Martin Koksrud Bekkelund

Martin Koksrud Bekkelund

Teknologi • Samfunn • Politikk

Fem steg til en systematisk hverdag

26.05.06

I en hverdag hvor man skal være tilgjengelig via flere medier (e-post, telefon, IM) stilles vi oftere overfor utfordringer om hvordan vi skal prioritere oppgavene, samt hvilke medier man skal være tilgjengelig på, for hvem og ikke minst når.

Jeg har her samlet fem enkle tips til hvordan du kan systematisere din egen hverdag for å få ro til å konsentrere deg om de riktige og viktige oppgavene.

  1. Dropp øyeblikksmeldinger (IM)! Dersom du ikke har anledning til å blokkere grupper av kontakter bør du unngå bruk av IM. Det forstyrrer konsentrasjonsarbeidet og krever mye tid.
  2. Les kun e-post et par ganger om dagen! Har du e-postkassa åpen får du umiddelbart beskjed om innkommende e-post, og konsentrasjonen blir ødelagt.
  3. Bruk portable oppgave- og prioriteringslister! Det er viktig at du prioriterer viktig og mindre viktig arbeid i en oppgaveliste. Du bør med fordel kunne ta med deg listen, enten på telefonen eller i en notatbok. Ikke lag oppgaver av absolutt alt, men slett mindre viktige ting du ikke trenger å ta stilling til. Hold deg til oppgavelista!
  4. Sett deg alene! Sitter du i kontorlandskap (som meg) kan det by på visse utfordringer for intensivt konsentrasjonsarbeid. Har du anledning til å kapre et alenerom bør du gjøre det for de gangene du har behov for uavbrutt konsentrasjon. Alternativt jobber du konsentrert på hjemmekontoret.
  5. Begrens surfing! Ta deg en halvtime på morgen hvor du leser nyheter og weblogger. Utover dette er det kun et tidssluk.

Dette er altså min hverdag. Det er en viss sannsynlighet for at din ser helt annerledes ut, men poenget er likefullt det samme: Lag et system som fungerer for deg!

Det hadde vært utrolig hyggelig å høre dine meninger om denne lista, samt fått noen innspill fra dine (gode) erfaringer.

Hvor nyttig er denne artikkelen for deg?

Hva kan bli bedre?

Jeg blir veldig glad hvis du legger igjen noen stikkord om hva du tenker!

Generelt

Som leser kan du gi et bidrag til produksjonen, til driften og til å skaffe utstyr til testing for å sikre regelmessige, uavhengige artikler, tester og vurderinger av høy kvalitet.

Gi et bidrag

Husk å abonnere på nyhetsbrevet, det er gratis og du får alle artikler rett i innboksen.

 

Nyeste artikler

Enda flere artikler? Besøk arkivet.

Om Martin

Martin Koksrud Bekkelund

Dette er Martin Koksrud Bekkelund sitt private nettsted, hvor han skriver om forbrukerteknologi, teknologiledelse og hvordan teknologi, samfunn og politikk påvirker hverandre. Martin er innehaver av konsulentselskapet Nivlheim. Les mer...

 

Mastodon Facebook LinkedIn Thingiverse GitHub Ko-Fi PayPal

© 1995-2024 Martin Koksrud Bekkelund
OpphavsrettRSS og abonnementKontaktPersonvern og informasjonskapsler