Martin Koksrud Bekkelund

Martin Koksrud Bekkelund

Teknologi • Samfunn • Politikk

IE7: Har du skutt deg i beinet?

19.10.05

Internet Explorer 7Via Eric Meyer og WaSP leser jeg at utviklingsteamet bak Internet Explorer 7 nå oppfordrer webansvarlige til å fjerne og / eller skrive om hacks som er skrevet spesielt for å få tidligere versjoner av IE til å fungere. Årsaken er at de ser flere nettsteder hvor designet brekker, etterhvert som de retter opp i gamle feil i IE.

Dette bør ikke komme som en overraskelse på noen! Alle som har skrevet noen linjer CSS vet at IE er grunnlaget for mye frustrasjon og at spesielle hacks ofte har vært eneste utvei, som følger av IEs feilaktige eller manglende implementering av CSS-standarden. Det er helt sikkert en og annen webmaster der ute som river seg i håret når de tenker på antallet hacks for IE de har liggende på sitt nettsted.

Dette er igjen en kraftig tankevekker for alle webutviklere. Det fremholdes til stadighet viktigheten ved å arbeide etter standardene, og denne meldingen fra Microsoft understreker det kraftig.

For ordens skyld: Standarder for WWW utarbeides av W3C, en samarbeidsgruppe med representanter fra flere store, anerkjente selskaper, inkludert Microsoft. Standarder for CSS og XHTML finner du hos W3C. Ta gjerne med deg noen tips fra W3C på veien.

Selv har jeg unngått større hacks for IE, hvilket har ført til at designet brekker noe i IE6. Det skal selvfølgelig rettes opp (når jeg får tid), men da selvfølgelig uten nettleserspesifikke hacks.

Hvor nyttig er denne artikkelen for deg?

Hva kan bli bedre?

Jeg blir veldig glad hvis du legger igjen noen stikkord om hva du tenker!

Nettlesere WWW

Som leser kan du gi et bidrag til produksjonen, til driften og til å skaffe utstyr til testing for å sikre regelmessige, uavhengige artikler, tester og vurderinger av høy kvalitet.

Gi et bidrag

Husk å abonnere på nyhetsbrevet, det er gratis og du får alle artikler rett i innboksen.

 

Nyeste artikler

Enda flere artikler? Besøk arkivet.

Om Martin

Martin Koksrud Bekkelund

Dette er Martin Koksrud Bekkelund sitt private nettsted, hvor han skriver om forbrukerteknologi, teknologiledelse og hvordan teknologi, samfunn og politikk påvirker hverandre. Martin er innehaver av konsulentselskapet Nivlheim. Les mer...

 

Mastodon Facebook LinkedIn Thingiverse GitHub Ko-Fi PayPal

© 1995-2024 Martin Koksrud Bekkelund
OpphavsrettRSS og abonnementKontaktPersonvern og informasjonskapsler