Martin Koksrud Bekkelund

Martin Koksrud Bekkelund

Teknologi • Samfunn • Politikk

Fem steg til en systematisk hverdag

26.05.06

I en hverdag hvor man skal være tilgjengelig via flere medier (e-post, telefon, IM) stilles vi oftere overfor utfordringer om hvordan vi skal prioritere oppgavene, samt hvilke medier man skal være tilgjengelig på, for hvem og ikke minst når.

Jeg har her samlet fem enkle tips til hvordan du kan systematisere din egen hverdag for å få ro til å konsentrere deg om de riktige og viktige oppgavene.

 1. Dropp øyeblikksmeldinger (IM)! Dersom du ikke har anledning til å blokkere grupper av kontakter bør du unngå bruk av IM. Det forstyrrer konsentrasjonsarbeidet og krever mye tid.
 2. Les kun e-post et par ganger om dagen! Har du e-postkassa åpen får du umiddelbart beskjed om innkommende e-post, og konsentrasjonen blir ødelagt.
 3. Bruk portable oppgave- og prioriteringslister! Det er viktig at du prioriterer viktig og mindre viktig arbeid i en oppgaveliste. Du bør med fordel kunne ta med deg listen, enten på telefonen eller i en notatbok. Ikke lag oppgaver av absolutt alt, men slett mindre viktige ting du ikke trenger å ta stilling til. Hold deg til oppgavelista!
 4. Sett deg alene! Sitter du i kontorlandskap (som meg) kan det by på visse utfordringer for intensivt konsentrasjonsarbeid. Har du anledning til å kapre et alenerom bør du gjøre det for de gangene du har behov for uavbrutt konsentrasjon. Alternativt jobber du konsentrert på hjemmekontoret.
 5. Begrens surfing! Ta deg en halvtime på morgen hvor du leser nyheter og weblogger. Utover dette er det kun et tidssluk.

Dette er altså min hverdag. Det er en viss sannsynlighet for at din ser helt annerledes ut, men poenget er likefullt det samme: Lag et system som fungerer for deg!

Det hadde vært utrolig hyggelig å høre dine meninger om denne lista, samt fått noen innspill fra dine (gode) erfaringer.

Martin skriver regelmessig om teknologiledelse og hvordan teknologi, samfunn og politikk påvirker hverandre. Få nye artikler via e-post:

Flere artikler

Enda flere artikler? Besøk arkivet.

Lest av Martin

 • Micro-Generation Born Between 1977-1983 Given New Name

  If you were born between 1977-1983, you’ve likely been nodding along in agreement. While this window is only seven years wide, we are a cohort that grew up between two very different cohorts—the Gen-Xers and the Millennials. We are the bridge from analog to digital, and for that reason, Woodman, Associate Professor of Sociology, is now classifying us as Xennials.

 • What’s my job again? Three steps to promote value within an Agile team | ThoughtWorks

  Agility is a mindset — a culture that depends on each and every one of us. It’s the belief that each person can contribute unique value to a project. This is challenging — many of us aren’t used to the level of ownership, collaboration, flexibility and disruptive thinking that Agile demands.

 • Chris Slane’s privacy-oriented editorial cartoons are painfully funny – Boing Boing

  Online privacy is pretty much a dumpster-fire, but it’s a funny dumpster fire in the world of Kiwi editorial cartoonist Chris Slane, whose one-panel strips are hilarious in a kind of oh-shit-we’re-doomed kind of way.

 • Kristin Clemets blogg

  Det har vært trist å følge norsk politikk denne uken. Men kanskje kan det komme noe godt ut av det. For kanskje kan våre politikere nå rette blikket fremover og erkjenne farene ved forfall og forsøpling av den politiske debatten.

 • The 600+ Companies PayPal Shares Your Data With - Schneier on Security

  One of the effects of GDPR – the new EU General Data Protection Regulation – is that we’re all going to be learning a lot more about who collects our data and what they do with it. Consider PayPal, that just released a list of over 600 companies they share customer data with.

Om Martin

Martin Koksrud Bekkelund

Dette er Martin Koksrud Bekkelund sitt private nettsted, hvor han skriver om teknologiledelse og hvordan teknologi, samfunn og politikk påvirker hverandre. Martin arbeider til daglig som direktør for produkt- og forretningsutvikling i et av Norges største selskaper. Les mer...

 

Facebook Twitter Instagram LinkedIn GitHub SlideShare Martin Koksrud Bekkelunds RSS-kanal Send Martin penger via PayPal

© 1995-2018 Martin Koksrud Bekkelund
OpphavsrettRSS og abonnementKontakt