Martin Koksrud Bekkelund

Martin Koksrud Bekkelund

Teknologi • Samfunn • Politikk

IE7: Har du skutt deg i beinet?

19.10.05

Internet Explorer 7Via Eric Meyer og WaSP leser jeg at utviklingsteamet bak Internet Explorer 7 nå oppfordrer webansvarlige til å fjerne og / eller skrive om hacks som er skrevet spesielt for å få tidligere versjoner av IE til å fungere. Årsaken er at de ser flere nettsteder hvor designet brekker, etterhvert som de retter opp i gamle feil i IE.

Dette bør ikke komme som en overraskelse på noen! Alle som har skrevet noen linjer CSS vet at IE er grunnlaget for mye frustrasjon og at spesielle hacks ofte har vært eneste utvei, som følger av IEs feilaktige eller manglende implementering av CSS-standarden. Det er helt sikkert en og annen webmaster der ute som river seg i håret når de tenker på antallet hacks for IE de har liggende på sitt nettsted.

Dette er igjen en kraftig tankevekker for alle webutviklere. Det fremholdes til stadighet viktigheten ved å arbeide etter standardene, og denne meldingen fra Microsoft understreker det kraftig.

For ordens skyld: Standarder for WWW utarbeides av W3C, en samarbeidsgruppe med representanter fra flere store, anerkjente selskaper, inkludert Microsoft. Standarder for CSS og XHTML finner du hos W3C. Ta gjerne med deg noen tips fra W3C på veien.

Selv har jeg unngått større hacks for IE, hvilket har ført til at designet brekker noe i IE6. Det skal selvfølgelig rettes opp (når jeg får tid), men da selvfølgelig uten nettleserspesifikke hacks.

Martin skriver regelmessig om teknologiledelse og hvordan teknologi, samfunn og politikk påvirker hverandre. Få nye artikler via e-post:

Flere artikler

Enda flere artikler? Besøk arkivet.

Lest av Martin

 • Micro-Generation Born Between 1977-1983 Given New Name

  If you were born between 1977-1983, you’ve likely been nodding along in agreement. While this window is only seven years wide, we are a cohort that grew up between two very different cohorts—the Gen-Xers and the Millennials. We are the bridge from analog to digital, and for that reason, Woodman, Associate Professor of Sociology, is now classifying us as Xennials.

 • What’s my job again? Three steps to promote value within an Agile team | ThoughtWorks

  Agility is a mindset — a culture that depends on each and every one of us. It’s the belief that each person can contribute unique value to a project. This is challenging — many of us aren’t used to the level of ownership, collaboration, flexibility and disruptive thinking that Agile demands.

 • Chris Slane’s privacy-oriented editorial cartoons are painfully funny – Boing Boing

  Online privacy is pretty much a dumpster-fire, but it’s a funny dumpster fire in the world of Kiwi editorial cartoonist Chris Slane, whose one-panel strips are hilarious in a kind of oh-shit-we’re-doomed kind of way.

 • Kristin Clemets blogg

  Det har vært trist å følge norsk politikk denne uken. Men kanskje kan det komme noe godt ut av det. For kanskje kan våre politikere nå rette blikket fremover og erkjenne farene ved forfall og forsøpling av den politiske debatten.

 • The 600+ Companies PayPal Shares Your Data With - Schneier on Security

  One of the effects of GDPR – the new EU General Data Protection Regulation – is that we’re all going to be learning a lot more about who collects our data and what they do with it. Consider PayPal, that just released a list of over 600 companies they share customer data with.

Om Martin

Martin Koksrud Bekkelund

Dette er Martin Koksrud Bekkelund sitt private nettsted, hvor han skriver om teknologiledelse og hvordan teknologi, samfunn og politikk påvirker hverandre. Martin arbeider til daglig som direktør for produkt- og forretningsutvikling i et av Norges største selskaper. Les mer...

 

Facebook Twitter Instagram LinkedIn GitHub SlideShare Martin Koksrud Bekkelunds RSS-kanal Send Martin penger via PayPal

© 1995-2018 Martin Koksrud Bekkelund
OpphavsrettRSS og abonnementKontakt