Martin Koksrud Bekkelund

Martin Koksrud Bekkelund

Teknologi • Samfunn • Politikk

Last Thursday 10/2005

28.10.05

Last Thursday er et månedlig arrangement som holdes i Tarantells lokaler i Dronningens gate 3 i Oslo, og beskriver seg selv slik:

Et nøytralt, faglig forum for mennesker med interesse for og tilknytning til Internett og digitale medier. Vi møtes siste torsdagen hver måned.

Gårsdagens Last Thursday-samling hadde velkjente Nina Furu som foredragsholder, samtidig som hun lanserte sin nye bok, «Webkommunikasjon». For første gang i min tid som publikummer var det stinn brakke, uten et eneste ledig sete.

Det har vært skrevet og sagt mye om Furus meninger, teknikker og metoder, men dette foredraget var meget godt. Furu presenterte forskjellige suksessfaktorer for å lykkes på web, sett fra et ikke-teknisk ståsted. Hun snakket videre om enkle grep man kan foreta på et nettsted for å øke antall besøkende, og ikke minst for å få de til å bli og komme tilbake.

Søkemotoroptimalisering som begrep ble også omtalt, uten tekniske tilnærminger, selv om Håkon Styri så ut til å ønske litt debatt rundt etisk riktige teknikker for søkemotoroptimalisering. Spesielt interessant var det at Furu spesielt takket Roar Eriksen fra Online Services for bistand til boken hennes. Eriksen har tidligere blitt omtalt i et lite flatterende lys hos Arve Bersvendsen, hvilket jeg har forståelse for. (Den som orker å lese alle kommentarene kan vente seg god underholdning.)

Furus presentasjon kan lastes ned fra Last Thursdays nettsted både som Adobe Acrobat og Microsoft PowerPoint.

Sist men ikke minst var det artig å møte gamle studiekammerater, njusere og bloggere. :-)

Martin skriver regelmessig om teknologiledelse og hvordan teknologi, samfunn og politikk påvirker hverandre. Få nye artikler via e-post:

Flere artikler

Enda flere artikler? Besøk arkivet.

Lest av Martin

 • Micro-Generation Born Between 1977-1983 Given New Name

  If you were born between 1977-1983, you’ve likely been nodding along in agreement. While this window is only seven years wide, we are a cohort that grew up between two very different cohorts—the Gen-Xers and the Millennials. We are the bridge from analog to digital, and for that reason, Woodman, Associate Professor of Sociology, is now classifying us as Xennials.

 • What’s my job again? Three steps to promote value within an Agile team | ThoughtWorks

  Agility is a mindset — a culture that depends on each and every one of us. It’s the belief that each person can contribute unique value to a project. This is challenging — many of us aren’t used to the level of ownership, collaboration, flexibility and disruptive thinking that Agile demands.

 • Chris Slane’s privacy-oriented editorial cartoons are painfully funny – Boing Boing

  Online privacy is pretty much a dumpster-fire, but it’s a funny dumpster fire in the world of Kiwi editorial cartoonist Chris Slane, whose one-panel strips are hilarious in a kind of oh-shit-we’re-doomed kind of way.

 • Kristin Clemets blogg

  Det har vært trist å følge norsk politikk denne uken. Men kanskje kan det komme noe godt ut av det. For kanskje kan våre politikere nå rette blikket fremover og erkjenne farene ved forfall og forsøpling av den politiske debatten.

 • The 600+ Companies PayPal Shares Your Data With - Schneier on Security

  One of the effects of GDPR – the new EU General Data Protection Regulation – is that we’re all going to be learning a lot more about who collects our data and what they do with it. Consider PayPal, that just released a list of over 600 companies they share customer data with.

Om Martin

Martin Koksrud Bekkelund

Dette er Martin Koksrud Bekkelund sitt private nettsted, hvor han skriver om teknologiledelse og hvordan teknologi, samfunn og politikk påvirker hverandre. Martin arbeider til daglig som direktør for produkt- og forretningsutvikling i et av Norges største selskaper. Les mer...

 

Facebook Twitter Instagram LinkedIn GitHub SlideShare Martin Koksrud Bekkelunds RSS-kanal Send Martin penger via PayPal

© 1995-2018 Martin Koksrud Bekkelund
OpphavsrettRSS og abonnementKontakt