Martin Koksrud Bekkelund

Martin Koksrud Bekkelund

Teknologi • Samfunn • Politikk

Finland

10.02.06

Finland

Jeg har for første gang i mitt liv besøkt våre Finske naboer under et besøk i Lahti i forbindelse med jobben. Som alltid (og av naturlige årsaker) blir det mye jobb og lite annet, så jeg må ha til gode å se både sjøer, natur og andre severdigheter finnene måtte ha å vise frem. Fikk dog sett hoppbakkene.

På en reise gjør man seg alltid noen tanker og reflekterer litt over øyeblikket…

 • Hvem pokker drikker tomatjuice på flyet?
 • Flykonstruksjonsavdelingen hos flyprodusenten må utelukkende bestå av dverger. (Det var faktisk ikke mulig å stå helt oppreist på toalettet, og de lange armene mine dunket borti «tilkall betjening»-knappen.)
 • Arbeider de virkelig, alle forretningsmenneskene som sitter med sin bærbare PC åpen på flyplass-resturantene?
 • Hvordan i all verden kunne finnene håpe på at finsk skulle bli valgt til det offisielle verdensspråket?
 • Finnene prioriterer helt tydelig en vel-assortert minibar fremfor internettilgang på rommene.
 • Finland er ganske flatt.

Det var en trivelig tur, med god mat og god drikke (noe finnene virkelig kan). Håper at jeg en gang i fremtiden kan avlegge Finland et besøk utenom jobben.

Martin skriver regelmessig om teknologiledelse og hvordan teknologi, samfunn og politikk påvirker hverandre. Få nye artikler via e-post:

Flere artikler

Enda flere artikler? Besøk arkivet.

Lest av Martin

 • Micro-Generation Born Between 1977-1983 Given New Name

  If you were born between 1977-1983, you’ve likely been nodding along in agreement. While this window is only seven years wide, we are a cohort that grew up between two very different cohorts—the Gen-Xers and the Millennials. We are the bridge from analog to digital, and for that reason, Woodman, Associate Professor of Sociology, is now classifying us as Xennials.

 • What’s my job again? Three steps to promote value within an Agile team | ThoughtWorks

  Agility is a mindset — a culture that depends on each and every one of us. It’s the belief that each person can contribute unique value to a project. This is challenging — many of us aren’t used to the level of ownership, collaboration, flexibility and disruptive thinking that Agile demands.

 • Chris Slane’s privacy-oriented editorial cartoons are painfully funny – Boing Boing

  Online privacy is pretty much a dumpster-fire, but it’s a funny dumpster fire in the world of Kiwi editorial cartoonist Chris Slane, whose one-panel strips are hilarious in a kind of oh-shit-we’re-doomed kind of way.

 • Kristin Clemets blogg

  Det har vært trist å følge norsk politikk denne uken. Men kanskje kan det komme noe godt ut av det. For kanskje kan våre politikere nå rette blikket fremover og erkjenne farene ved forfall og forsøpling av den politiske debatten.

 • The 600+ Companies PayPal Shares Your Data With - Schneier on Security

  One of the effects of GDPR – the new EU General Data Protection Regulation – is that we’re all going to be learning a lot more about who collects our data and what they do with it. Consider PayPal, that just released a list of over 600 companies they share customer data with.

Om Martin

Martin Koksrud Bekkelund

Dette er Martin Koksrud Bekkelund sitt private nettsted, hvor han skriver om teknologiledelse og hvordan teknologi, samfunn og politikk påvirker hverandre. Martin arbeider til daglig som direktør for produkt- og forretningsutvikling i et av Norges største selskaper. Les mer...

 

Facebook Twitter Instagram LinkedIn GitHub SlideShare Martin Koksrud Bekkelunds RSS-kanal Send Martin penger via PayPal

© 1995-2018 Martin Koksrud Bekkelund
OpphavsrettRSS og abonnementKontakt