Martin Koksrud Bekkelund

Martin Koksrud Bekkelund

Teknologi • Samfunn • Politikk

Unpimp my ride

26.04.06

I sommer kjøpte jeg meg ny bil, men det er ingen vits i å poste flotte og fine ord før den har vært igjennom en sesong med regn, sludd, snø og salt. Nå er våren her og sommerdekkene er tilbake på plass, så da passer det kanskje også å skrive noen ord.

Så langt har jeg vært svært fornøyd, og alt tyder på at nykommeren, en Ford Focus Titanium, vil bli en like god bil som forgjengeren som gikk som ei klokke.

Den er utstyrt med 225/40 R18 dekk, telfonbehandlet metallic-lakk (Tefshine), xenon-lys, nøkkelfri betjening, sportsseter i heltrukket skinn, senket sportsunderstell (30 mm Eibach Pro-system), stemmestyring, Bluetooth, MP3-spiller, «follow-me-home», automatisk avblendbare speil, to-sone-klimaanlegg, regnsensor, plugg til iPod-en, kjøleskap, og en hel drøss ekstra snacks og TBF-er som en utstyrsgærning vet å sette pris på. Flere detaljer finner du hos Ford.

Men, skinnet kan bedra. Under panseret sitter en 1,6-liters turbodiesel på 110 hk. Ikke noe å slenge rompa i veggen etter, men forskjellen mellom diesel og tilsvarende bensin er stor. Til gjengjeld er drivstofforbruket hyggelig, og ligger som regel mellom 0,5 og 0,6 liter per mil i rushtrafikken. Kombinert med at Østlandet stort sett har landets billigste diesel, kan det fort bli noen kroner å spare, selv om dieselmotoren koster noen tusenlapper mer enn en bensinmotor.

Og, ikke minst, for oss som ikke har økonomi til å kjøpe bil med verken stjerne på panseret eller OL-ringer i grillen, er det mye penger å spare. Forskjellen mellom Forden og en Audi A4 1,9-liters turbodiesel med tilsvarende utstyrsnivå var nøyaktig 150 000,- kroner. I tillegg er Ford flinkere til å stille opp motorene sine enn det VAG er, hvilket gir en bedre effektkurve enn det man finner i en tilsvarende bil fra VAG.

Er du ute etter en sikker, feilfri bil med svært gode kjøreegenskaper, kan jeg varmt anbefale en Focus.

Ford Focus Titanium

Ford Focus Titanium

Ford Focus Titanium

Ford Focus Titanium

Ford Focus Titanium

Martin skriver regelmessig om teknologiledelse og hvordan teknologi, samfunn og politikk påvirker hverandre. Få nye artikler via e-post:

Flere artikler

Enda flere artikler? Besøk arkivet.

Lest av Martin

 • Micro-Generation Born Between 1977-1983 Given New Name

  If you were born between 1977-1983, you’ve likely been nodding along in agreement. While this window is only seven years wide, we are a cohort that grew up between two very different cohorts—the Gen-Xers and the Millennials. We are the bridge from analog to digital, and for that reason, Woodman, Associate Professor of Sociology, is now classifying us as Xennials.

 • What’s my job again? Three steps to promote value within an Agile team | ThoughtWorks

  Agility is a mindset — a culture that depends on each and every one of us. It’s the belief that each person can contribute unique value to a project. This is challenging — many of us aren’t used to the level of ownership, collaboration, flexibility and disruptive thinking that Agile demands.

 • Chris Slane’s privacy-oriented editorial cartoons are painfully funny – Boing Boing

  Online privacy is pretty much a dumpster-fire, but it’s a funny dumpster fire in the world of Kiwi editorial cartoonist Chris Slane, whose one-panel strips are hilarious in a kind of oh-shit-we’re-doomed kind of way.

 • Kristin Clemets blogg

  Det har vært trist å følge norsk politikk denne uken. Men kanskje kan det komme noe godt ut av det. For kanskje kan våre politikere nå rette blikket fremover og erkjenne farene ved forfall og forsøpling av den politiske debatten.

 • The 600+ Companies PayPal Shares Your Data With - Schneier on Security

  One of the effects of GDPR – the new EU General Data Protection Regulation – is that we’re all going to be learning a lot more about who collects our data and what they do with it. Consider PayPal, that just released a list of over 600 companies they share customer data with.

Om Martin

Martin Koksrud Bekkelund

Dette er Martin Koksrud Bekkelund sitt private nettsted, hvor han skriver om teknologiledelse og hvordan teknologi, samfunn og politikk påvirker hverandre. Martin arbeider til daglig som direktør for produkt- og forretningsutvikling i et av Norges største selskaper. Les mer...

 

Facebook Twitter Instagram LinkedIn GitHub SlideShare Martin Koksrud Bekkelunds RSS-kanal Send Martin penger via PayPal

© 1995-2018 Martin Koksrud Bekkelund
OpphavsrettRSS og abonnementKontakt