Martin Koksrud Bekkelund

Martin Koksrud Bekkelund

Teknologi • Samfunn • Politikk

ADSL-jungelen

28.06.05

Skal jeg bytte ISP?Om ikke lenge går bindingstiden på mitt ADSL-abonnement fra Telenor ut. Jeg har vært veldig fornøyd med kvaliteten på tjenesten fra Telenor, men føler at prisen ikke lenger står i stil med hastigheten som leveres. Prisen jeg betaler er 391,- kroner i måneden, inkludert alle avgifter. For dette får jeg 704 kbit/s nedlastingshastighet og 128 kbit/s opplastingshastighet. Ingen svimlende hastigheter, men dugelig som en start.

Telenor har derimot annonsert at de øker hastighetene fra 1. juni. Jeg leser også at nye kunder får den nye hastigheten umiddelbart, mens eksisterende kunder oppgraderes “i løpet av året”.

Den som har fulgt med litt i mediene den siste tiden har fått med seg at de fleste bredbåndsleverandører har økt hastighetene denne våren. Hva som skjer i løpet av sommeren er uvisst, men jeg blir foreløpig hos Telenor og satser på å oppgradere linjen min til “Pluss”, det vil si 2000 kbit/s nedlastingshastighet og 300 kbit/s opp. Forutsetningen er selvfølgelig at jeg får den nye hastigheten umiddelbart, hvis ikke kan de vinke meg kjapt farvel når bindingstiden er ute.

Jeg innbiller meg at jeg har trålet markedet for potensielle (såkalte) bredbåndsleverandører, men hvis du allikevel har et godt tips kan du legge igjen en kommentar. Husk at de fleste leverandører krever en oppstartsavgift og en månedlig avgift for oss uten fasttelefon, som må spres utover avtaleperioden. Pt. vil ingen være billigere enn Telenor over en periode på 12-måneder.

For øvrig ryktes det i bygda at UPC har planer om å levere sitt Extreme-abonnement over TV-kabelen, men dette er foreløpig bare løse rykter basert på et tilbud til en annen velforening i bygda.

Hvor nyttig er denne artikkelen for deg?

Hva kan bli bedre?

Jeg blir veldig glad hvis du legger igjen noen stikkord om hva du tenker!

Generelt

Som leser kan du gi et bidrag til produksjonen, til driften og til å skaffe utstyr til testing for å sikre regelmessige, uavhengige artikler, tester og vurderinger av høy kvalitet.

Gi et bidrag

Husk å abonnere på nyhetsbrevet, det er gratis og du får alle artikler rett i innboksen.

 

Nyeste artikler

Enda flere artikler? Besøk arkivet.

Om Martin

Martin Koksrud Bekkelund

Dette er Martin Koksrud Bekkelund sitt private nettsted, hvor han skriver om forbrukerteknologi, teknologiledelse og hvordan teknologi, samfunn og politikk påvirker hverandre. Martin er innehaver av konsulentselskapet Nivlheim. Les mer...

 

Mastodon Facebook LinkedIn Thingiverse GitHub Ko-Fi PayPal

© 1995-2024 Martin Koksrud Bekkelund
OpphavsrettRSS og abonnementKontaktPersonvern og informasjonskapsler