Martin Koksrud Bekkelund

Martin Koksrud Bekkelund

Teknologi • Samfunn • Politikk

CRM og ERP og sånn

07.04.06

Man burde forvente at IT-journalister generelt er en dyptdykkende gjeng nerder som legger sin flid i å bringe klarhet i TBF-er og sære bransjebegreper. Når jeg derimot leser artikler om produkter eller fagområder jeg har førstehåndskjennskap med, forstår jeg at den gravende journalisten kanskje ikke har gravd så hardt eller dypt likevel.

Den gjenge journalist skriver om ERP– og CRM-systemer som om det var det samme. For å slå det fast, en gang for alle: Det er det ikke!

CRM står for Customer Relationship Management og er riktignok en del av ERP, som står for Enterprise Resource Planning, men å bruke begrepene om hverandre slik den norske pressen gjør er kun forvirrende. Når den norske pressen i tillegg omtaler ERP-systemer går det som regel i skoleeksemplet SAP, i stedet for systemer som er mer relevante og utbredte her på berget.

Hva er forskjellen?

CRM er enkelt fortalt et system for å håndtere alle dine kontakter, kunder og prospekt og din bedrifts dialog med disse. ERP er derimot et mye videre begrep som involverer alle bedriftens prosesser for logistikk, produksjon, økonomi, HRM, CRM, med mer, i ett system.

Hvor nyttig er denne artikkelen for deg?

Hva kan bli bedre?

Jeg blir veldig glad hvis du legger igjen noen stikkord om hva du tenker!

Programvare

Som leser kan du gi et bidrag til produksjonen, til driften og til å skaffe utstyr til testing for å sikre regelmessige, uavhengige artikler, tester og vurderinger av høy kvalitet.

Gi et bidrag

Husk å abonnere på nyhetsbrevet, det er gratis og du får alle artikler rett i innboksen.

 

Nyeste artikler

Enda flere artikler? Besøk arkivet.

Om Martin

Martin Koksrud Bekkelund

Dette er Martin Koksrud Bekkelund sitt private nettsted, hvor han skriver om forbrukerteknologi, teknologiledelse og hvordan teknologi, samfunn og politikk påvirker hverandre. Martin er innehaver av konsulentselskapet Nivlheim. Les mer...

 

Mastodon Facebook LinkedIn Thingiverse GitHub Ko-Fi PayPal

© 1995-2024 Martin Koksrud Bekkelund
OpphavsrettRSS og abonnementKontaktPersonvern og informasjonskapsler