Martin Koksrud Bekkelund

Martin Koksrud Bekkelund

Teknologi • Samfunn • Politikk

Kontorpakke for studenter

28.04.06

OpenOffice.org logo

Microsoft går i disse dager ut og tilbyr en billig-versjon av Microsoft Office for studenter. Jeg skal være den første til å applaudere tiltaket, men vil samtidig også påpeke at det er få ting som er billigere enn gratis.

Kontorpakken OpenOffice er gratis, kompatibel med Microsofts Office-formater og passer mer enn utmerket for en student. Ettersom hun jeg bor sammen med ikke har en Microsoft Office-lisens via jobben benytter hun OpenOffice og har vært meget fornøyd med det. Det samme gjør mine foreldre. Kongsberg kommune benytter eksempelvis OpenOffice i skolene.

For brukere med normale behov har OpenOffice mer enn nok funksjonalitet til å være en likeverdig konkurrent til Microsoft Office. I stedet for å betale flere tusenlapper for en lisens kan du altså sikre deg en kontorpakke som er fullstendig gratis og som i tillegg har støtte for fremtidens dokumentformater, noe Microsoft Office ikke har.

Ikke nok med det. Skulle du i tillegg være så fattig som student at du ikke har råd til egen PC, kan du kjøpe deg en minnepinne og installere OpenOffice på denne, så har du din helt egen kontorpakke som du kan kjøre på en lånt PC. Skulle du derimot ha en PC (med Windows eller Linux) eller Mac får du OpenOffice til alle alternativene.

Martin skriver regelmessig om teknologiledelse og hvordan teknologi, samfunn og politikk påvirker hverandre. Få nye artikler via e-post:

Flere artikler

Enda flere artikler? Besøk arkivet.

Lest av Martin

 • Micro-Generation Born Between 1977-1983 Given New Name

  If you were born between 1977-1983, you’ve likely been nodding along in agreement. While this window is only seven years wide, we are a cohort that grew up between two very different cohorts—the Gen-Xers and the Millennials. We are the bridge from analog to digital, and for that reason, Woodman, Associate Professor of Sociology, is now classifying us as Xennials.

 • What’s my job again? Three steps to promote value within an Agile team | ThoughtWorks

  Agility is a mindset — a culture that depends on each and every one of us. It’s the belief that each person can contribute unique value to a project. This is challenging — many of us aren’t used to the level of ownership, collaboration, flexibility and disruptive thinking that Agile demands.

 • Chris Slane’s privacy-oriented editorial cartoons are painfully funny – Boing Boing

  Online privacy is pretty much a dumpster-fire, but it’s a funny dumpster fire in the world of Kiwi editorial cartoonist Chris Slane, whose one-panel strips are hilarious in a kind of oh-shit-we’re-doomed kind of way.

 • Kristin Clemets blogg

  Det har vært trist å følge norsk politikk denne uken. Men kanskje kan det komme noe godt ut av det. For kanskje kan våre politikere nå rette blikket fremover og erkjenne farene ved forfall og forsøpling av den politiske debatten.

 • The 600+ Companies PayPal Shares Your Data With - Schneier on Security

  One of the effects of GDPR – the new EU General Data Protection Regulation – is that we’re all going to be learning a lot more about who collects our data and what they do with it. Consider PayPal, that just released a list of over 600 companies they share customer data with.

Om Martin

Martin Koksrud Bekkelund

Dette er Martin Koksrud Bekkelund sitt private nettsted, hvor han skriver om teknologiledelse og hvordan teknologi, samfunn og politikk påvirker hverandre. Martin arbeider til daglig som direktør for produkt- og forretningsutvikling i et av Norges største selskaper. Les mer...

 

Facebook Twitter Instagram LinkedIn GitHub SlideShare Martin Koksrud Bekkelunds RSS-kanal Send Martin penger via PayPal

© 1995-2018 Martin Koksrud Bekkelund
OpphavsrettRSS og abonnementKontakt