Martin Koksrud Bekkelund

Martin Koksrud Bekkelund

Teknologi • Samfunn • Politikk

Tomme tanker

31.01.06

De fleste som leser nettbaserte medier har sikkert fått med seg medienes mulighet til å la leseren kommentere den enkelte artikkel. Medier som ITavisen.no og Digi.no har hatt det lenge, og nå i den senere tid også Dagbladet.no.

Hensikten er sikkert fin, men resultatet er så dårlig, usaklig og unødvendig at de bør fjerne kommentarfunksjonen fortest mulig. Årsaken er at uvitende uten snev av peiling på hva de kommenterer poster intetsigende og ofte feilaktige kommentarer. Du har sikkert sett det, kommentarer som “Micro$oft $uger” hver gang en viss programvareprodusent foretar noe. I tillegg ser mange ut til å være opphengt i dårlig gramatikk i artikkelen (noe som for øvrig kan være irriterende nok – men fullstendig irrelevant), og bruker kommentarfeltet til å gulpe ut om hvor forferdelig dette er.

Leserkommentarer kan være direkte ødeleggende for et produkt eller en tjeneste, i tillegg til at de stiller mediet i et mindre seriøst lys. Det er forhåpentligvis kun et spørsmål om tid før mediene forstår at kommentarfunksjonen skaper mer støy enn debatt.

Her illustrert med et eksempel fra Dagbladet.no:

Tomme tanker på Dagbladet.no

Jeg kan ikke se at kommentarer som i eksemplet over tilfører en artikkel noe som helst fornuftig.

Hvor nyttig er denne artikkelen for deg?

Hva kan bli bedre?

Jeg blir veldig glad hvis du legger igjen noen stikkord om hva du tenker!

Frustrasjoner

Som leser kan du gi et bidrag til produksjonen, til driften og til å skaffe utstyr til testing for å sikre regelmessige, uavhengige artikler, tester og vurderinger av høy kvalitet.

Gi et bidrag

Husk å abonnere på nyhetsbrevet, det er gratis og du får alle artikler rett i innboksen.

 

Nyeste artikler

Enda flere artikler? Besøk arkivet.

Om Martin

Martin Koksrud Bekkelund

Dette er Martin Koksrud Bekkelund sitt private nettsted, hvor han skriver om forbrukerteknologi, teknologiledelse og hvordan teknologi, samfunn og politikk påvirker hverandre. Martin er innehaver av konsulentselskapet Nivlheim. Les mer...

 

Mastodon Facebook LinkedIn Thingiverse GitHub Ko-Fi PayPal

© 1995-2024 Martin Koksrud Bekkelund
OpphavsrettRSS og abonnementKontaktPersonvern og informasjonskapsler