Martin Koksrud Bekkelund

Martin Koksrud Bekkelund

Teknologi • Samfunn • Politikk

Hallo, er det Telenor?

15.07.05

Hallo? Hallooo!?I snart et år har jeg vært ADSL-kunde hos Telenor. Jeg har vært godt fornøyd hvis man ser bort i fra en del rot med faktureringen i løpet av det første halvåret.

Som nevnt tidligere har jeg vært på utkikk etter ny ISP ettersom bindingstiden snart går ut. Så langt har jeg valgt å bli hos Telenor, men ønsker å gjøre følgende endringer på mitt abonnement:

 • Endre eier til Elisabeth (ettersom hun får studentrabatt)
 • Registrere studentrabatten på abonnementet

Onde byråkratiske makter i Telenor vil det tydeligvis annerledes. Tidligere denne uken ringte jeg Telenor og ville utføre punktene nevnt over. Punkt 1 var greit, det ordnet de på stedet (ble jeg fortalt – og levde i troen om at det var riktig). For punkt 2 måtte jeg kontakte studiestedet, slik at de kunne gjøre bestillingen via Telenors storkundeavdeling. Greit, jeg kontaktet studiestedet, men de hadde ingen rutine for dette og henviste meg til Telenor. Dette skal visstnok være vanlig praksis også for andre studiesteder.

I dag ringte jeg tilbake til Telenor og ble satt i kontakt med den såkalte storkundeavdelingen som håndterer studentrabattene. Neida, de kunne ikke registrere studentrabatten på et eksisterende abonnement. Jeg måtte bestille et nytt abonnement via studentrabatt-siden og så ringe avdelingen som håndterer bestillingene for å få denne bestillingen knyttet opp mot det eksisterende abonnementet.

Skeptisk gjorde jeg som fyren sa og ringte Telenor igjen. Skepsisen var ikke ubegrunnet da damen i andre enden fortalte at hun skulle prøve å gjøre endringene på det eksisterende abonnementet. Først viste det seg at abonnementet fortsatt stod i mitt navn, deretter fikk jeg beskjed om å kontrollere neste faktura, for å se hva som kom på denne.

Hva som skjer med den nye bestillingen er det sannsynligvis ingen som vet, men jeg ser for meg at det står en montør på døra om 4 uker. Kjenner jeg Telenor rett blir det vel et nytt halvår med månedlige telefoner for å korrigere siste faktura, som skulle vært korrigert med feilene fra måneden før, som igjen skulle vært korrigert for måneden før der igjen, osv.

Jeg klarer ikke å fatte for alt i verden at det skal være så forbanna vanskelig å håndtere et abonnement. Du trenger et navn, du trenger en adresse, en hake for studentrabatt og et felt for studentnummer og studiested. I tillegg må det innhentes kopi av gyldig studentbevis.

Hvis ikke dette fører frem vinker jeg Telenor permanent farvel! Dette byråkratiet orker jeg ikke å forholde meg til hvis det skal være like vanskelig hver gang det skal foretas endringer i abonnementet. Det skal bli spennende å se hvordan de klarer å håndtere oppgradering fra 1 til 2 mbit, som er neste punkt på agendaen.

Martin skriver regelmessig om teknologiledelse og hvordan teknologi, samfunn og politikk påvirker hverandre. Få nye artikler via e-post:

Flere artikler

Enda flere artikler? Besøk arkivet.

Lest av Martin

 • Micro-Generation Born Between 1977-1983 Given New Name

  If you were born between 1977-1983, you’ve likely been nodding along in agreement. While this window is only seven years wide, we are a cohort that grew up between two very different cohorts—the Gen-Xers and the Millennials. We are the bridge from analog to digital, and for that reason, Woodman, Associate Professor of Sociology, is now classifying us as Xennials.

 • What’s my job again? Three steps to promote value within an Agile team | ThoughtWorks

  Agility is a mindset — a culture that depends on each and every one of us. It’s the belief that each person can contribute unique value to a project. This is challenging — many of us aren’t used to the level of ownership, collaboration, flexibility and disruptive thinking that Agile demands.

 • Chris Slane’s privacy-oriented editorial cartoons are painfully funny – Boing Boing

  Online privacy is pretty much a dumpster-fire, but it’s a funny dumpster fire in the world of Kiwi editorial cartoonist Chris Slane, whose one-panel strips are hilarious in a kind of oh-shit-we’re-doomed kind of way.

 • Kristin Clemets blogg

  Det har vært trist å følge norsk politikk denne uken. Men kanskje kan det komme noe godt ut av det. For kanskje kan våre politikere nå rette blikket fremover og erkjenne farene ved forfall og forsøpling av den politiske debatten.

 • The 600+ Companies PayPal Shares Your Data With - Schneier on Security

  One of the effects of GDPR – the new EU General Data Protection Regulation – is that we’re all going to be learning a lot more about who collects our data and what they do with it. Consider PayPal, that just released a list of over 600 companies they share customer data with.

Om Martin

Martin Koksrud Bekkelund

Dette er Martin Koksrud Bekkelund sitt private nettsted, hvor han skriver om teknologiledelse og hvordan teknologi, samfunn og politikk påvirker hverandre. Martin arbeider til daglig som direktør for produkt- og forretningsutvikling i et av Norges største selskaper. Les mer...

 

Facebook Twitter Instagram LinkedIn GitHub SlideShare Martin Koksrud Bekkelunds RSS-kanal Send Martin penger via PayPal

© 1995-2018 Martin Koksrud Bekkelund
OpphavsrettRSS og abonnementKontakt