Martin Koksrud Bekkelund

Martin Koksrud Bekkelund

Teknologi • Samfunn • Politikk

Hallo, er det Telenor?

15.07.05

Hallo? Hallooo!?I snart et år har jeg vært ADSL-kunde hos Telenor. Jeg har vært godt fornøyd hvis man ser bort i fra en del rot med faktureringen i løpet av det første halvåret.

Som nevnt tidligere har jeg vært på utkikk etter ny ISP ettersom bindingstiden snart går ut. Så langt har jeg valgt å bli hos Telenor, men ønsker å gjøre følgende endringer på mitt abonnement:

  • Endre eier til Elisabeth (ettersom hun får studentrabatt)
  • Registrere studentrabatten på abonnementet

Onde byråkratiske makter i Telenor vil det tydeligvis annerledes. Tidligere denne uken ringte jeg Telenor og ville utføre punktene nevnt over. Punkt 1 var greit, det ordnet de på stedet (ble jeg fortalt – og levde i troen om at det var riktig). For punkt 2 måtte jeg kontakte studiestedet, slik at de kunne gjøre bestillingen via Telenors storkundeavdeling. Greit, jeg kontaktet studiestedet, men de hadde ingen rutine for dette og henviste meg til Telenor. Dette skal visstnok være vanlig praksis også for andre studiesteder.

I dag ringte jeg tilbake til Telenor og ble satt i kontakt med den såkalte storkundeavdelingen som håndterer studentrabattene. Neida, de kunne ikke registrere studentrabatten på et eksisterende abonnement. Jeg måtte bestille et nytt abonnement via studentrabatt-siden og så ringe avdelingen som håndterer bestillingene for å få denne bestillingen knyttet opp mot det eksisterende abonnementet.

Skeptisk gjorde jeg som fyren sa og ringte Telenor igjen. Skepsisen var ikke ubegrunnet da damen i andre enden fortalte at hun skulle prøve å gjøre endringene på det eksisterende abonnementet. Først viste det seg at abonnementet fortsatt stod i mitt navn, deretter fikk jeg beskjed om å kontrollere neste faktura, for å se hva som kom på denne.

Hva som skjer med den nye bestillingen er det sannsynligvis ingen som vet, men jeg ser for meg at det står en montør på døra om 4 uker. Kjenner jeg Telenor rett blir det vel et nytt halvår med månedlige telefoner for å korrigere siste faktura, som skulle vært korrigert med feilene fra måneden før, som igjen skulle vært korrigert for måneden før der igjen, osv.

Jeg klarer ikke å fatte for alt i verden at det skal være så forbanna vanskelig å håndtere et abonnement. Du trenger et navn, du trenger en adresse, en hake for studentrabatt og et felt for studentnummer og studiested. I tillegg må det innhentes kopi av gyldig studentbevis.

Hvis ikke dette fører frem vinker jeg Telenor permanent farvel! Dette byråkratiet orker jeg ikke å forholde meg til hvis det skal være like vanskelig hver gang det skal foretas endringer i abonnementet. Det skal bli spennende å se hvordan de klarer å håndtere oppgradering fra 1 til 2 mbit, som er neste punkt på agendaen.

Hvor nyttig er denne artikkelen for deg?

Hva kan bli bedre?

Jeg blir veldig glad hvis du legger igjen noen stikkord om hva du tenker!

Frustrasjoner

Som leser kan du gi et bidrag til produksjonen, til driften og til å skaffe utstyr til testing for å sikre regelmessige, uavhengige artikler, tester og vurderinger av høy kvalitet.

Gi et bidrag

Husk å abonnere på nyhetsbrevet, det er gratis og du får alle artikler rett i innboksen.

 

Nyeste artikler

Enda flere artikler? Besøk arkivet.

Om Martin

Martin Koksrud Bekkelund

Dette er Martin Koksrud Bekkelund sitt private nettsted, hvor han skriver om forbrukerteknologi, teknologiledelse og hvordan teknologi, samfunn og politikk påvirker hverandre. Martin er innehaver av konsulentselskapet Nivlheim. Les mer...

 

Mastodon Facebook LinkedIn Thingiverse GitHub Ko-Fi PayPal

© 1995-2024 Martin Koksrud Bekkelund
OpphavsrettRSS og abonnementKontaktPersonvern og informasjonskapsler