Martin Koksrud Bekkelund

Martin Koksrud Bekkelund

Teknologi • Samfunn • Politikk

Adblock for Thunderbird

01.02.06

Mozilla Thunderbird

Overskriften lyver litt, for dette handler ikke om det populære Firefox-tillegget Adblock for Thunderbird, men hvordan du kan blokkere reklame i Thunderbird.

Mange gjør sikkert som meg, og leser nyheter via RSS i Thunderbird. Mange har helt sikkert også installert det populære tillegget Adblock til Firefox, men dette finnes dessverre ikke for Thunderbird. Det vil si at reklamen du kan filtrere bort i Firefox plutselig dukker opp i Thunderbird når du leser nyheter via RSS.

Gråt ei mer! Her finner du en oppskrift på hvordan du kan filtrere uønsket innhold i e-post og RSS-kanaler i Thunderbird. (Beskrivelsen gjelder engelsk versjon 1.5 for Windows.)

  1. Last ned filen “userContent.css” fra nettstedet Floppymoose.com.
  2. Filen lagrer du i profilmappen til Thunderbird, normalt “c:\Documents and Settings\[brukernavn]\Programdata\Thunderbird\Profiles\default\[streng]\chrome\".
  3. Ved å starte Thunderbird på nytt vil du raskt merke at en god andel av reklamen du normalt ville sett nå er borte.
  4. For oss som må forholde oss til norske ord som “annonse”, kan følgende utvidelse av filen være en god ide “IMG[SRC*=annonse],“. Denne koden putter du inn under avsnittet “/* miscellaneous different blocking rules to block some stuff that gets through */“.
  5. Dersom noen annonser fortsatt skulle slippe igjennom, kan du høyreklikke på bildet i Thunderbird, velge “Copy Image Location” og se hva adressen inneholder. Se etter ord som for eksempel “reklame”, eller andre ord som ikke er unikt for akkurat denne reklamen. Benytt prosedyren i forrige punkt for å gjøre tilføyelser i filen.

Oppskriften fungerer for øvrig også for Firefox, Mozilla, Camino, og Safari.

Takk til Floppymoose.com for tips! :-)

Helt til slutt vil jeg komme med en beklagelse til alle nettsteder som lever av reklamen: Tør jeg minne om at reklame også kan være tekst?

Hvor nyttig er denne artikkelen for deg?

Hva kan bli bedre?

Jeg blir veldig glad hvis du legger igjen noen stikkord om hva du tenker!

Programvare

Som leser kan du gi et bidrag til produksjonen, til driften og til å skaffe utstyr til testing for å sikre regelmessige, uavhengige artikler, tester og vurderinger av høy kvalitet.

Gi et bidrag

Husk å abonnere på nyhetsbrevet, det er gratis og du får alle artikler rett i innboksen.

 

Nyeste artikler

Enda flere artikler? Besøk arkivet.

Om Martin

Martin Koksrud Bekkelund

Dette er Martin Koksrud Bekkelund sitt private nettsted, hvor han skriver om forbrukerteknologi, teknologiledelse og hvordan teknologi, samfunn og politikk påvirker hverandre. Martin er innehaver av konsulentselskapet Nivlheim. Les mer...

 

Mastodon Facebook LinkedIn Thingiverse GitHub Ko-Fi PayPal

© 1995-2024 Martin Koksrud Bekkelund
OpphavsrettRSS og abonnementKontaktPersonvern og informasjonskapsler