Martin Koksrud Bekkelund

Martin Koksrud Bekkelund

Teknologi • Samfunn • Politikk

Mandriva Linux 2006

18.10.05

Mandriva-logoIkke før har jeg skrevet nyheten om at Ubuntu har sluppet versjon 5.10, “Breezy Badger”, før du får nyheten om at Mandriva Linux 2006 nå er tilgjengelig for allmuen. Det er faktisk litt omvendt, for Mandriva slapp sin versjon til registrerte klubbmedlemmer før Ubuntu var klar.

Mandriva leverer en lang rekke programvare med distribusjonen. Hvis du trenger en distribusjon med veldig mye programvare og / eller servertjenester, er Mandriva et godt valg. Jeg benytter selv Mandriva på en bærbar, samt en stasjonær, og er meget fornøyd. Mandriva kan også installere med KDE som skrivebordsmiljø, slik at Windows-misbrukere kjenner seg lett igjen, selv om Gnome heller ikke er veldig vanskelig. Og for de som er veldig opptatt av bling-bling-grensesnitt under installasjonen, er Mandrivas installasjonsveiviser grafisk.

Mandriva Linux byr på noen etterlengtede nyheter i versjon 2006, blant annet:

  • Innebygget brannmur
  • Første Linux-distribusjon med offisiell støtte for Intel Centrino-plattformen
  • Integrert med Skype for IP-telefoni
  • Utvidet driverbibliotek
  • Opera nettleser

Jeg har i hvert fall tatt meg bryet med å laste ned hele Mandriva-distribusjonen. Minnes vagt at det er 5-6 13 giga totalt. Skal oppgradere de to maskinene som kjører Mandriva her i huset, bare jeg får ryddet plass til det.

Programvare

Som leser kan du gi et bidrag til produksjonen, til driften og til å skaffe utstyr til testing for å sikre regelmessige, uavhengige artikler, tester og vurderinger av høy kvalitet.

Gi et bidrag

Husk å abonnere på nyhetsbrevet, det er gratis og du får alle artikler rett i innboksen.

 

Flere artikler

Enda flere artikler? Besøk arkivet.

Om Martin

Martin Koksrud Bekkelund

Dette er Martin Koksrud Bekkelund sitt private nettsted, hvor han skriver om forbrukerteknologi, teknologiledelse og hvordan teknologi, samfunn og politikk påvirker hverandre. Martin er SVP Business Development, International Growth hos Documaster. Les mer...

 

Mastodon Facebook LinkedIn Thingiverse GitHub Ko-Fi PayPal

© 1995-2023 Martin Koksrud Bekkelund
OpphavsrettRSS og abonnementKontaktPersonvern og informasjonskapsler