Martin Koksrud Bekkelund

Martin Koksrud Bekkelund

Teknologi • Samfunn • Politikk

Enoksen ute å kjøre

24.04.06

Bokstavlig talt. For skattebetalernes penger har Odd Roger Enoksen fått en Volvo XC90 til 800 000,- kroner. For meg innebærer ikke dette et problem, for all del, jeg unner ham en flott bil. Hadde jeg hatt penger skulle jeg gjerne kjøpt en selv.

Det ironiske i denne saken er derimot hvordan Enoksen forsøker å forklare pengebruken sett opp mot bilprisen. I stedet for å si at han syntes det er en steintøff bil som han sikler veldig på, forsøker han å forklare kjøpet med at det er en miljøvennlig bil, og det er her argumentene faller på sin egen urimelighet. Hvis bilen er så miljøvennlig som Enoksen hevder (hvilket den faktisk er), hvorfor er den da så dyr? I Sverige koster den samme bilen kun halvparten, omtrent 400 000,- kroner.

Poenget er at regjeringens avgiftspolitikk gjør at denne bilen, som ikke er så avskrekkende dyr i utlandet, blir en uoppnåelig luksusbil for barnefamilier med et reelt behov for en bil av denne typen, for eksempel på grunn av dårlige veier og mange unger.

Hvor nyttig er denne artikkelen for deg?

Hva kan bli bedre?

Jeg blir veldig glad hvis du legger igjen noen stikkord om hva du tenker!

Miljø Politikk

Som leser kan du gi et bidrag til produksjonen, til driften og til å skaffe utstyr til testing for å sikre regelmessige, uavhengige artikler, tester og vurderinger av høy kvalitet.

Gi et bidrag

Husk å abonnere på nyhetsbrevet, det er gratis og du får alle artikler rett i innboksen.

 

Nyeste artikler

Enda flere artikler? Besøk arkivet.

Om Martin

Martin Koksrud Bekkelund

Dette er Martin Koksrud Bekkelund sitt private nettsted, hvor han skriver om forbrukerteknologi, teknologiledelse og hvordan teknologi, samfunn og politikk påvirker hverandre. Martin er innehaver av konsulentselskapet Nivlheim. Les mer...

 

Mastodon Facebook LinkedIn Thingiverse GitHub Ko-Fi PayPal

© 1995-2024 Martin Koksrud Bekkelund
OpphavsrettRSS og abonnementKontaktPersonvern og informasjonskapsler