Martin Koksrud Bekkelund

Martin Koksrud Bekkelund

Teknologi • Samfunn • Politikk

Mikke Mus-drops

07.10.05

Mikke Mus-dropsets struktur

Illustrasjon av Wikipedia

Folk spør meg til stadighet hva Mikke Mus-drops er, så jeg ser behov for en liten oppklaring og definering av begrepet. Jeg benytter uttrykket ofte, som regel i en mindre positiv, men absolutt ikke negativ sammenheng, om et middel som gjør noe eller noen svært annerledes eller spesielle. Gjerne overlykkelige, høyt oppe og veldig gira.

I min verden er Mikke Mus-drops piller eller substanser med sentralstimulerende art, som gir hallusinerende, hyperaktiv effekt, for eksempel ekstreme mengder koffein, sterke smertestillende, lykkepiller, syntetisk dop, etc.

Jeg har ingen befatning med Mikke Mus-drops selv, annet enn de smertestillende i forbindelse med et tannlegebesøk for et drøyt års tid siden. Kaffe unngår jeg, nettopp for å unngå Mikke Mus-drops-effekten.

Årsaken til uttrykket er min trang til å uttale meg om andres underlige oppførsel, arbeid eller væremåte. Det aller mest morsomme (for meg) er at uttrykket også brukes av Frode Øverli som tegner Pondus. Hvorvidt han har kommet på dette selv, eller adoptert det et sted er uvisst, men jeg har i hvert fall ikke fått det av andre.

Har du eksempler på arbeid produsert av Mikke Mus-drops-knaskere er det bare å legge igjen en kommentar! :-)

Martin skriver regelmessig om teknologiledelse og hvordan teknologi, samfunn og politikk påvirker hverandre. Få nye artikler via e-post:

Flere artikler

Enda flere artikler? Besøk arkivet.

Lest av Martin

 • Micro-Generation Born Between 1977-1983 Given New Name

  If you were born between 1977-1983, you’ve likely been nodding along in agreement. While this window is only seven years wide, we are a cohort that grew up between two very different cohorts—the Gen-Xers and the Millennials. We are the bridge from analog to digital, and for that reason, Woodman, Associate Professor of Sociology, is now classifying us as Xennials.

 • What’s my job again? Three steps to promote value within an Agile team | ThoughtWorks

  Agility is a mindset — a culture that depends on each and every one of us. It’s the belief that each person can contribute unique value to a project. This is challenging — many of us aren’t used to the level of ownership, collaboration, flexibility and disruptive thinking that Agile demands.

 • Chris Slane’s privacy-oriented editorial cartoons are painfully funny – Boing Boing

  Online privacy is pretty much a dumpster-fire, but it’s a funny dumpster fire in the world of Kiwi editorial cartoonist Chris Slane, whose one-panel strips are hilarious in a kind of oh-shit-we’re-doomed kind of way.

 • Kristin Clemets blogg

  Det har vært trist å følge norsk politikk denne uken. Men kanskje kan det komme noe godt ut av det. For kanskje kan våre politikere nå rette blikket fremover og erkjenne farene ved forfall og forsøpling av den politiske debatten.

 • The 600+ Companies PayPal Shares Your Data With - Schneier on Security

  One of the effects of GDPR – the new EU General Data Protection Regulation – is that we’re all going to be learning a lot more about who collects our data and what they do with it. Consider PayPal, that just released a list of over 600 companies they share customer data with.

Om Martin

Martin Koksrud Bekkelund

Dette er Martin Koksrud Bekkelund sitt private nettsted, hvor han skriver om teknologiledelse og hvordan teknologi, samfunn og politikk påvirker hverandre. Martin arbeider til daglig som direktør for produkt- og forretningsutvikling i et av Norges største selskaper. Les mer...

 

Facebook Twitter Instagram LinkedIn GitHub SlideShare Martin Koksrud Bekkelunds RSS-kanal Send Martin penger via PayPal

© 1995-2018 Martin Koksrud Bekkelund
OpphavsrettRSS og abonnementKontakt