Martin Koksrud Bekkelund

Martin Koksrud Bekkelund

Teknologi • Samfunn • Politikk

RSS

02.02.06

RSS

Jeg ser av statistikkene for bekkelund.net at RSS-kanalene mine er de mest populære, og det er jo hyggelig. Er du en av dem som leser dette via RSS, kan du lene deg litt tilbake, klø deg godt på brystkassa og være fornøyd med deg selv fordi du allerede vet hva RSS er og hva det kan brukes til. Er du derimot blant dem som leser dette via nettleseren, på gamlemåten, kan det være du får noen tips.

RSS er enkelt forklart en fil som er tilgjengelig på mange nettsteder, blant annet her på bekkelund.net. Denne filen lar deg «abonnere» på nye artikler og kommentarer fra mitt nettsted, slik at du kan lese disse uten å besøke nettstedet. Flere aviser og digitale medier tilbyr også RSS.

For en detaljert beskrivelse av RSS anbefaler jeg Wikipedia.

Hva trenger jeg?

Du trenger en RSS-klient, noe som vanligvis er innebygget i gode e-postklienter som for eksempel Mozilla Thunderbird eller Opera.

Hvordan går jeg frem?

Først og fremst må du ha adressen til RSS-kanalen du ønsker å abonnere på. For bekkelund.net finner du artiklene på http://www.bekkelund.net/blogg/feed/atom/ og kommentarene på http://www.bekkelund.net/blogg/comments/feed/. I RSS-klienten din velger du å abonnere på en ny RSS-kanal og limer inn adressen her.

Du vil nå motta nye artikler og kommentarer fra bekkelund.net, omtrent som e-post.

For en detaljert beskrivelse av hvordan du administrerer RSS-kanaler i din RSS-klient, anbefaler jeg at du leser dokumentasjonen til klienten, eller besøker produsentens nettsted.

Martin skriver regelmessig om teknologiledelse og hvordan teknologi, samfunn og politikk påvirker hverandre. Få nye artikler via e-post:

Flere artikler

Enda flere artikler? Besøk arkivet.

Lest av Martin

 • Micro-Generation Born Between 1977-1983 Given New Name

  If you were born between 1977-1983, you’ve likely been nodding along in agreement. While this window is only seven years wide, we are a cohort that grew up between two very different cohorts—the Gen-Xers and the Millennials. We are the bridge from analog to digital, and for that reason, Woodman, Associate Professor of Sociology, is now classifying us as Xennials.

 • What’s my job again? Three steps to promote value within an Agile team | ThoughtWorks

  Agility is a mindset — a culture that depends on each and every one of us. It’s the belief that each person can contribute unique value to a project. This is challenging — many of us aren’t used to the level of ownership, collaboration, flexibility and disruptive thinking that Agile demands.

 • Chris Slane’s privacy-oriented editorial cartoons are painfully funny – Boing Boing

  Online privacy is pretty much a dumpster-fire, but it’s a funny dumpster fire in the world of Kiwi editorial cartoonist Chris Slane, whose one-panel strips are hilarious in a kind of oh-shit-we’re-doomed kind of way.

 • Kristin Clemets blogg

  Det har vært trist å følge norsk politikk denne uken. Men kanskje kan det komme noe godt ut av det. For kanskje kan våre politikere nå rette blikket fremover og erkjenne farene ved forfall og forsøpling av den politiske debatten.

 • The 600+ Companies PayPal Shares Your Data With - Schneier on Security

  One of the effects of GDPR – the new EU General Data Protection Regulation – is that we’re all going to be learning a lot more about who collects our data and what they do with it. Consider PayPal, that just released a list of over 600 companies they share customer data with.

Om Martin

Martin Koksrud Bekkelund

Dette er Martin Koksrud Bekkelund sitt private nettsted, hvor han skriver om teknologiledelse og hvordan teknologi, samfunn og politikk påvirker hverandre. Martin arbeider til daglig som direktør for produkt- og forretningsutvikling i et av Norges største selskaper. Les mer...

 

Facebook Twitter Instagram LinkedIn GitHub SlideShare Martin Koksrud Bekkelunds RSS-kanal Send Martin penger via PayPal

© 1995-2018 Martin Koksrud Bekkelund
OpphavsrettRSS og abonnementKontakt