Martin Koksrud Bekkelund

Martin Koksrud Bekkelund

Teknologi • Samfunn • Politikk

NRK-lisensavgift x 2

17.10.05

I går kunne vi lese artikkelen “Norway’s public broadcaster sells out taxpayers to Microsoft” av Cory Doctorow hos Boing Boing.

Det er spesielt interessant at en internasjonalt anerkjent journalist, forfatter og foreleser som Doctorow omtaler NRKs websatsing. Han ser det som utelukkende positivt at NRK publiserer store deler av sendingene på nett, men omtaler også hva NRK gjør galt ved å velge Microsofts DRM-format til publiseringen. Den som har fulgt litt med, fikk sikkert med seg at Doctorow var i Norge i sommer for å snakke om DRM.

Kort oppsummert hevder han at lisensbetalerne tvinges til å betale dobbelt lisens for å se TV-sendingene; den tradisjonelle lisensavgiften til NRK, samt en Windows-lisens til Microsoft.

Du tar kanskje ikke dette veldig tungt, ettersom du kan ta opp sendingene dine på video eller ikke er interessert i å se web-TV. I fremtiden vil det sannsynligvis være aktuelt med media-PC-er, PC-er som er koblet til TV-nettet med mulighet til å ta opp TV-sendinger direkte til harddisken. Hvor interessant er det å betale både lisensavgift til NRK og Microsoft for å få denne muligheten, når gratis-alternativene allerede finnes?

Jeg anbefaler virkelig at du leser artikkelen til Doctorow i sin helhet.

Hvor nyttig er denne artikkelen for deg?

Hva kan bli bedre?

Jeg blir veldig glad hvis du legger igjen noen stikkord om hva du tenker!

Frustrasjoner Politikk Programvare WWW

Som leser kan du gi et bidrag til produksjonen, til driften og til å skaffe utstyr til testing for å sikre regelmessige, uavhengige artikler, tester og vurderinger av høy kvalitet.

Gi et bidrag

Husk å abonnere på nyhetsbrevet, det er gratis og du får alle artikler rett i innboksen.

 

Nyeste artikler

Enda flere artikler? Besøk arkivet.

Om Martin

Martin Koksrud Bekkelund

Dette er Martin Koksrud Bekkelund sitt private nettsted, hvor han skriver om forbrukerteknologi, teknologiledelse og hvordan teknologi, samfunn og politikk påvirker hverandre. Martin er innehaver av konsulentselskapet Nivlheim. Les mer...

 

Mastodon Facebook LinkedIn Thingiverse GitHub Ko-Fi PayPal

© 1995-2024 Martin Koksrud Bekkelund
OpphavsrettRSS og abonnementKontaktPersonvern og informasjonskapsler