Martin Koksrud Bekkelund

Martin Koksrud Bekkelund

Teknologi • Samfunn • Politikk

Enoksen ute å kjøre

24.04.06

Bokstavlig talt. For skattebetalernes penger har Odd Roger Enoksen fått en Volvo XC90 til 800 000,- kroner. For meg innebærer ikke dette et problem, for all del, jeg unner ham en flott bil. Hadde jeg hatt penger skulle jeg gjerne kjøpt en selv.

Det ironiske i denne saken er derimot hvordan Enoksen forsøker å forklare pengebruken sett opp mot bilprisen. I stedet for å si at han syntes det er en steintøff bil som han sikler veldig på, forsøker han å forklare kjøpet med at det er en miljøvennlig bil, og det er her argumentene faller på sin egen urimelighet. Hvis bilen er så miljøvennlig som Enoksen hevder (hvilket den faktisk er), hvorfor er den da så dyr? I Sverige koster den samme bilen kun halvparten, omtrent 400 000,- kroner.

Poenget er at regjeringens avgiftspolitikk gjør at denne bilen, som ikke er så avskrekkende dyr i utlandet, blir en uoppnåelig luksusbil for barnefamilier med et reelt behov for en bil av denne typen, for eksempel på grunn av dårlige veier og mange unger.

Miljø Politikk

Som fast leser kan du bidra til produksjonen, til driften og til å skaffe utstyr til testing for å sikre regelmessige, uavhengige artikler, tester og vurderinger av høy kvalitet.

Bli bidragsyter

Husk å abonnere på nyhetsbrevet, det er gratis og du får alle artikler rett i innboksen.

 

Flere artikler

Enda flere artikler? Besøk arkivet.

Om Martin

Martin Koksrud Bekkelund

Dette er Martin Koksrud Bekkelund sitt private nettsted, hvor han skriver om teknologiledelse og hvordan teknologi, samfunn og politikk påvirker hverandre. Martin arbeider til daglig som direktør for produkt- og forretningsutvikling i Posten Norge AS. Les mer...

 

Facebook Twitter Instagram LinkedIn GitHub Thingiverse SlideShare Hold deg oppdatert

© 1995-2021 Martin Koksrud Bekkelund
OpphavsrettRSS og abonnementKontaktPersonvern og informasjonskapsler