene er meget viktig for å gjennomføre et grønt skifte i Europa, og selv om jeg ikke har noen mening om tilknytningen til EUs energibyrå, så vil jeg imøtegå kritikken av utenlandskablene.

 • The big secret of small improvements – Hacker Noon

  We have a backlog full of ideas, stories and tasks to last a life time. Every day we see opportunities for small improvements that can be done, but aren’t significant enough to rise above the main feature roadmap and get prioritized. What can we do?

 • Do You Really Know Who’s Tracking Your Every Move? – Hacker Noon

  With GPS data increasingly falling into the wrong hands, cyber-criminals can easily use GPS to build a larger picture of their victims and prepare phishing attacks.

Om Martin

Martin Koksrud Bekkelund

Dette er Martin Koksrud Bekkelund sitt private nettsted, hvor han skriver om teknologiledelse og hvordan teknologi, samfunn og politikk påvirker hverandre. Martin arbeider til daglig som direktør for produkt- og forretningsutvikling i et av Norges største selskaper. Les mer...

 

Facebook Twitter Instagram LinkedIn GitHub SlideShare Martin Koksrud Bekkelunds RSS-kanal Send Martin penger via PayPal

© 1995-2018 Martin Koksrud Bekkelund
OpphavsrettRSS og abonnementKontakt