Martin Koksrud Bekkelund

Martin Koksrud Bekkelund

Teknologi • Samfunn • Politikk

Bevisst resirkulering

09.06.06

Her i kommunen praktiseres det resirkulering og kildesortering av avfall. Det vil si at vi har egne søppelbøtter for våtorganisk avfall, papir og restavfall. Men, betyr dette at du skal kaste mat i våtorganisk, papir i papirkontaineren og alt annet i restavfall? Slett ikke! Her i huset praktiserer vi ytterligere resirkulering, og her får du noen tips på veien.

De fleste kommuner med kildesortering har også såkalte miljøstasjoner hvor man kan levere blant annet glass, metall, plast, batterier, kjemikalier og tekstiler til resirkulering. Forutsetningen er at du selv må levere avfallet på miljøstasjonen, hvilket er en overkommelig pris å betale for å redusere vår ekstreme søppelmengde, og således bidra til resirkulering av de materialer som kan resirkuleres.

Dra på IKEA og skaff deg fire plastbokser av ønsket størrelse. Disse merker du med henholdsvis “glass”, “metall”, “plast” og “batterier”, og plasserer på et dertil egnet sted i husstanden.

Tenker du noen ganger på hva det du er i ferd med å kaste egentlig er laget av? Suppeposer av plast, makrellbokser av metall eller syltetøyglass av glass. Ved å plassere rett materiale i rett boks er det forbausende lite som til slutt havner i boksen for restavfall.

I tillegg bør du vurdere hjemmekompostering. Da kan du i tillegg til å skaffe deg hjemmelaget matjord, spare noen kroner i renovasjonsavgift.

Når du er i gang kan du jo vurdere et medlemskap i Framtiden i våre hender, så kan du samtidig stoppe all uønsket reklame som havner i postkassen din. Klistremerkene deres holder mye bedre enn Postens. :-)

Hvor nyttig er denne artikkelen for deg?

Hva kan bli bedre?

Jeg blir veldig glad hvis du legger igjen noen stikkord om hva du tenker!

Miljø

Som leser kan du gi et bidrag til produksjonen, til driften og til å skaffe utstyr til testing for å sikre regelmessige, uavhengige artikler, tester og vurderinger av høy kvalitet.

Gi et bidrag

Husk å abonnere på nyhetsbrevet, det er gratis og du får alle artikler rett i innboksen.

 

Nyeste artikler

Enda flere artikler? Besøk arkivet.

Om Martin

Martin Koksrud Bekkelund

Dette er Martin Koksrud Bekkelund sitt private nettsted, hvor han skriver om forbrukerteknologi, teknologiledelse og hvordan teknologi, samfunn og politikk påvirker hverandre. Martin er innehaver av konsulentselskapet Nivlheim. Les mer...

 

Mastodon Facebook LinkedIn Thingiverse GitHub Ko-Fi PayPal

© 1995-2024 Martin Koksrud Bekkelund
OpphavsrettRSS og abonnementKontaktPersonvern og informasjonskapsler