Martin Koksrud Bekkelund

Martin Koksrud Bekkelund

Teknologi • Samfunn • Politikk

Slik hacker jeg kredittkortet ditt

27.03.06

ITavisen presenterer en artikkel om hvordan langfingrede, amerikanske datanerder har fått tilgang til folks bankkontoer ved å skaffe seg tilgang til butikkens nettverk. I denne artikkelen presenterer jeg en tilnærmet måte å gjøre det samme på her i Norge.

Du trenger følgende:

 • En bærbar PC med trådløst nettverk.
 • Et program for å sniffe nettverkspakker og gjerne et program for grafisk visning av nettverkstopografi.
 • Kompetanse til å lese informasjonen i nettverkspakkene.
 • En butikk med bankterminaler koblet til nettverket. (Ikke de med oppringt forbindelse.)
 • Sistnevnte butikk har et trådløst, åpent nettverk koblet til det samme nettverket.
 • En bil og litt god tid.

Du gjør som følger:

 1. Parker så nærme butikken og det trådløse nettverket som mulig.
 2. Koble deg til det trådløse nettverket og kontroller at signalstyrken er så god at pakketapet blir minimert.
 3. Start pakkesnifferen og sett deg godt til rette.

Jeg skulle gjerne gitt mer detaljert informasjon om hvilke IP-adresser du skal sniffe på (da mottaker-IP-adressen er fast), særegenheter du skal se etter i pakker, hvilken bankterminalprogramvare dette fungerer med etc., men jeg mistenker at dette ikke er spesielt populært, så jeg lar det være…

Årsaken til at dette lar seg gjennomføre er fordi bankterminaltransaksjoner ofte kjøres over ukrypterte nettverk. I tillegg overføres all kortinformasjon ukryptert mellom terminalen og BBS. Unntaket er PIN-koden. Det vil si at kredittkorttransaksjoner lett lar deg finne kundens kredittkortnummer.

Du syntes kanskje at dette høres flåsete og usannsynlig enkelt ut, noe jeg selvfølgelig vil være enig i. Derimot har jeg, sammen med en produsent for bankterminaler og tilhørende programvare, gjennomført dette eksperimentet med mitt eget kredittkort, og det er oppsiktsvekkende å kunne trekke sitt eget kredittkortnummer ut av en nettverkspakke. Eksperimentet ble riktignok gjennomført for fire år siden, men så vidt meg bekjent har det ikke skjedd revolusjonerende endringer.

Dette er selvfølgelig veldig forenklet. Det er ikke helt rett frem å gjøre som beskrevet, men teknisk sett er det ingen hindringer.

Martin skriver regelmessig om teknologiledelse og hvordan teknologi, samfunn og politikk påvirker hverandre. Få nye artikler via e-post:

Flere artikler

Enda flere artikler? Besøk arkivet.

Lest av Martin

 • Micro-Generation Born Between 1977-1983 Given New Name

  If you were born between 1977-1983, you’ve likely been nodding along in agreement. While this window is only seven years wide, we are a cohort that grew up between two very different cohorts—the Gen-Xers and the Millennials. We are the bridge from analog to digital, and for that reason, Woodman, Associate Professor of Sociology, is now classifying us as Xennials.

 • What’s my job again? Three steps to promote value within an Agile team | ThoughtWorks

  Agility is a mindset — a culture that depends on each and every one of us. It’s the belief that each person can contribute unique value to a project. This is challenging — many of us aren’t used to the level of ownership, collaboration, flexibility and disruptive thinking that Agile demands.

 • Chris Slane’s privacy-oriented editorial cartoons are painfully funny – Boing Boing

  Online privacy is pretty much a dumpster-fire, but it’s a funny dumpster fire in the world of Kiwi editorial cartoonist Chris Slane, whose one-panel strips are hilarious in a kind of oh-shit-we’re-doomed kind of way.

 • Kristin Clemets blogg

  Det har vært trist å følge norsk politikk denne uken. Men kanskje kan det komme noe godt ut av det. For kanskje kan våre politikere nå rette blikket fremover og erkjenne farene ved forfall og forsøpling av den politiske debatten.

 • The 600+ Companies PayPal Shares Your Data With - Schneier on Security

  One of the effects of GDPR – the new EU General Data Protection Regulation – is that we’re all going to be learning a lot more about who collects our data and what they do with it. Consider PayPal, that just released a list of over 600 companies they share customer data with.

Om Martin

Martin Koksrud Bekkelund

Dette er Martin Koksrud Bekkelund sitt private nettsted, hvor han skriver om teknologiledelse og hvordan teknologi, samfunn og politikk påvirker hverandre. Martin arbeider til daglig som direktør for produkt- og forretningsutvikling i et av Norges største selskaper. Les mer...

 

Facebook Twitter Instagram LinkedIn GitHub SlideShare Martin Koksrud Bekkelunds RSS-kanal Send Martin penger via PayPal

© 1995-2018 Martin Koksrud Bekkelund
OpphavsrettRSS og abonnementKontakt