Martin Koksrud Bekkelund

Martin Koksrud Bekkelund

Teknologi • Samfunn • Politikk

Messenger-helvete

04.01.06

MSN MessengerJeg er tidvis storbruker av IM-tjenesten fra Microsoft, MSN Messenger. Ideen bak IM er like genial som den er enkel. Du har et program og en tilhørende tjeneste som gjør brukerne i stand til å kommunisere skriftlig med hverandre i sanntid. Ikke veldig ulikt gode, gamle IRC. Enkelt og greit, skulle man tro.

Dette med å lage programvare må være vanskeligere enn man aner. MSN Messenger har gått fra å være et enkelt, godt, lite program (da det forelå som Windows Messenger) til å være verstingen på maskinen hva gjelder forbruk av maskinvareressursene. Jeg blir fortsatt imponert over minnebruken. For tiden bruker MSN Messenger mer minne enn det databasetjeneren Microsoft SQL Server gjør i drift lokalt hos meg.

Tar man en titt på hva de har dyttet inn av unødvendig funksjonalitet i MSN Messenger er det ingenting å forbauses over. Egne grafiske menyer for billige flybilletter, nettbaserte sjekkesteder, bruktbilmarkeder, ringelyder til mobiltelefonen og hva pokker vet jeg. At programvaren i tillegg er et ypperlig verktøy for spredning av virus er ikke lenger en overraskelse, og føyer seg inn i rekken av Microsoft-produkter med denne «funksjonaliteten».

Jeg vil ikke ha det! Hører dere?

Alt jeg ønsker meg er en IM-klient! En klient hvor jeg kan koble meg til en eller flere bekjente, skrive litt tekst, trykke [enter] og teksten blir distribuert til mottakerne. All tilleggsfunksjonalitet bør kun være tilgjengelig som tillegg (plugins), så kan folk selv velge hvor mye søl og sikkerhetsproblemer de vil dytte inn på maskinen sin. Det finnes riktignok tillegg som lar deg fjerne funksjonalitet, men det bør være omvendt.

Og folk lurer på hvorfor enkelte har et anstrengt forhold til Microsoft. Godt at det finnes alternativer som Google Talk, Gaim, Trillian og IRC.

Martin skriver regelmessig om teknologiledelse og hvordan teknologi, samfunn og politikk påvirker hverandre. Få nye artikler via e-post:

Flere artikler

Enda flere artikler? Besøk arkivet.

Lest av Martin

 • Micro-Generation Born Between 1977-1983 Given New Name

  If you were born between 1977-1983, you’ve likely been nodding along in agreement. While this window is only seven years wide, we are a cohort that grew up between two very different cohorts—the Gen-Xers and the Millennials. We are the bridge from analog to digital, and for that reason, Woodman, Associate Professor of Sociology, is now classifying us as Xennials.

 • What’s my job again? Three steps to promote value within an Agile team | ThoughtWorks

  Agility is a mindset — a culture that depends on each and every one of us. It’s the belief that each person can contribute unique value to a project. This is challenging — many of us aren’t used to the level of ownership, collaboration, flexibility and disruptive thinking that Agile demands.

 • Chris Slane’s privacy-oriented editorial cartoons are painfully funny – Boing Boing

  Online privacy is pretty much a dumpster-fire, but it’s a funny dumpster fire in the world of Kiwi editorial cartoonist Chris Slane, whose one-panel strips are hilarious in a kind of oh-shit-we’re-doomed kind of way.

 • Kristin Clemets blogg

  Det har vært trist å følge norsk politikk denne uken. Men kanskje kan det komme noe godt ut av det. For kanskje kan våre politikere nå rette blikket fremover og erkjenne farene ved forfall og forsøpling av den politiske debatten.

 • The 600+ Companies PayPal Shares Your Data With - Schneier on Security

  One of the effects of GDPR – the new EU General Data Protection Regulation – is that we’re all going to be learning a lot more about who collects our data and what they do with it. Consider PayPal, that just released a list of over 600 companies they share customer data with.

Om Martin

Martin Koksrud Bekkelund

Dette er Martin Koksrud Bekkelund sitt private nettsted, hvor han skriver om teknologiledelse og hvordan teknologi, samfunn og politikk påvirker hverandre. Martin arbeider til daglig som direktør for produkt- og forretningsutvikling i et av Norges største selskaper. Les mer...

 

Facebook Twitter Instagram LinkedIn GitHub SlideShare Martin Koksrud Bekkelunds RSS-kanal Send Martin penger via PayPal

© 1995-2018 Martin Koksrud Bekkelund
OpphavsrettRSS og abonnementKontakt