Martin Koksrud Bekkelund

Martin Koksrud Bekkelund

Teknologi • Samfunn • Politikk

Kontorpakke for studenter

28.04.06

OpenOffice.org logo

Microsoft går i disse dager ut og tilbyr en billig-versjon av Microsoft Office for studenter. Jeg skal være den første til å applaudere tiltaket, men vil samtidig også påpeke at det er få ting som er billigere enn gratis.

Kontorpakken OpenOffice er gratis, kompatibel med Microsofts Office-formater og passer mer enn utmerket for en student. Ettersom hun jeg bor sammen med ikke har en Microsoft Office-lisens via jobben benytter hun OpenOffice og har vært meget fornøyd med det. Det samme gjør mine foreldre. Kongsberg kommune benytter eksempelvis OpenOffice i skolene.

For brukere med normale behov har OpenOffice mer enn nok funksjonalitet til å være en likeverdig konkurrent til Microsoft Office. I stedet for å betale flere tusenlapper for en lisens kan du altså sikre deg en kontorpakke som er fullstendig gratis og som i tillegg har støtte for fremtidens dokumentformater, noe Microsoft Office ikke har.

Ikke nok med det. Skulle du i tillegg være så fattig som student at du ikke har råd til egen PC, kan du kjøpe deg en minnepinne og installere OpenOffice på denne, så har du din helt egen kontorpakke som du kan kjøre på en lånt PC. Skulle du derimot ha en PC (med Windows eller Linux) eller Mac får du OpenOffice til alle alternativene.

Hvor nyttig er denne artikkelen for deg?

Hva kan bli bedre?

Jeg blir veldig glad hvis du legger igjen noen stikkord om hva du tenker!

Programvare

Som leser kan du gi et bidrag til produksjonen, til driften og til å skaffe utstyr til testing for å sikre regelmessige, uavhengige artikler, tester og vurderinger av høy kvalitet.

Gi et bidrag

Husk å abonnere på nyhetsbrevet, det er gratis og du får alle artikler rett i innboksen.

 

Nyeste artikler

Enda flere artikler? Besøk arkivet.

Om Martin

Martin Koksrud Bekkelund

Dette er Martin Koksrud Bekkelund sitt private nettsted, hvor han skriver om forbrukerteknologi, teknologiledelse og hvordan teknologi, samfunn og politikk påvirker hverandre. Martin er innehaver av konsulentselskapet Nivlheim. Les mer...

 

Mastodon Facebook LinkedIn Thingiverse GitHub Ko-Fi PayPal

© 1995-2024 Martin Koksrud Bekkelund
OpphavsrettRSS og abonnementKontaktPersonvern og informasjonskapsler