Martin Koksrud Bekkelund

Martin Koksrud Bekkelund

Teknologi • Samfunn • Politikk

Nytt på nett for Røyken kommune

09.12.05

Røyken kommune

Jeg ble rent sjokkert og overrasket da jeg besøkte Røyken kommunes nettsted for første gang på lenge. Sjokket og overraskelsen var av den positive sorten, for her har det tydeligvis vært lagt ned mye bra arbeid i et nytt nettsted. Noen som har forstått hvordan man publiserer informasjon på web har tydeligvis hatt en finger med i spillet.

Det nye nettstedet er luftig og lett i designet og det er lagt vekt på å utvikle etter webstandarder (her HTML 4.01 Strict), noe som er meget positivt, spesielt for en kommune. Riktignok validerer ikke siden, og det er begått noen blundere, men sammenlignet med den gamle er den nye ekstremt mye bedre. (Ironisk nok er det en peker fra kommunens hovedside til mitt nettsted som står for halvparten av valideringsfeilene.)

Jeg har tidligere kritisert kommunens nettsted, men dette var meget bra! (Bortsett fra kartløsningen som fortsatt kun støtter Internet Explorer.) Nå er det bare å krysse fingrene og håpe at de har forstått verdien av en standardkonform nettside, og at de slutter å publisere alle dokumentene sine i Microsofts Office-formater. (Ser at de allerede er i god gang med PDF.)

Jeg tar av meg hatten og gratulerer! :-)

Martin skriver regelmessig om teknologiledelse og hvordan teknologi, samfunn og politikk påvirker hverandre. Få nye artikler via e-post:

Flere artikler

Enda flere artikler? Besøk arkivet.

Lest av Martin

 • How To Beat Decision Fatigue With Better Brain Habits

  Coined by Roy F. Baumeister, social psychologist and author of Willpower: Rediscovering the Greatest Human Strength, decision fatigue occurs after a long session of decision-making which results in low self-control and willpower.

 • Seth's Blog: Quick or smart?

  Every time you pick up your quickphone, you stop inventing and begin transacting instead.

 • Hvorfor er utenlandskabler så viktig?

  I forbindelse med at Stortinget skal stemme over tilknytning til EUs energibyrå har det oppstått flere kampanjer mot dette. Jeg mener at utenlandskablene er meget viktig for å gjennomføre et grønt skifte i Europa, og selv om jeg ikke har noen mening om tilknytningen til EUs energibyrå, så vil jeg imøtegå kritikken av utenlandskablene.

 • The big secret of small improvements – Hacker Noon

  We have a backlog full of ideas, stories and tasks to last a life time. Every day we see opportunities for small improvements that can be done, but aren’t significant enough to rise above the main feature roadmap and get prioritized. What can we do?

 • Do You Really Know Who’s Tracking Your Every Move? – Hacker Noon

  With GPS data increasingly falling into the wrong hands, cyber-criminals can easily use GPS to build a larger picture of their victims and prepare phishing attacks.

Om Martin

Martin Koksrud Bekkelund

Dette er Martin Koksrud Bekkelund sitt private nettsted, hvor han skriver om teknologiledelse og hvordan teknologi, samfunn og politikk påvirker hverandre. Martin arbeider til daglig som direktør for produkt- og forretningsutvikling i et av Norges største selskaper. Les mer...

 

Facebook Twitter Instagram LinkedIn GitHub SlideShare Martin Koksrud Bekkelunds RSS-kanal Send Martin penger via PayPal

© 1995-2018 Martin Koksrud Bekkelund
OpphavsrettRSS og abonnementKontakt