Martin Koksrud Bekkelund

Martin Koksrud Bekkelund

Teknologi • Samfunn • Politikk

10 år med Martin

04.05.05

Det er i år ti år siden jeg publiserte min første hjemmeside på www. Dette skjedde høsten 1995 og sidene ble publisert på hjemmområdet til Høyskolen hvor jeg studerte. Jeg har dessverre ikke lykkes i å grave frem en versjon fra denne perioden, men jeg tror ikke det et et enormt stort tap. Blant kuriositetene som hører med til historien finner vi både animerte GIF-er, tabellbasert design, bakgrunnslyder i MIDI-format og utbredt bruk av både Java- og JavaScriptbaserte menyer. Alt dette hører heldigvis fortiden til. Etterhvert gikk jeg over til å benytte hjemmeområdet som fulgte med internettilgangen, naturlig nok også fordi jeg ble ferdig på skolen.

Har du holdt ut 10 år med denne mannen?

bekkelund.net blir til

I januar 2000 kjøpte jeg domenet bekkelund.net. Ideelt sett ville jeg kjøpe bekkelund.no, men det var allerede tatt av Riulf Rustads investeringsselskap, Bækkelund Industrier AS, uten at jeg ser på det som et stort tap.

Telenor, Intellinet og Braathe

Bekkelund.net var i begynnelsen driftet av Telenor Nextel for 99,- kroner per måned, eksklusive moms. Plutselig fikk de for seg at tjenesten var for billig og prisen spratt opp til 229,- kroner i måneden, hvorpå jeg forsvant til Intellinet, en ISP fra Sandefjord med godt rykte og gode priser. Dessverre gikk Intellinet konkurs og konkursboet ble kjøpt opp av Braathe Gruppen, en ISP fra Rygge i Østfold. Kort fortalt var kundeforholdet hos Braathe et mareritt jeg ikke unner noen, med en kundeservice og kundeforakt jeg ikke har opplevd maken til.

NordkappNett

I dag er bekkelund.net driftet hos NordkappNett, en liten ISP med hovedkontor i Honningsvåg og avdelingskontor i Oslo. Maskinparken er lokalisert i ForskningsparkenBlindern, samme sted som oppetid.no også er driftet. Koblet rett til NIX (listet som UNINETT i NIX) med raske linjer har bekkelund.net svært rask responstid og er rask å laste for besøkende fra Norge. Jeg er svært fornøyd med driften og tjenestene NordkappNett tilbyr, til tross for begrenset lagringsplass og overføringsmengde. Jeg har derfor ikke tatt bryderiet med å flytte driften til oppetid.no, en privat tjener i samme nett hvor jeg eier selve boksen sammen med noen venner. NordkappNett er for meg et skoleeksempel på glimrende kundeservice, og er ene og alene en grunn til å bli værende og støtte norske arbeidsplasser.

Bekkelund.net har i løpet av de siste årene rommet ymse skriverier, kall det gjerne en slags pre-blogge-variant, og generelt vært min lekeplass for utprøving av både private eksperimenter og ymse jobbrelatert arbeid. Jeg håper at du som leser liker det du leser og at du kanskje finner noe smånyttig. Jeg er en lydhør person, så tips, ønsker og innspill er selvfølgelig alltid hjertelig velkommen.

Fremtiden med Martin

Jeg har ingen konkrete fremtidsplaner for verken min personlige websatsing eller bekkelund.net, men at bekkelund.net kommer til å romme flere webtjenester er sikkert, ettersom behovet for personlig datautveksling øker.

Martin :-)

Martin skriver regelmessig om teknologiledelse og hvordan teknologi, samfunn og politikk påvirker hverandre. Få nye artikler via e-post:

Flere artikler

Enda flere artikler? Besøk arkivet.

Lest av Martin

 • Understanding the impact of weather on our daily lives for better tomorrows thanks to the Netatmo community - Blog Netatmo

  Today, thanks to all its community’s contributors, Netatmo improves the weather forecast of Yr, the Norwegian public weather service. Yr’s weather forecasts are now more accurate for Norway, Denmark, Sweden and Finland. Thanks to Netatmo’s community, the largest weather station network, people’s lives are not only better, but Yr’s forecasts are also more accurate: updates now come every hour versus every six hours as before.

 • Micro-Generation Born Between 1977-1983 Given New Name

  If you were born between 1977-1983, you’ve likely been nodding along in agreement. While this window is only seven years wide, we are a cohort that grew up between two very different cohorts—the Gen-Xers and the Millennials. We are the bridge from analog to digital, and for that reason, Woodman, Associate Professor of Sociology, is now classifying us as Xennials.

 • What’s my job again? Three steps to promote value within an Agile team | ThoughtWorks

  Agility is a mindset — a culture that depends on each and every one of us. It’s the belief that each person can contribute unique value to a project. This is challenging — many of us aren’t used to the level of ownership, collaboration, flexibility and disruptive thinking that Agile demands.

 • Chris Slane’s privacy-oriented editorial cartoons are painfully funny – Boing Boing

  Online privacy is pretty much a dumpster-fire, but it’s a funny dumpster fire in the world of Kiwi editorial cartoonist Chris Slane, whose one-panel strips are hilarious in a kind of oh-shit-we’re-doomed kind of way.

 • Kristin Clemets blogg

  Det har vært trist å følge norsk politikk denne uken. Men kanskje kan det komme noe godt ut av det. For kanskje kan våre politikere nå rette blikket fremover og erkjenne farene ved forfall og forsøpling av den politiske debatten.

Om Martin

Martin Koksrud Bekkelund

Dette er Martin Koksrud Bekkelund sitt private nettsted, hvor han skriver om teknologiledelse og hvordan teknologi, samfunn og politikk påvirker hverandre. Martin arbeider til daglig som direktør for produkt- og forretningsutvikling i et av Norges største selskaper. Les mer...

 

Facebook Twitter Instagram LinkedIn GitHub SlideShare Martin Koksrud Bekkelunds RSS-kanal Send Martin penger via PayPal

© 1995-2018 Martin Koksrud Bekkelund
OpphavsrettRSS og abonnementKontakt