Martin Koksrud Bekkelund

Martin Koksrud Bekkelund

Teknologi • Samfunn • Politikk

ADSL-jungelen

28.06.05

Skal jeg bytte ISP?Om ikke lenge går bindingstiden på mitt ADSL-abonnement fra Telenor ut. Jeg har vært veldig fornøyd med kvaliteten på tjenesten fra Telenor, men føler at prisen ikke lenger står i stil med hastigheten som leveres. Prisen jeg betaler er 391,- kroner i måneden, inkludert alle avgifter. For dette får jeg 704 kbit/s nedlastingshastighet og 128 kbit/s opplastingshastighet. Ingen svimlende hastigheter, men dugelig som en start.

Telenor har derimot annonsert at de øker hastighetene fra 1. juni. Jeg leser også at nye kunder får den nye hastigheten umiddelbart, mens eksisterende kunder oppgraderes «i løpet av året».

Den som har fulgt med litt i mediene den siste tiden har fått med seg at de fleste bredbåndsleverandører har økt hastighetene denne våren. Hva som skjer i løpet av sommeren er uvisst, men jeg blir foreløpig hos Telenor og satser på å oppgradere linjen min til «Pluss», det vil si 2000 kbit/s nedlastingshastighet og 300 kbit/s opp. Forutsetningen er selvfølgelig at jeg får den nye hastigheten umiddelbart, hvis ikke kan de vinke meg kjapt farvel når bindingstiden er ute.

Jeg innbiller meg at jeg har trålet markedet for potensielle (såkalte) bredbåndsleverandører, men hvis du allikevel har et godt tips kan du legge igjen en kommentar. Husk at de fleste leverandører krever en oppstartsavgift og en månedlig avgift for oss uten fasttelefon, som må spres utover avtaleperioden. Pt. vil ingen være billigere enn Telenor over en periode på 12-måneder.

For øvrig ryktes det i bygda at UPC har planer om å levere sitt Extreme-abonnement over TV-kabelen, men dette er foreløpig bare løse rykter basert på et tilbud til en annen velforening i bygda.

Martin skriver regelmessig om teknologiledelse og hvordan teknologi, samfunn og politikk påvirker hverandre. Få nye artikler via e-post:

Flere artikler

Enda flere artikler? Besøk arkivet.

Lest av Martin

 • Micro-Generation Born Between 1977-1983 Given New Name

  If you were born between 1977-1983, you’ve likely been nodding along in agreement. While this window is only seven years wide, we are a cohort that grew up between two very different cohorts—the Gen-Xers and the Millennials. We are the bridge from analog to digital, and for that reason, Woodman, Associate Professor of Sociology, is now classifying us as Xennials.

 • What’s my job again? Three steps to promote value within an Agile team | ThoughtWorks

  Agility is a mindset — a culture that depends on each and every one of us. It’s the belief that each person can contribute unique value to a project. This is challenging — many of us aren’t used to the level of ownership, collaboration, flexibility and disruptive thinking that Agile demands.

 • Chris Slane’s privacy-oriented editorial cartoons are painfully funny – Boing Boing

  Online privacy is pretty much a dumpster-fire, but it’s a funny dumpster fire in the world of Kiwi editorial cartoonist Chris Slane, whose one-panel strips are hilarious in a kind of oh-shit-we’re-doomed kind of way.

 • Kristin Clemets blogg

  Det har vært trist å følge norsk politikk denne uken. Men kanskje kan det komme noe godt ut av det. For kanskje kan våre politikere nå rette blikket fremover og erkjenne farene ved forfall og forsøpling av den politiske debatten.

 • The 600+ Companies PayPal Shares Your Data With - Schneier on Security

  One of the effects of GDPR – the new EU General Data Protection Regulation – is that we’re all going to be learning a lot more about who collects our data and what they do with it. Consider PayPal, that just released a list of over 600 companies they share customer data with.

Om Martin

Martin Koksrud Bekkelund

Dette er Martin Koksrud Bekkelund sitt private nettsted, hvor han skriver om teknologiledelse og hvordan teknologi, samfunn og politikk påvirker hverandre. Martin arbeider til daglig som direktør for produkt- og forretningsutvikling i et av Norges største selskaper. Les mer...

 

Facebook Twitter Instagram LinkedIn GitHub SlideShare Martin Koksrud Bekkelunds RSS-kanal Send Martin penger via PayPal

© 1995-2018 Martin Koksrud Bekkelund
OpphavsrettRSS og abonnementKontakt