Martin Koksrud Bekkelund

Martin Koksrud Bekkelund

Teknologi • Samfunn • Politikk

Avinor: politikk, manipulasjon og skjulte agendaer

09.11.05

Avinor-logoAvinor er igjen i hardt vær i mediene. I kveldens utgave av BrennpunktNRK kunne vi se hvordan flysikkerheten åpenbart svekkes som følger av innsparinger i Avinor, og manglende oppfølging av pålagte sikkerhetstiltak fra Luftfartstilsynet. Det er intern splittelse og uenighet mellom blant annet flygeledere og ledelsen. Flere meget dyktige medarbeidere ved kontrollsentralen i Røyken har takket for seg (både mellomledere og annet personell), og sagt opp sine stillinger som protest mot behandlingen de ansatte får.

Beslutningen om å flytte kontrollsentralen fra Røyken til Sola står fortsatt. Grunnlaget for beslutningen er derimot fortsatt et mysterium. Ansatte i Avinor sier at tallgrunnlaget som økonomisk argumenterer for en flytting til Sola ikke bare er feil, men er også manipulert, og at de reelle tallene aldri har sett dagens lys. Da ville beslutningen vært helt annerledes.

Det finnes flere gode argumenter for å beholde kontrollsentralen i Røyken, men flere av de har blitt feid under teppet. For eksempel sikkerheten i krig og krise. Kontrollsentralen i Røyken ligger i en fjellhall bygget for dette formålet. På Sola ligger kontrollsentralen ved sjøen, ca. 5 m.o.h. Ikke vanskelig å forestille seg hva både terrorister og tsunamier kan gjøre av skade. (Dette er faktisk reelle argumenter som har blitt tatt i betraktning!) Videre er sentralen i Røyken nyere og har større kapasitet. Jeg ble fortalt av en jeg kjenner i Avinor at de har simulert hele Sola-sentralen, i tillegg til Røyken, på anlegget i Røyken.

De ansatte ved Avinor er sikre på at beslutningen er politisk forankret, med en skjult agenda. Noen har økonomiske gevinster ved å flytte kontrollsentralen. De ansatte har dessverre ikke lykkes i å avdekke de politiske forbindelsene eller den skjulte agendaen.

I denne anledning skal det bli spennende å se om den nye regjeringen har det som trengs for å avdekke skjulte agendaer og manipulerte tall. De ansatte ved Avinor setter i hvert fall sin lit til de rød-grønne.

Til slutt er det trist å se hvor mange naive reisende som finnes der ute, som tror at flygelederne er de som faktisk har skylden for at de ikke kommer frem til antatt tid. En god ledelse gir fornøyde ansatte som yter sitt beste på jobben. Slik er det ikke i Avinor, hvor det for tiden hersker en gjør-bare-det-jeg-må-mentalitet.

Hvor nyttig er denne artikkelen for deg?

Hva kan bli bedre?

Jeg blir veldig glad hvis du legger igjen noen stikkord om hva du tenker!

Frustrasjoner Politikk

Som leser kan du gi et bidrag til produksjonen, til driften og til å skaffe utstyr til testing for å sikre regelmessige, uavhengige artikler, tester og vurderinger av høy kvalitet.

Gi et bidrag

Husk å abonnere på nyhetsbrevet, det er gratis og du får alle artikler rett i innboksen.

 

Nyeste artikler

Enda flere artikler? Besøk arkivet.

Om Martin

Martin Koksrud Bekkelund

Dette er Martin Koksrud Bekkelund sitt private nettsted, hvor han skriver om forbrukerteknologi, teknologiledelse og hvordan teknologi, samfunn og politikk påvirker hverandre. Martin er innehaver av konsulentselskapet Nivlheim. Les mer...

 

Mastodon Facebook LinkedIn Thingiverse GitHub Ko-Fi PayPal

© 1995-2024 Martin Koksrud Bekkelund
OpphavsrettRSS og abonnementKontaktPersonvern og informasjonskapsler