Martin Koksrud Bekkelund

Martin Koksrud Bekkelund

Teknologi • Samfunn • Politikk

Adblock for Thunderbird

01.02.06

Mozilla Thunderbird

Overskriften lyver litt, for dette handler ikke om det populære Firefox-tillegget Adblock for Thunderbird, men hvordan du kan blokkere reklame i Thunderbird.

Mange gjør sikkert som meg, og leser nyheter via RSS i Thunderbird. Mange har helt sikkert også installert det populære tillegget Adblock til Firefox, men dette finnes dessverre ikke for Thunderbird. Det vil si at reklamen du kan filtrere bort i Firefox plutselig dukker opp i Thunderbird når du leser nyheter via RSS.

Gråt ei mer! Her finner du en oppskrift på hvordan du kan filtrere uønsket innhold i e-post og RSS-kanaler i Thunderbird. (Beskrivelsen gjelder engelsk versjon 1.5 for Windows.)

 1. Last ned filen «userContent.css» fra nettstedet Floppymoose.com.
 2. Filen lagrer du i profilmappen til Thunderbird, normalt «c:\Documents and Settings\[brukernavn]\Programdata\Thunderbird\Profiles\default\[streng]\chrome\".
 3. Ved å starte Thunderbird på nytt vil du raskt merke at en god andel av reklamen du normalt ville sett nå er borte.
 4. For oss som må forholde oss til norske ord som «annonse», kan følgende utvidelse av filen være en god ide «IMG[SRC*=annonse],«. Denne koden putter du inn under avsnittet «/* miscellaneous different blocking rules to block some stuff that gets through */«.
 5. Dersom noen annonser fortsatt skulle slippe igjennom, kan du høyreklikke på bildet i Thunderbird, velge «Copy Image Location» og se hva adressen inneholder. Se etter ord som for eksempel «reklame», eller andre ord som ikke er unikt for akkurat denne reklamen. Benytt prosedyren i forrige punkt for å gjøre tilføyelser i filen.

Oppskriften fungerer for øvrig også for Firefox, Mozilla, Camino, og Safari.

Takk til Floppymoose.com for tips! :-)

Helt til slutt vil jeg komme med en beklagelse til alle nettsteder som lever av reklamen: Tør jeg minne om at reklame også kan være tekst?

Martin skriver regelmessig om teknologiledelse og hvordan teknologi, samfunn og politikk påvirker hverandre. Få nye artikler via e-post:

Flere artikler

Enda flere artikler? Besøk arkivet.

Lest av Martin

 • Micro-Generation Born Between 1977-1983 Given New Name

  If you were born between 1977-1983, you’ve likely been nodding along in agreement. While this window is only seven years wide, we are a cohort that grew up between two very different cohorts—the Gen-Xers and the Millennials. We are the bridge from analog to digital, and for that reason, Woodman, Associate Professor of Sociology, is now classifying us as Xennials.

 • What’s my job again? Three steps to promote value within an Agile team | ThoughtWorks

  Agility is a mindset — a culture that depends on each and every one of us. It’s the belief that each person can contribute unique value to a project. This is challenging — many of us aren’t used to the level of ownership, collaboration, flexibility and disruptive thinking that Agile demands.

 • Chris Slane’s privacy-oriented editorial cartoons are painfully funny – Boing Boing

  Online privacy is pretty much a dumpster-fire, but it’s a funny dumpster fire in the world of Kiwi editorial cartoonist Chris Slane, whose one-panel strips are hilarious in a kind of oh-shit-we’re-doomed kind of way.

 • Kristin Clemets blogg

  Det har vært trist å følge norsk politikk denne uken. Men kanskje kan det komme noe godt ut av det. For kanskje kan våre politikere nå rette blikket fremover og erkjenne farene ved forfall og forsøpling av den politiske debatten.

 • The 600+ Companies PayPal Shares Your Data With - Schneier on Security

  One of the effects of GDPR – the new EU General Data Protection Regulation – is that we’re all going to be learning a lot more about who collects our data and what they do with it. Consider PayPal, that just released a list of over 600 companies they share customer data with.

Om Martin

Martin Koksrud Bekkelund

Dette er Martin Koksrud Bekkelund sitt private nettsted, hvor han skriver om teknologiledelse og hvordan teknologi, samfunn og politikk påvirker hverandre. Martin arbeider til daglig som direktør for produkt- og forretningsutvikling i et av Norges største selskaper. Les mer...

 

Facebook Twitter Instagram LinkedIn GitHub SlideShare Martin Koksrud Bekkelunds RSS-kanal Send Martin penger via PayPal

© 1995-2018 Martin Koksrud Bekkelund
OpphavsrettRSS og abonnementKontakt