Martin Koksrud Bekkelund

Martin Koksrud Bekkelund

Teknologi • Samfunn • Politikk

Erfaringer med Qtek 9100

12.07.06

For et par måneder siden fikk jeg en Qtek 9100 av jobben. Her er mine tanker etter et par måneders bruk:

Positivt:

 • Lang og god samtalelogg.
 • Glimrende integrasjon med kontorets Exchange-tjener.
 • IMAP-klient
 • Mulig å bruke GPS-programvare til bruk med Holux-en.
 • Sømløs overgang mellom WLAN, GPRS og EDGE.
 • Bubble Breaker og Kabal.
 • Flymodus. (Også praktisk f.eks. når man vil ha ro, skal sove, etc.)

Negativt:

 • Frustrerende dårlig standardnettleser! Kjøp Opera!
 • Dårlig batteritid og lang ladetid.
 • Stylusen må frem for omtrent alle funksjoner, også telefonen.
 • Litt (for) stor. Har den sjelden i lomma.
 • Elendig kamera og blitz.
 • Dårlig brukergrensesnitt. Umulig å bruke i bilen, selv når den er fastmontert, ref. bruk av stylus.
 • Tungvindt QWERTY-tastatur.
 • Lite gjennomtenkt telefonfunksjon. Det skal være raskt og enkelt å foreta et anrop.
 • Treg.
 • Uholdbart mye feil i både programvare og firmware.

Oppsummert er dette ikke en telefon jeg hadde kjøpt selv, dersom jeg kun skulle bruke den til å ringe, sende meldinger og enkel surfing og e-post. Qtek 9100 er verken en god telefon eller en god PDA, hovedsakelig på grunn av det ekstremt klønete brukergrensesnittet i Windows Mobile. Dårlig kontrast og fargekombinasjoner, små knapper på skjermen og hyppig bruk av stylusen gjør det til en tungvinn affere å benytte enheten, selv for enkle oppgaver.

Martin skriver regelmessig om teknologiledelse og hvordan teknologi, samfunn og politikk påvirker hverandre. Få nye artikler via e-post:

Flere artikler

Enda flere artikler? Besøk arkivet.

Lest av Martin

 • Save Space on Your iPhone By Changing this iOS 11 Camera Setting

  With iOS 11, Apple introduced the HEIF format for photos. HEIF stands for “High Efficiency Image Format,” and allows the photos you take on your phone to be squished down to the smallest possible size without losing quality.

 • Why Not to Work for a Big Tech Company – Hacker Noon

  No tech company is perfect and they all have flaws. Any publicly-traded or VC-backed company is obligated to make a profit for its shareholders. That rule applies to Silicon Valley as much as it does for big banks. If you really want to change the world, start your own company. Join a non-profit. Run for public office. Just don’t carry the delusion that by working for a big tech company you are better or different from everyone else.

 • Den siste villmarka

  Vi snakker om villmark hele tida, men nesten ingen av oss vet hva vi snakker om, meg selv inkludert. Begrepet har blitt en romantisk floskel, en referanse til noe opprinnelig og urørt, tømt for innhold, fiktivt, fordi den naturtypen det betegner om noen få år ikke lenger vil eksistere.

 • 7 Overlooked Biases That Creep Into Your Work (And Undermine Its Success)

  the brain creates shortcuts in order to make fast decisions when it hits information or inspiration overload. These shortcuts form unconscious biases so it’s easier for your brain to categorize information and make quick judgments over and over again.

 • Tre utfordringer for digitalt lederskap | Birger Magnus - Aftenposten

  Mange hevder at «digitale hoder» hurtig må erstatte ledere og styremedlemmer som er for tungbeinte til å møte de nye utfordringene. Dette er i beste fall en upresis anbefaling, jeg tror faktisk den også bommer på mål. Lederoppgavene må fornyes dramatisk for å lykkes digitalt.

Om Martin

Martin Koksrud Bekkelund

Dette er Martin Koksrud Bekkelund sitt private nettsted, hvor han skriver om teknologiledelse og hvordan teknologi, samfunn og politikk påvirker hverandre. Martin arbeider til daglig som direktør for produkt- og forretningsutvikling i et av Norges største selskaper. Les mer...

 

Facebook Twitter Instagram LinkedIn GitHub SlideShare Martin Koksrud Bekkelunds RSS-kanal

© 1995-2017 Martin Koksrud Bekkelund
OpphavsrettRSS og abonnementKontakt