Martin Koksrud Bekkelund

Martin Koksrud Bekkelund

Teknologi • Samfunn • Politikk

Mandriva Linux 2006 Free Edition

25.11.05

Mandriva Linux 2006 Free Edition

Tidligere i høst fremhevet jeg Ubuntu som en glimrende Linux-distribusjon, hvor brukervennlighet står i fokus. Det mener jeg fortsatt.

Derimot har jeg akkurat installert Mandriva Linux 2006 Free Edition på en gammel maskin jeg hadde til overs, og jeg må si jeg ble positivt overrasket. Jeg har tidligere også fremholdt Mandriva som en god distribusjon, men med versjon 2006 har de tatt et stort steg fremover på mange måter.

Alle som tidligere har brokket seg over Ubuntus tekstbaserte installasjonsveiviser kan ta seg en bolle, for med Mandriva er hele installasjonsprosessen (og da mener jeg hele installasjonsprosessen) grafisk. Bedagelige og nervøse sjeler vil finne stor ro i installasjonsprosessen, som trygt og oversiktlig guider en igjennom installasjonen.

Underveis i installasjonsprosessen kan du foreta en del flere valg enn med Ubuntu. Ikke så rart, ettersom Mandriva leveres på hele tre CD-er mot Ubuntus ene. Du kan blant annet velge oppsett for forskjellige formål i kategoriene “Arbeidsstasjon” og “Tjener“. Under “Arbeidsstasjon” kan du igjen velge hva du vil benytte arbeidsstasjonen til, for eksempel kontormaskin, spillmaskin, multimediamaskin, med mer. Du kan selvfølgelig velge en kombinasjon av de forskjellige typene. Under “Tjener” kan du velge forskjellige tjenerformål som for eksempel webtjener, FTP-tjener, e-posttjener, med mer. I tillegg kan du velge mellom forskjellige skrivebordsmiljø som for eksempel KDE og GNOME.

Selv har jeg lenger erfaring med Mandriva enn med Ubuntu, men det er i det store og hele det samme. Jeg kan uansett anbefale Mandriva Linux 2006 Free Edition på det varmeste.

Hvor nyttig er denne artikkelen for deg?

Hva kan bli bedre?

Jeg blir veldig glad hvis du legger igjen noen stikkord om hva du tenker!

Linux

Som leser kan du gi et bidrag til produksjonen, til driften og til å skaffe utstyr til testing for å sikre regelmessige, uavhengige artikler, tester og vurderinger av høy kvalitet.

Gi et bidrag

Husk å abonnere på nyhetsbrevet, det er gratis og du får alle artikler rett i innboksen.

 

Nyeste artikler

Enda flere artikler? Besøk arkivet.

Om Martin

Martin Koksrud Bekkelund

Dette er Martin Koksrud Bekkelund sitt private nettsted, hvor han skriver om forbrukerteknologi, teknologiledelse og hvordan teknologi, samfunn og politikk påvirker hverandre. Martin er innehaver av konsulentselskapet Nivlheim. Les mer...

 

Mastodon Facebook LinkedIn Thingiverse GitHub Ko-Fi PayPal

© 1995-2024 Martin Koksrud Bekkelund
OpphavsrettRSS og abonnementKontaktPersonvern og informasjonskapsler