Martin Koksrud Bekkelund

Martin Koksrud Bekkelund

Teknologi • Samfunn • Politikk

Telenor legger ned news.online.no

27.04.05

Usenet Norge logoI en melding fra Telenor Online kan man lese at news-tjenesten «news.online.no» legges ned fra 1. mai 2005. Det kommer ikke som en overraskelse, ettersom news (også kalt usenet eller njus på norsk) ikke er veldig utbredt blant almuen lenger.

Personlig rammes jeg ikke hardt av Telenors nedleggelse, men det er synd at Norges største ISP legger ned njus-tilgangen da jeg innbiller meg at mange faste njusere kanskje forsvinner. Hos Lasse kan man signere et opprop for å beholde njus-tjenesten, noe jeg oppfordrer alle aktive njusere til å gjøre, uavhengig av om de faktisk benytter Telenor eller ei. Hvis du i tillegg er Telenor-kunde oppfordrer jeg deg til å ta kontakt med Telenor og be om priskompensasjon ettersom de kutter i tjenestetilbudet.

I Telenors Abonnementsbetingelser kan man lese følgende:

«9.1 Tilgang, drift m.v.
Telenor Internett plikter å sørge for at Kunden har tilgang til Tjenestene som beskrevet i nærværende Avtale samt på http://www.online.no/at/

På omtalte side er det en link til tjenester fra A-Å, hvor news-tjenesten inntil nylig sto oppført uten «legges ned fra 1. mai» i parentes. Det står ikke i avtalen at Telenor kan endre på tjenesteinnholdet uten kundens samtykke.

(Delvis sakset fra et newsinnlegg fra Jan Ingvoldstad samt Lasses hjemmeside.)

For deg som har planer om å bli værende på njus dersom Telenor ikke tar klagene til følge, kan jeg anbefale den glimrende news-tjeneren Individual.net. Tjenesten koster 10 euro i året, men det er verdt kronene for en stabil og spam-fri tjeneste. Jeg har benyttet Individual.net i flere år, og har vært storfornøyd med valget.

Martin skriver regelmessig om teknologiledelse og hvordan teknologi, samfunn og politikk påvirker hverandre. Få nye artikler via e-post:

Flere artikler

Enda flere artikler? Besøk arkivet.

Lest av Martin

 • How To Beat Decision Fatigue With Better Brain Habits

  Coined by Roy F. Baumeister, social psychologist and author of Willpower: Rediscovering the Greatest Human Strength, decision fatigue occurs after a long session of decision-making which results in low self-control and willpower.

 • Seth's Blog: Quick or smart?

  Every time you pick up your quickphone, you stop inventing and begin transacting instead.

 • Hvorfor er utenlandskabler så viktig?

  I forbindelse med at Stortinget skal stemme over tilknytning til EUs energibyrå har det oppstått flere kampanjer mot dette. Jeg mener at utenlandskablene er meget viktig for å gjennomføre et grønt skifte i Europa, og selv om jeg ikke har noen mening om tilknytningen til EUs energibyrå, så vil jeg imøtegå kritikken av utenlandskablene.

 • The big secret of small improvements – Hacker Noon

  We have a backlog full of ideas, stories and tasks to last a life time. Every day we see opportunities for small improvements that can be done, but aren’t significant enough to rise above the main feature roadmap and get prioritized. What can we do?

 • Do You Really Know Who’s Tracking Your Every Move? – Hacker Noon

  With GPS data increasingly falling into the wrong hands, cyber-criminals can easily use GPS to build a larger picture of their victims and prepare phishing attacks.

Om Martin

Martin Koksrud Bekkelund

Dette er Martin Koksrud Bekkelund sitt private nettsted, hvor han skriver om teknologiledelse og hvordan teknologi, samfunn og politikk påvirker hverandre. Martin arbeider til daglig som direktør for produkt- og forretningsutvikling i et av Norges største selskaper. Les mer...

 

Facebook Twitter Instagram LinkedIn GitHub SlideShare Martin Koksrud Bekkelunds RSS-kanal Send Martin penger via PayPal

© 1995-2018 Martin Koksrud Bekkelund
OpphavsrettRSS og abonnementKontakt