Martin Koksrud Bekkelund

Martin Koksrud Bekkelund

Teknologi • Samfunn • Politikk

Et sykt sinn

27.06.05

Klokken 22.03 fredag kveld fikk jeg den tvilsomme «gleden» av å snakke med «Per Erik», en person med Haugesund-dialekt som ringte fra skjult nummer. Normalt sett er jeg ikke spesielt begeistret for å besvare anrop fra skjulte nummer, og denne samtalen gjorde ikke begeistringen større.

Uten å gå i detalj på innholdet i samtalen ga «Per Erik» inntrykk av å ha lest bekkelund.net og kom med en del særdels upassende spørsmål og kommentarer. Fyren var helt klart forstyrret, for han diktet opp historier rundt saker jeg har omtalt på bekkelund.net, totalt uten rot i virkeligheten.

Jeg syntes det er svært hyggelig at folk leser sidene mine, og enda hyggeligere hvis de kontakter meg, men ikke på denne måten. Telefonnummeret mitt oppgis sammen med kontaktskjemaet, så det er antakeligvis der han har kommet i kontakt med meg, ettersom telefonnummeret mitt ikke er listet i telefonkatalogene.

Jeg har fått tilsendt rådataloggfilene fra bekkelund.net av ISP-en min, da disse inneholder fullstendig informasjon om hvem som besøker meg og når. Videre har jeg kontaktet NetCom for å høre litt nærmere om hva de anbefaler meg å gjøre med hendelsen. De anbefalte meg å politianmelde hendelsen, noe jeg for øvrig ikke er veldig betenkt med å gjøre, ettersom jeg oppfattet samtalen som sjikanering.

Loggfilene gir meg en håndfull reelle IP-adresser (IP-adresser som ikke er søkemotorer, spam-roboter, etc.) som har besøkt sidene telefonnummeret mitt er vist på, hvilket gir meg god kontroll på hvor fyren kommer fra, forutsatt at han har besøkt bekkelund.net. Med fare for å miste reelle lesere (som ikke er sinnsforvirrede) kan jeg blokkere adressene med .htaccess.

Jeg har bestemt meg for å ikke gå videre med saken, ettersom han ikke fremstod som veldig truende, kun sjikanerende. Hører jeg derimot fra «Per Erik» igjen kan han forvente seg en politianmeldelse.

Martin skriver regelmessig om teknologiledelse og hvordan teknologi, samfunn og politikk påvirker hverandre. Få nye artikler via e-post:

Flere artikler

Enda flere artikler? Besøk arkivet.

Lest av Martin

 • Micro-Generation Born Between 1977-1983 Given New Name

  If you were born between 1977-1983, you’ve likely been nodding along in agreement. While this window is only seven years wide, we are a cohort that grew up between two very different cohorts—the Gen-Xers and the Millennials. We are the bridge from analog to digital, and for that reason, Woodman, Associate Professor of Sociology, is now classifying us as Xennials.

 • What’s my job again? Three steps to promote value within an Agile team | ThoughtWorks

  Agility is a mindset — a culture that depends on each and every one of us. It’s the belief that each person can contribute unique value to a project. This is challenging — many of us aren’t used to the level of ownership, collaboration, flexibility and disruptive thinking that Agile demands.

 • Chris Slane’s privacy-oriented editorial cartoons are painfully funny – Boing Boing

  Online privacy is pretty much a dumpster-fire, but it’s a funny dumpster fire in the world of Kiwi editorial cartoonist Chris Slane, whose one-panel strips are hilarious in a kind of oh-shit-we’re-doomed kind of way.

 • Kristin Clemets blogg

  Det har vært trist å følge norsk politikk denne uken. Men kanskje kan det komme noe godt ut av det. For kanskje kan våre politikere nå rette blikket fremover og erkjenne farene ved forfall og forsøpling av den politiske debatten.

 • The 600+ Companies PayPal Shares Your Data With - Schneier on Security

  One of the effects of GDPR – the new EU General Data Protection Regulation – is that we’re all going to be learning a lot more about who collects our data and what they do with it. Consider PayPal, that just released a list of over 600 companies they share customer data with.

Om Martin

Martin Koksrud Bekkelund

Dette er Martin Koksrud Bekkelund sitt private nettsted, hvor han skriver om teknologiledelse og hvordan teknologi, samfunn og politikk påvirker hverandre. Martin arbeider til daglig som direktør for produkt- og forretningsutvikling i et av Norges største selskaper. Les mer...

 

Facebook Twitter Instagram LinkedIn GitHub SlideShare Martin Koksrud Bekkelunds RSS-kanal Send Martin penger via PayPal

© 1995-2018 Martin Koksrud Bekkelund
OpphavsrettRSS og abonnementKontakt