Martin Koksrud Bekkelund

Martin Koksrud Bekkelund

Teknologi • Samfunn • Politikk

Utakk er verdens lønn

27.02.06

Jeg tror ikke jeg er verken bitter eller innesluttet på noen måte. Nei, jeg tror faktisk jeg er en glad, utadvendt og fornøyd gutt. Hvilket inntrykk du som leser får via bekkelund.net er jeg litt usikker på, men jeg håper mine venner oppfatter meg omtrent slik jeg tror.

For at du, en munter person, skal kunne kontakte meg, har jeg i storsinn laget et kontaktskjema du så flott kan fylle ut, trykke send og det havner et elektronisk brev i den elektroniske postkassen min. Ja, jeg har sågar laget en flott notis på kontaktsiden, hvor jeg henviser til en utførlig side hvor jeg beskriver litt om hvorfor du bør, og hvorfor du ikke bør kontakte meg.

Ett eller annet sted ute i natten strander imidlertid tankene mine. Til tross for den flotte siden mottar jeg allikevel jevnlige henvendelser fra mennesker som i dyp frustrasjon henvender seg til meg, en totalt ukjent person, for å lette sin frustrasjon, og aller helst ønsker at jeg skal vise dem lyset og lette deres byrder.

Glad og fornøyd som jeg er, ja, rett og slett storsinnet til tider, tar jeg meg også bry med å svare, helst unge piker med forvirret sinn og CSS-dysleksi.

Hva har jeg så igjen for dette? Ingenting! Absolutt ingenting! Tiden flyr. Dager, uker, måneder og sågar år passerer. Ingen respons. Ikke en gang en liten e-post tilbake med «Tusen takk, snille mannen!». Da jeg bodde hjemme hos mamma’n og pappa’n min lærte jeg å alltid takke pent for hjelpen jeg så ydmykt mottok fra andre mennesker.

Slik er det visst ikke lenger.

Martin skriver regelmessig om teknologiledelse og hvordan teknologi, samfunn og politikk påvirker hverandre. Få nye artikler via e-post:

Flere artikler

Enda flere artikler? Besøk arkivet.

Lest av Martin

 • Micro-Generation Born Between 1977-1983 Given New Name

  If you were born between 1977-1983, you’ve likely been nodding along in agreement. While this window is only seven years wide, we are a cohort that grew up between two very different cohorts—the Gen-Xers and the Millennials. We are the bridge from analog to digital, and for that reason, Woodman, Associate Professor of Sociology, is now classifying us as Xennials.

 • What’s my job again? Three steps to promote value within an Agile team | ThoughtWorks

  Agility is a mindset — a culture that depends on each and every one of us. It’s the belief that each person can contribute unique value to a project. This is challenging — many of us aren’t used to the level of ownership, collaboration, flexibility and disruptive thinking that Agile demands.

 • Chris Slane’s privacy-oriented editorial cartoons are painfully funny – Boing Boing

  Online privacy is pretty much a dumpster-fire, but it’s a funny dumpster fire in the world of Kiwi editorial cartoonist Chris Slane, whose one-panel strips are hilarious in a kind of oh-shit-we’re-doomed kind of way.

 • Kristin Clemets blogg

  Det har vært trist å følge norsk politikk denne uken. Men kanskje kan det komme noe godt ut av det. For kanskje kan våre politikere nå rette blikket fremover og erkjenne farene ved forfall og forsøpling av den politiske debatten.

 • The 600+ Companies PayPal Shares Your Data With - Schneier on Security

  One of the effects of GDPR – the new EU General Data Protection Regulation – is that we’re all going to be learning a lot more about who collects our data and what they do with it. Consider PayPal, that just released a list of over 600 companies they share customer data with.

Om Martin

Martin Koksrud Bekkelund

Dette er Martin Koksrud Bekkelund sitt private nettsted, hvor han skriver om teknologiledelse og hvordan teknologi, samfunn og politikk påvirker hverandre. Martin arbeider til daglig som direktør for produkt- og forretningsutvikling i et av Norges største selskaper. Les mer...

 

Facebook Twitter Instagram LinkedIn GitHub SlideShare Martin Koksrud Bekkelunds RSS-kanal Send Martin penger via PayPal

© 1995-2018 Martin Koksrud Bekkelund
OpphavsrettRSS og abonnementKontakt