Martin Koksrud Bekkelund

Martin Koksrud Bekkelund

Teknologi • Samfunn • Politikk

Hva nå, Norge?

02.06.06

For noen uker siden kunne vi lese om hvordan John Fredriksen har byttet statsborgerskap. Mannen som har vært skatteflyktning siden 1978 har tatt skrittet helt ut og kuttet sitt siste bånd til moderlandet.

Den første reaksjonen mange har på dette er gjerne at det er en feig og egoistisk handling å bosette seg i stater med liten eller ingen skatt. Jeg kan ha forståelse for akkurat denne reaksjonen, men man bør samtidig tenke en grunnleggende tanke først: Hvor var det vi feilet så grundig at de rikeste blant oss forlater skuta?

Når Norges rikeste forlater landet bør vi egentlig skamme oss, for ett eller annet sted på veien har vi feilet i å tilrettelegge også for de rikeste blant oss. Det er tross alt å foretrekke at de blir i Norge, og skatter til landet, enn at de flytter ut og dermed ikke legger igjen en krone til den norske stat.

Vi har hatt full fokus på å tilrettelegge for de som har det dårligere stilt her i landet, hvilket jeg for øvrig syntes er en riktig fokus å ha. Det forhindrer oss derimot ikke fra å ha fokus på hvordan vi skal beholde de som kan bidra mest, uten at de rømmer landet.

Hva har gått galt?

Hvor nyttig er denne artikkelen for deg?

Hva kan bli bedre?

Jeg blir veldig glad hvis du legger igjen noen stikkord om hva du tenker!

Politikk

Som leser kan du gi et bidrag til produksjonen, til driften og til å skaffe utstyr til testing for å sikre regelmessige, uavhengige artikler, tester og vurderinger av høy kvalitet.

Gi et bidrag

Husk å abonnere på nyhetsbrevet, det er gratis og du får alle artikler rett i innboksen.

 

Nyeste artikler

Enda flere artikler? Besøk arkivet.

Om Martin

Martin Koksrud Bekkelund

Dette er Martin Koksrud Bekkelund sitt private nettsted, hvor han skriver om forbrukerteknologi, teknologiledelse og hvordan teknologi, samfunn og politikk påvirker hverandre. Martin er innehaver av konsulentselskapet Nivlheim. Les mer...

 

Mastodon Facebook LinkedIn Thingiverse GitHub Ko-Fi PayPal

© 1995-2024 Martin Koksrud Bekkelund
OpphavsrettRSS og abonnementKontaktPersonvern og informasjonskapsler