Martin Koksrud Bekkelund

Martin Koksrud Bekkelund

Teknologi • Samfunn • Politikk

Telenor legger ned news.online.no

27.04.05

Usenet Norge logoI en melding fra Telenor Online kan man lese at news-tjenesten “news.online.no” legges ned fra 1. mai 2005. Det kommer ikke som en overraskelse, ettersom news (også kalt usenet eller njus på norsk) ikke er veldig utbredt blant almuen lenger.

Personlig rammes jeg ikke hardt av Telenors nedleggelse, men det er synd at Norges største ISP legger ned njus-tilgangen da jeg innbiller meg at mange faste njusere kanskje forsvinner. Hos Lasse kan man signere et opprop for å beholde njus-tjenesten, noe jeg oppfordrer alle aktive njusere til å gjøre, uavhengig av om de faktisk benytter Telenor eller ei. Hvis du i tillegg er Telenor-kunde oppfordrer jeg deg til å ta kontakt med Telenor og be om priskompensasjon ettersom de kutter i tjenestetilbudet.

I Telenors Abonnementsbetingelser kan man lese følgende:

“9.1 Tilgang, drift m.v.
Telenor Internett plikter å sørge for at Kunden har tilgang til Tjenestene som beskrevet i nærværende Avtale samt på http://www.online.no/at/.”

På omtalte side er det en link til tjenester fra A-Å, hvor news-tjenesten inntil nylig sto oppført uten “legges ned fra 1. mai” i parentes. Det står ikke i avtalen at Telenor kan endre på tjenesteinnholdet uten kundens samtykke.

(Delvis sakset fra et newsinnlegg fra Jan Ingvoldstad samt Lasses hjemmeside.)

For deg som har planer om å bli værende på njus dersom Telenor ikke tar klagene til følge, kan jeg anbefale den glimrende news-tjeneren Individual.net. Tjenesten koster 10 euro i året, men det er verdt kronene for en stabil og spam-fri tjeneste. Jeg har benyttet Individual.net i flere år, og har vært storfornøyd med valget.

Hvor nyttig er denne artikkelen for deg?

Hva kan bli bedre?

Jeg blir veldig glad hvis du legger igjen noen stikkord om hva du tenker!

Frustrasjoner

Som leser kan du gi et bidrag til produksjonen, til driften og til å skaffe utstyr til testing for å sikre regelmessige, uavhengige artikler, tester og vurderinger av høy kvalitet.

Gi et bidrag

Husk å abonnere på nyhetsbrevet, det er gratis og du får alle artikler rett i innboksen.

 

Nyeste artikler

Enda flere artikler? Besøk arkivet.

Om Martin

Martin Koksrud Bekkelund

Dette er Martin Koksrud Bekkelund sitt private nettsted, hvor han skriver om forbrukerteknologi, teknologiledelse og hvordan teknologi, samfunn og politikk påvirker hverandre. Martin er innehaver av konsulentselskapet Nivlheim. Les mer...

 

Mastodon Facebook LinkedIn Thingiverse GitHub Ko-Fi PayPal

© 1995-2024 Martin Koksrud Bekkelund
OpphavsrettRSS og abonnementKontaktPersonvern og informasjonskapsler