Martin Koksrud Bekkelund

Martin Koksrud Bekkelund

Teknologi • Samfunn • Politikk

Klassiske spørsmål-meme

16.06.06

Eskil har utfordret meg til å gjennomføre et meme med et sett klassiske spørsmål man ofte ser i mediene.

Dagens Næringsliv: Hvilke bøker har du på nattbordet akkurat nå, og hva vil du si om dem?
«Virksomhetsportalen» av Rune Semundseth og Gunnar Bråthen. God, norsk bok om gjennomføring av portalprosjekter. I tillegg leser jeg «Doppler» av Erlend Loe. Igjen. Loe er i mine øyne Norges beste forfatter, så nå gleder jeg meg til oppfølgeren «Volvo Lastvagnar«.

TV3: Hvilken gjenstand ville du hatt med deg til Robinson-øya?
Propper til å ha i øra, så jeg ikke hører all dritten som renner ut av kjeften på de andre.

Dagbla: Hvilket dyr føler du deg som?
Elgen. Stor, langbeint, glad i skog og folkesky.

Sporten: Hva føler du nå?
Hallo, det er fredag!

Dagbla: Hvis himmelen fantes, hva ville du likt at Gud sa i det du ankom?
«Beklager at det måtte ende slik, men det var hyggelig at du kom! Kom, så skal du få møte gamle kjente!»

VG: Hvordan ser din drømmeforside av VG ut?
«Siste nytt: Lovforbud mot fete typer, bilder og idiotiske ordspill i tabloidavisene!»

Hvor vil du helst dra, og hvilken kjent person ville du hatt med deg dit?
Bora Bora med hun jeg bor sammen med. Nå, takk!

Hvor var du da Brå brakk staven? (Er du for ung: Hvor var du da Lady Di døde?)
Da Brå brakk staven var jeg hjemme foran boksen. Husker ikke hvor jeg var da Lady Di døde.

Friends: Hvem ville du hatt på lista di over fem personer du får lov til å kose med uten at dama/typen din kaller det utroskap?
Utopisk spørsmål for alle som har kvinnelig samboer.

Big Brother: Ta alderen på den eldste du har ligget med. Trekk fra alderen på den yngste. Gang svaret med antall partnere du har hatt. (Eksempler: 66 år – 16 år = 50*2 partnere=100, 17 år – 16 år=1*100 partnere=også 100). Hva er tallet ditt?
Nice try, Eskil!

Hva er meningen med livet?
Å utrydde menneskeheten. Ikke min oppgave, altså, men det er hva menneskene er i ferd med. Heldigvis. For enkeltindividet tror jeg det er viktig å engasjere seg. I jobb, i foreninger, i politikk, i kjærlighet. Hva som helst, egentlig, bare man nyter livet.

Magasinet: De første ordene. Kanskje de viktigste. Hvorfor ble det akkurat slik (Bruk en bok, en handleliste, forrige bloggpost eller noe annet du har skrevet).

Jeg reiser sjelden med det kollektive transporttilbudet som eksisterer i og omkring hovedstaden. Årsaken er enkel. Det er for dyrt, tregt og går ikke der jeg har behov for det.

Sitatet er fra forrige post. Enkelte ganger irriterer jeg meg over aspekter ved samfunnet. Da er det godt å ha en kanal å få det ut gjennom, uansett hvem eller hvor mange som leser det jeg skriver. Forrige post er en personlig formulering etter en diskusjon på nyhetsgruppen «no.teknologi.bil», hvor jeg påpekte hva som skal til for å få flere til å benytte kollektive transportmåter.

Martin skriver regelmessig om teknologiledelse og hvordan teknologi, samfunn og politikk påvirker hverandre. Få nye artikler via e-post:

Flere artikler

Enda flere artikler? Besøk arkivet.

Lest av Martin

 • Micro-Generation Born Between 1977-1983 Given New Name

  If you were born between 1977-1983, you’ve likely been nodding along in agreement. While this window is only seven years wide, we are a cohort that grew up between two very different cohorts—the Gen-Xers and the Millennials. We are the bridge from analog to digital, and for that reason, Woodman, Associate Professor of Sociology, is now classifying us as Xennials.

 • What’s my job again? Three steps to promote value within an Agile team | ThoughtWorks

  Agility is a mindset — a culture that depends on each and every one of us. It’s the belief that each person can contribute unique value to a project. This is challenging — many of us aren’t used to the level of ownership, collaboration, flexibility and disruptive thinking that Agile demands.

 • Chris Slane’s privacy-oriented editorial cartoons are painfully funny – Boing Boing

  Online privacy is pretty much a dumpster-fire, but it’s a funny dumpster fire in the world of Kiwi editorial cartoonist Chris Slane, whose one-panel strips are hilarious in a kind of oh-shit-we’re-doomed kind of way.

 • Kristin Clemets blogg

  Det har vært trist å følge norsk politikk denne uken. Men kanskje kan det komme noe godt ut av det. For kanskje kan våre politikere nå rette blikket fremover og erkjenne farene ved forfall og forsøpling av den politiske debatten.

 • The 600+ Companies PayPal Shares Your Data With - Schneier on Security

  One of the effects of GDPR – the new EU General Data Protection Regulation – is that we’re all going to be learning a lot more about who collects our data and what they do with it. Consider PayPal, that just released a list of over 600 companies they share customer data with.

Om Martin

Martin Koksrud Bekkelund

Dette er Martin Koksrud Bekkelund sitt private nettsted, hvor han skriver om teknologiledelse og hvordan teknologi, samfunn og politikk påvirker hverandre. Martin arbeider til daglig som direktør for produkt- og forretningsutvikling i et av Norges største selskaper. Les mer...

 

Facebook Twitter Instagram LinkedIn GitHub SlideShare Martin Koksrud Bekkelunds RSS-kanal Send Martin penger via PayPal

© 1995-2018 Martin Koksrud Bekkelund
OpphavsrettRSS og abonnementKontakt