Martin Koksrud Bekkelund

Martin Koksrud Bekkelund

Teknologi • Samfunn • Politikk

IE7 Beta 2 Preview

01.02.06

Internet Explorer 7 Beta 2 Preview

Hos Asle Ommundsen ble jeg tipset om at Internet Explorer versjon 7 foreligger nå i Beta 2 Preview (for den som finner slikt interessant). Jeg har ofte uttalt min skepsis for hvordan Internet Explorer er integrert med operativsystemet, noe som nå utgjør et reelt problem for de av oss som har behov for å parallellkjøre Internet Explorer versjon 6 og 7 for test- og utviklingsformål.

I FAQ-en for IE7 leser jeg følgende under spørsmål fire:

Can I run the preview and IE6 at the same time?

No, the preview is a system upgrade that replaces IE6 on your computer with the preview code.

As Chris Wilson pointed out, «‘IE’ is actually a collection of system components – networking, browser hosting, core HTML rendering, printing, etc. When we install a new version of IE, we’re installing it for all applications that use these system components – including the tiny iexplore.exe itself.» Because of this, we do not support the various hacks that allow side by side running of IE6 and the IE7 Beta 2 Preview. Running with these could cause issues with the stability of a system.

Som man kan lese over utgjør altså IE flere deler av operativsystemet, hvilket umuliggjør parallellkjøring og vanskeliggjør oppgradering og nedgradering. Resultatet er at man ideelt sett må ha to maskiner (med de kostnader det innebærer). Ettersom IE6 har vært på markedet siden høsten 2001, vil det ta mange, mange år før webutviklere kan slutte å støtte den med forskjellige hacks for dens manglende og feilaktige standardstøtte, så behovet for parallellkjøring er definitivt til stede.

Jeg håper selvfølgelig at dette er noe de gir mulighet for i den endelige versjonen, men sitatet over tyder ikke på det.

Jeg har ikke tatt meg bryet med å installere IE7, og kommer sannsynligvis ikke til å gjøre det, ettersom Asle har gitt en såpass god gjennomgang av programmet.

Martin skriver regelmessig om teknologiledelse og hvordan teknologi, samfunn og politikk påvirker hverandre. Få nye artikler via e-post:

Flere artikler

Enda flere artikler? Besøk arkivet.

Lest av Martin

 • Micro-Generation Born Between 1977-1983 Given New Name

  If you were born between 1977-1983, you’ve likely been nodding along in agreement. While this window is only seven years wide, we are a cohort that grew up between two very different cohorts—the Gen-Xers and the Millennials. We are the bridge from analog to digital, and for that reason, Woodman, Associate Professor of Sociology, is now classifying us as Xennials.

 • What’s my job again? Three steps to promote value within an Agile team | ThoughtWorks

  Agility is a mindset — a culture that depends on each and every one of us. It’s the belief that each person can contribute unique value to a project. This is challenging — many of us aren’t used to the level of ownership, collaboration, flexibility and disruptive thinking that Agile demands.

 • Chris Slane’s privacy-oriented editorial cartoons are painfully funny – Boing Boing

  Online privacy is pretty much a dumpster-fire, but it’s a funny dumpster fire in the world of Kiwi editorial cartoonist Chris Slane, whose one-panel strips are hilarious in a kind of oh-shit-we’re-doomed kind of way.

 • Kristin Clemets blogg

  Det har vært trist å følge norsk politikk denne uken. Men kanskje kan det komme noe godt ut av det. For kanskje kan våre politikere nå rette blikket fremover og erkjenne farene ved forfall og forsøpling av den politiske debatten.

 • The 600+ Companies PayPal Shares Your Data With - Schneier on Security

  One of the effects of GDPR – the new EU General Data Protection Regulation – is that we’re all going to be learning a lot more about who collects our data and what they do with it. Consider PayPal, that just released a list of over 600 companies they share customer data with.

Om Martin

Martin Koksrud Bekkelund

Dette er Martin Koksrud Bekkelund sitt private nettsted, hvor han skriver om teknologiledelse og hvordan teknologi, samfunn og politikk påvirker hverandre. Martin arbeider til daglig som direktør for produkt- og forretningsutvikling i et av Norges største selskaper. Les mer...

 

Facebook Twitter Instagram LinkedIn GitHub SlideShare Martin Koksrud Bekkelunds RSS-kanal Send Martin penger via PayPal

© 1995-2018 Martin Koksrud Bekkelund
OpphavsrettRSS og abonnementKontakt