Martin Koksrud Bekkelund

Martin Koksrud Bekkelund

Teknologi • Samfunn • Politikk

Nytt på nett for Røyken kommune

09.12.05

Røyken kommune

Jeg ble rent sjokkert og overrasket da jeg besøkte Røyken kommunes nettsted for første gang på lenge. Sjokket og overraskelsen var av den positive sorten, for her har det tydeligvis vært lagt ned mye bra arbeid i et nytt nettsted. Noen som har forstått hvordan man publiserer informasjon på web har tydeligvis hatt en finger med i spillet.

Det nye nettstedet er luftig og lett i designet og det er lagt vekt på å utvikle etter webstandarder (her HTML 4.01 Strict), noe som er meget positivt, spesielt for en kommune. Riktignok validerer ikke siden, og det er begått noen blundere, men sammenlignet med den gamle er den nye ekstremt mye bedre. (Ironisk nok er det en peker fra kommunens hovedside til mitt nettsted som står for halvparten av valideringsfeilene.)

Jeg har tidligere kritisert kommunens nettsted, men dette var meget bra! (Bortsett fra kartløsningen som fortsatt kun støtter Internet Explorer.) Nå er det bare å krysse fingrene og håpe at de har forstått verdien av en standardkonform nettside, og at de slutter å publisere alle dokumentene sine i Microsofts Office-formater. (Ser at de allerede er i god gang med PDF.)

Jeg tar av meg hatten og gratulerer! :-)

Hvor nyttig er denne artikkelen for deg?

Hva kan bli bedre?

Jeg blir veldig glad hvis du legger igjen noen stikkord om hva du tenker!

WWW

Som leser kan du gi et bidrag til produksjonen, til driften og til å skaffe utstyr til testing for å sikre regelmessige, uavhengige artikler, tester og vurderinger av høy kvalitet.

Gi et bidrag

Husk å abonnere på nyhetsbrevet, det er gratis og du får alle artikler rett i innboksen.

 

Nyeste artikler

Enda flere artikler? Besøk arkivet.

Om Martin

Martin Koksrud Bekkelund

Dette er Martin Koksrud Bekkelund sitt private nettsted, hvor han skriver om forbrukerteknologi, teknologiledelse og hvordan teknologi, samfunn og politikk påvirker hverandre. Martin er innehaver av konsulentselskapet Nivlheim. Les mer...

 

Mastodon Facebook LinkedIn Thingiverse GitHub Ko-Fi PayPal

© 1995-2024 Martin Koksrud Bekkelund
OpphavsrettRSS og abonnementKontaktPersonvern og informasjonskapsler