Martin Koksrud Bekkelund

Martin Koksrud Bekkelund

Teknologi • Samfunn • Politikk

RSS

02.02.06

RSS

Jeg ser av statistikkene for bekkelund.net at RSS-kanalene mine er de mest populære, og det er jo hyggelig. Er du en av dem som leser dette via RSS, kan du lene deg litt tilbake, klø deg godt på brystkassa og være fornøyd med deg selv fordi du allerede vet hva RSS er og hva det kan brukes til. Er du derimot blant dem som leser dette via nettleseren, på gamlemåten, kan det være du får noen tips.

RSS er enkelt forklart en fil som er tilgjengelig på mange nettsteder, blant annet her på bekkelund.net. Denne filen lar deg “abonnere” på nye artikler og kommentarer fra mitt nettsted, slik at du kan lese disse uten å besøke nettstedet. Flere aviser og digitale medier tilbyr også RSS.

For en detaljert beskrivelse av RSS anbefaler jeg Wikipedia.

Hva trenger jeg?

Du trenger en RSS-klient, noe som vanligvis er innebygget i gode e-postklienter som for eksempel Mozilla Thunderbird eller Opera.

Hvordan går jeg frem?

Først og fremst må du ha adressen til RSS-kanalen du ønsker å abonnere på. For bekkelund.net finner du artiklene på http://www.bekkelund.net/blogg/feed/atom/ og kommentarene på http://www.bekkelund.net/blogg/comments/feed/. I RSS-klienten din velger du å abonnere på en ny RSS-kanal og limer inn adressen her.

Du vil nå motta nye artikler og kommentarer fra bekkelund.net, omtrent som e-post.

For en detaljert beskrivelse av hvordan du administrerer RSS-kanaler i din RSS-klient, anbefaler jeg at du leser dokumentasjonen til klienten, eller besøker produsentens nettsted.

Hvor nyttig er denne artikkelen for deg?

Hva kan bli bedre?

Jeg blir veldig glad hvis du legger igjen noen stikkord om hva du tenker!

Programvare WWW

Som leser kan du gi et bidrag til produksjonen, til driften og til å skaffe utstyr til testing for å sikre regelmessige, uavhengige artikler, tester og vurderinger av høy kvalitet.

Gi et bidrag

Husk å abonnere på nyhetsbrevet, det er gratis og du får alle artikler rett i innboksen.

 

Nyeste artikler

Enda flere artikler? Besøk arkivet.

Om Martin

Martin Koksrud Bekkelund

Dette er Martin Koksrud Bekkelund sitt private nettsted, hvor han skriver om forbrukerteknologi, teknologiledelse og hvordan teknologi, samfunn og politikk påvirker hverandre. Martin er innehaver av konsulentselskapet Nivlheim. Les mer...

 

Mastodon Facebook LinkedIn Thingiverse GitHub Ko-Fi PayPal

© 1995-2024 Martin Koksrud Bekkelund
OpphavsrettRSS og abonnementKontaktPersonvern og informasjonskapsler