Martin Koksrud Bekkelund

Martin Koksrud Bekkelund

Teknologi • Samfunn • Politikk

Et sykt sinn

27.06.05

Klokken 22.03 fredag kveld fikk jeg den tvilsomme “gleden” av å snakke med “Per Erik”, en person med Haugesund-dialekt som ringte fra skjult nummer. Normalt sett er jeg ikke spesielt begeistret for å besvare anrop fra skjulte nummer, og denne samtalen gjorde ikke begeistringen større.

Uten å gå i detalj på innholdet i samtalen ga “Per Erik” inntrykk av å ha lest bekkelund.net og kom med en del særdels upassende spørsmål og kommentarer. Fyren var helt klart forstyrret, for han diktet opp historier rundt saker jeg har omtalt på bekkelund.net, totalt uten rot i virkeligheten.

Jeg syntes det er svært hyggelig at folk leser sidene mine, og enda hyggeligere hvis de kontakter meg, men ikke på denne måten. Telefonnummeret mitt oppgis sammen med kontaktskjemaet, så det er antakeligvis der han har kommet i kontakt med meg, ettersom telefonnummeret mitt ikke er listet i telefonkatalogene.

Jeg har fått tilsendt rådataloggfilene fra bekkelund.net av ISP-en min, da disse inneholder fullstendig informasjon om hvem som besøker meg og når. Videre har jeg kontaktet NetCom for å høre litt nærmere om hva de anbefaler meg å gjøre med hendelsen. De anbefalte meg å politianmelde hendelsen, noe jeg for øvrig ikke er veldig betenkt med å gjøre, ettersom jeg oppfattet samtalen som sjikanering.

Loggfilene gir meg en håndfull reelle IP-adresser (IP-adresser som ikke er søkemotorer, spam-roboter, etc.) som har besøkt sidene telefonnummeret mitt er vist på, hvilket gir meg god kontroll på hvor fyren kommer fra, forutsatt at han har besøkt bekkelund.net. Med fare for å miste reelle lesere (som ikke er sinnsforvirrede) kan jeg blokkere adressene med .htaccess.

Jeg har bestemt meg for å ikke gå videre med saken, ettersom han ikke fremstod som veldig truende, kun sjikanerende. Hører jeg derimot fra “Per Erik” igjen kan han forvente seg en politianmeldelse.

Hvor nyttig er denne artikkelen for deg?

Hva kan bli bedre?

Jeg blir veldig glad hvis du legger igjen noen stikkord om hva du tenker!

Frustrasjoner

Som leser kan du gi et bidrag til produksjonen, til driften og til å skaffe utstyr til testing for å sikre regelmessige, uavhengige artikler, tester og vurderinger av høy kvalitet.

Gi et bidrag

Husk å abonnere på nyhetsbrevet, det er gratis og du får alle artikler rett i innboksen.

 

Nyeste artikler

Enda flere artikler? Besøk arkivet.

Om Martin

Martin Koksrud Bekkelund

Dette er Martin Koksrud Bekkelund sitt private nettsted, hvor han skriver om forbrukerteknologi, teknologiledelse og hvordan teknologi, samfunn og politikk påvirker hverandre. Martin er innehaver av konsulentselskapet Nivlheim. Les mer...

 

Mastodon Facebook LinkedIn Thingiverse GitHub Ko-Fi PayPal

© 1995-2024 Martin Koksrud Bekkelund
OpphavsrettRSS og abonnementKontaktPersonvern og informasjonskapsler