Martin Koksrud Bekkelund

Martin Koksrud Bekkelund

Teknologi • Samfunn • Politikk

Microsoft Virtual PC

24.11.05

Microsoft Virtual PCDet skal sies mye om Microsoft og deres noe avslappede forhold til produkter og standarder som ikke er utformet av dem selv. Derimot kommer det også mye godt fra Microsoft. Et produkt jeg har funnet mye glede i er Virtual PC. Med Virtual PC kan man kjøre flere PC-baserte operativsystem samtidig, uten å måtte ha flere parallelle installasjoner. Kort fortalt har man en enkelt fil som inneholder et helt operativsystem, tilhørende filer, programmer, maskinvareoppsett osv.

Fordeler

For meg innebærer dette mange fordeler og muligheter. Jeg har laget forskjellige maler som jeg benytter til forskjellige formål, for eksempel kurs, kundedemoer, testing og eksperimentering. For kurs har jeg laget en fil som kjører SQL Server 2005 og applikasjonen jeg skal holde kurs i på toppen. Her kan jeg herje fritt rundt med kursdeltakerne, og når dagen er omme sletter jeg fila og kopierer inn mal-fila på nytt.

For allmuen kan Virtual PC benyttes som en installasjon hvor man for eksempel tester ut nye programmer, spill og andre applikasjoner man ikke ønsker å installere på grunnsystemet. Selv har jeg en installasjon hvor jeg tester ut nye programmer, for å se om de er verdt å bruke, og en for utprøving av betaversjoner, slik at jeg slipper å benytte betaversjoner til driftsformål.

Ulemper

Dessverre medfører disse mulighetene også noen ulemper. Virtual PC krever mye minne og mye disk. Som et minimum bør du ha 2 GB minne, samt 10 GB disk for hver Virtual PC-instans.

Demo

Microsoft har laget en utmerket Flash-demo for Windows og Mac. Hvis du er interesert i å prøve Virtual PC selv, kan du laste ned en 45-dagers gratislisens fra Microsoft. Virtual PC leveres også for Mac.

Alternativer

Ettersom jeg har lisens på Virtual PC via jobben, har jeg naturlig nok ikke testet alternativer for Windows-plattformen. Det finnes tilsvarende produkter for Linux, som vi blant annet benytter på oppetid.no.

Martin skriver regelmessig om teknologiledelse og hvordan teknologi, samfunn og politikk påvirker hverandre. Få nye artikler via e-post:

Flere artikler

Enda flere artikler? Besøk arkivet.

Lest av Martin

 • Micro-Generation Born Between 1977-1983 Given New Name

  If you were born between 1977-1983, you’ve likely been nodding along in agreement. While this window is only seven years wide, we are a cohort that grew up between two very different cohorts—the Gen-Xers and the Millennials. We are the bridge from analog to digital, and for that reason, Woodman, Associate Professor of Sociology, is now classifying us as Xennials.

 • What’s my job again? Three steps to promote value within an Agile team | ThoughtWorks

  Agility is a mindset — a culture that depends on each and every one of us. It’s the belief that each person can contribute unique value to a project. This is challenging — many of us aren’t used to the level of ownership, collaboration, flexibility and disruptive thinking that Agile demands.

 • Chris Slane’s privacy-oriented editorial cartoons are painfully funny – Boing Boing

  Online privacy is pretty much a dumpster-fire, but it’s a funny dumpster fire in the world of Kiwi editorial cartoonist Chris Slane, whose one-panel strips are hilarious in a kind of oh-shit-we’re-doomed kind of way.

 • Kristin Clemets blogg

  Det har vært trist å følge norsk politikk denne uken. Men kanskje kan det komme noe godt ut av det. For kanskje kan våre politikere nå rette blikket fremover og erkjenne farene ved forfall og forsøpling av den politiske debatten.

 • The 600+ Companies PayPal Shares Your Data With - Schneier on Security

  One of the effects of GDPR – the new EU General Data Protection Regulation – is that we’re all going to be learning a lot more about who collects our data and what they do with it. Consider PayPal, that just released a list of over 600 companies they share customer data with.

Om Martin

Martin Koksrud Bekkelund

Dette er Martin Koksrud Bekkelund sitt private nettsted, hvor han skriver om teknologiledelse og hvordan teknologi, samfunn og politikk påvirker hverandre. Martin arbeider til daglig som direktør for produkt- og forretningsutvikling i et av Norges største selskaper. Les mer...

 

Facebook Twitter Instagram LinkedIn GitHub SlideShare Martin Koksrud Bekkelunds RSS-kanal Send Martin penger via PayPal

© 1995-2018 Martin Koksrud Bekkelund
OpphavsrettRSS og abonnementKontakt