Martin Koksrud Bekkelund

Martin Koksrud Bekkelund

Teknologi • Samfunn • Politikk

IE7 Beta 2 Preview

01.02.06

Internet Explorer 7 Beta 2 Preview

Hos Asle Ommundsen ble jeg tipset om at Internet Explorer versjon 7 foreligger nå i Beta 2 Preview (for den som finner slikt interessant). Jeg har ofte uttalt min skepsis for hvordan Internet Explorer er integrert med operativsystemet, noe som nå utgjør et reelt problem for de av oss som har behov for å parallellkjøre Internet Explorer versjon 6 og 7 for test- og utviklingsformål.

I FAQ-en for IE7 leser jeg følgende under spørsmål fire:

Can I run the preview and IE6 at the same time?

No, the preview is a system upgrade that replaces IE6 on your computer with the preview code.

As Chris Wilson pointed out, “‘IE’ is actually a collection of system components – networking, browser hosting, core HTML rendering, printing, etc. When we install a new version of IE, we’re installing it for all applications that use these system components – including the tiny iexplore.exe itself.” Because of this, we do not support the various hacks that allow side by side running of IE6 and the IE7 Beta 2 Preview. Running with these could cause issues with the stability of a system.

Som man kan lese over utgjør altså IE flere deler av operativsystemet, hvilket umuliggjør parallellkjøring og vanskeliggjør oppgradering og nedgradering. Resultatet er at man ideelt sett må ha to maskiner (med de kostnader det innebærer). Ettersom IE6 har vært på markedet siden høsten 2001, vil det ta mange, mange år før webutviklere kan slutte å støtte den med forskjellige hacks for dens manglende og feilaktige standardstøtte, så behovet for parallellkjøring er definitivt til stede.

Jeg håper selvfølgelig at dette er noe de gir mulighet for i den endelige versjonen, men sitatet over tyder ikke på det.

Jeg har ikke tatt meg bryet med å installere IE7, og kommer sannsynligvis ikke til å gjøre det, ettersom Asle har gitt en såpass god gjennomgang av programmet.

Hvor nyttig er denne artikkelen for deg?

Hva kan bli bedre?

Jeg blir veldig glad hvis du legger igjen noen stikkord om hva du tenker!

Programvare WWW

Som leser kan du gi et bidrag til produksjonen, til driften og til å skaffe utstyr til testing for å sikre regelmessige, uavhengige artikler, tester og vurderinger av høy kvalitet.

Gi et bidrag

Husk å abonnere på nyhetsbrevet, det er gratis og du får alle artikler rett i innboksen.

 

Nyeste artikler

Enda flere artikler? Besøk arkivet.

Om Martin

Martin Koksrud Bekkelund

Dette er Martin Koksrud Bekkelund sitt private nettsted, hvor han skriver om forbrukerteknologi, teknologiledelse og hvordan teknologi, samfunn og politikk påvirker hverandre. Martin er innehaver av konsulentselskapet Nivlheim. Les mer...

 

Mastodon Facebook LinkedIn Thingiverse GitHub Ko-Fi PayPal

© 1995-2024 Martin Koksrud Bekkelund
OpphavsrettRSS og abonnementKontaktPersonvern og informasjonskapsler