Martin Koksrud Bekkelund

Martin Koksrud Bekkelund

Teknologi • Samfunn • Politikk

NRK-lisensavgift x 2

17.10.05

I går kunne vi lese artikkelen «Norway’s public broadcaster sells out taxpayers to Microsoft» av Cory Doctorow hos Boing Boing.

Det er spesielt interessant at en internasjonalt anerkjent journalist, forfatter og foreleser som Doctorow omtaler NRKs websatsing. Han ser det som utelukkende positivt at NRK publiserer store deler av sendingene på nett, men omtaler også hva NRK gjør galt ved å velge Microsofts DRM-format til publiseringen. Den som har fulgt litt med, fikk sikkert med seg at Doctorow var i Norge i sommer for å snakke om DRM.

Kort oppsummert hevder han at lisensbetalerne tvinges til å betale dobbelt lisens for å se TV-sendingene; den tradisjonelle lisensavgiften til NRK, samt en Windows-lisens til Microsoft.

Du tar kanskje ikke dette veldig tungt, ettersom du kan ta opp sendingene dine på video eller ikke er interessert i å se web-TV. I fremtiden vil det sannsynligvis være aktuelt med media-PC-er, PC-er som er koblet til TV-nettet med mulighet til å ta opp TV-sendinger direkte til harddisken. Hvor interessant er det å betale både lisensavgift til NRK og Microsoft for å få denne muligheten, når gratis-alternativene allerede finnes?

Jeg anbefaler virkelig at du leser artikkelen til Doctorow i sin helhet.

Martin skriver regelmessig om teknologiledelse og hvordan teknologi, samfunn og politikk påvirker hverandre. Få nye artikler via e-post:

Flere artikler

Enda flere artikler? Besøk arkivet.

Om Martin

Martin Koksrud Bekkelund

Dette er Martin Koksrud Bekkelund sitt private nettsted, hvor han skriver om teknologiledelse og hvordan teknologi, samfunn og politikk påvirker hverandre. Martin arbeider til daglig som direktør for produkt- og forretningsutvikling i et av Norges største selskaper. Les mer...

 

Facebook Twitter Instagram LinkedIn GitHub SlideShare Martin Koksrud Bekkelunds RSS-kanal Send Martin penger via PayPal

© 1995-2019 Martin Koksrud Bekkelund
OpphavsrettRSS og abonnementKontakt