Martin Koksrud Bekkelund

Martin Koksrud Bekkelund

Teknologi • Samfunn • Politikk

Mekkelund monterer lampe

05.12.05

Med godt mot, oppbrettede ermer og noen duggfriske fra Aass, satte jeg av litt tid for montering av ny taklampe i andreetasje. Det forløp omtrent som følger:

 1. Jekke første flaske og finne frem drill, liten skrutrekker, en stol og et par engangshansker av gummi. (Takk til Kjetil for tips!)
 2. Åpne esken til taklampen og banne stille i det jeg oppdager at takfestet ikke passer til skruehullene i taket. Samtidig forbanne franske designere. De kan ikke ha god kjennskap til el-standarder.
 3. Finne frem metallbor for tilpasning av takfestet til lampen, samt støvsuger for å fjerne metallsponet.
 4. Skru ned den gamle lampen.
 5. Banne lavt da jeg oppdager at takfestet ikke står parallelt med rommet. Slikt blir ikke pent med firkantet lampe. Franske lampedesignere er neppe streite. Ikke elektrikerne til Block Watne heller. Møkkafirma, forresten.
 6. Irritere meg noen sekunder over Block Watne på generell basis.
 7. Jekke andre flaske og ta eksakte mål for tilpasning av lampens takfeste.
 8. Banne surt når målene jeg har overført til takfestet viser seg å være feil. Godt jeg ikke boret hull, men sjekket først.
 9. Gjentagelse av punktet over omtrent tre ganger, med tilsvarende mye banning og opprettholdelse av arbeidsmoralen med enda en pils.
 10. Drille hull i takfestet og støvsuge opp metallsponet.
 11. Banne kraftig da det viser seg at jeg har fått store mengder metallspon på sokkene.
 12. Skru ned blendelokket og takfestet til den gamle lampen.
 13. Banne høylytt i det jeg skvetter så jeg nesten ramler av stolen, og gjør første erfaring som elektrikker da det viser seg at det fortsatt er strøm i ledningene. (Takk igjen til Kjetil for tipset om engangshanskene!)
 14. Banne litt i frustrasjonen over å ikke ha nok armer til å holde drill, lampe, blendelokk, takfeste og skruer samtidig.
 15. Tilkalle hjelp fra husets bedre halvdel for å avlaste ovennevnte punkt. Ber henne samtidig medbringe mer pils.
 16. Skjelvende jekker en flaske til.
 17. Montere blendelokk og nytt takfeste.
 18. Montere ledningene i lampen.
 19. Montere lampen i takfestet.
 20. Banne høyt (igjen) da lampen ikke sitter godt nok oppunder taket. Jævla franske, hvitløksmarinerte sneglespisere, baguettgnaskende, vinpimpende design-homoer!
 21. Demontere lampe, ledninger, takfeste og blendelokk.
 22. Mekke Reodor Felgen-løsning ved å bøye takfestet for å få lampen godt oppunder taket.
 23. Jekke en flaske Aass mens jeg banner.
 24. Montere blendelokk og takfeste. Igjen. Denne gangen med drillhastigheten satt på “High”, mens jeg forbanner franske lampedesignere enda en gang.
 25. Montere ledningene i lampen.
 26. Montere lampen i takfestet.
 27. Skru på veggbryteren. Overrasket over at jeg slipper å banne da det lyser. Enda mer overrasket over at lampen står dønn parallelt med nærmeste vegg.
 28. Jekke en flaske til og fornøyd slå meg til rette i sofaen med hjemmelaget pizza og godt selskap fra husets bedre halvdel. Fortsatt bannende lavmælt.

Ja, dere, så enkelt kan det altså gjøres med en solid porsjon tålmodighet, noen kasser pils, et par timer til overs og ikke minst et fargerikt vokabular for utløp av raseri. For den som har tilgang på slikt, kan jeg anbefale utprøvelse av voo-doo på franske lampe-designere. Curses!

Hvor nyttig er denne artikkelen for deg?

Hva kan bli bedre?

Jeg blir veldig glad hvis du legger igjen noen stikkord om hva du tenker!

Frustrasjoner

Som leser kan du gi et bidrag til produksjonen, til driften og til å skaffe utstyr til testing for å sikre regelmessige, uavhengige artikler, tester og vurderinger av høy kvalitet.

Gi et bidrag

Husk å abonnere på nyhetsbrevet, det er gratis og du får alle artikler rett i innboksen.

 

Nyeste artikler

Enda flere artikler? Besøk arkivet.

Om Martin

Martin Koksrud Bekkelund

Dette er Martin Koksrud Bekkelund sitt private nettsted, hvor han skriver om forbrukerteknologi, teknologiledelse og hvordan teknologi, samfunn og politikk påvirker hverandre. Martin er innehaver av konsulentselskapet Nivlheim. Les mer...

 

Mastodon Facebook LinkedIn Thingiverse GitHub Ko-Fi PayPal

© 1995-2024 Martin Koksrud Bekkelund
OpphavsrettRSS og abonnementKontaktPersonvern og informasjonskapsler