Martin Koksrud Bekkelund

Martin Koksrud Bekkelund

Teknologi • Samfunn • Politikk

gul.no

12.07.06

Som så mange andre har jeg et eget lite firma jeg benytter for mindre arbeider som ikke er relevante for min daglige arbeidsgiver, rett og slett fordi jeg ikke ønsker flere vinflasker, men noen ærlige kroner i stedet.

Uansett, i dag fikk jeg en telefon fra en selger (telefon 51 68 62 29) i katalogtjenesten gul.no. Selger fortalte at mitt lille foretak har en oppføring i deres database, og ville bekrefte at informasjonen var korrekt og om ønskelig legge til flere detaljer.

Jeg takket nei, og ba om at hele firmaoppføringen ble slettet fra deres database. Overraskelsen var stor da jeg fikk beskjed om at det ikke var mulig, da de henter sin informasjon fra Brønnøysundregistrene. Min forståelse for det, men god forretningsskikk tilsier at det skal være mulig å slette denne typen oppføringer. Spesielt med tanke på at de selv har anledning til å utvide og endre innholdet i egen database.

Selger mente imidlertid at jeg kunne henvende meg via sentralbordet (51 68 02 08) for å undersøke om oppføringen kan slettes. Katalogtjenesten gul.no eies av lizweb.no hvor man finner ytterligere kontaktinformasjon om nødvendig.

Årsaken til at jeg ikke ønsker en oppføring i katalogtjenester er at folk som søker etter mitt firma skal komme til mitt nettsted og ikke en katalogtjeneste hvor jeg ikke selv kontrollerer informasjonen. Når katalogtjenesten i tillegg ikke har en peker til mitt nettsted blir oppføringen totalt ubrukelig sammenlignet med den informasjonen jeg selv kan tilby.

Jeg har den siste tide forsøkt å følge med på oppføringer i katalogtjenester, for så å få dem fjernet. Jarle har for øvrig skrevet om katalogtjenester hvor blant annet gul.no nevnes i kommentarene.

Har du søkt etter deg selv og ditt firma i søkemotorene?

Hvor nyttig er denne artikkelen for deg?

Hva kan bli bedre?

Jeg blir veldig glad hvis du legger igjen noen stikkord om hva du tenker!

Frustrasjoner WWW

Som leser kan du gi et bidrag til produksjonen, til driften og til å skaffe utstyr til testing for å sikre regelmessige, uavhengige artikler, tester og vurderinger av høy kvalitet.

Gi et bidrag

Husk å abonnere på nyhetsbrevet, det er gratis og du får alle artikler rett i innboksen.

 

Nyeste artikler

Enda flere artikler? Besøk arkivet.

Om Martin

Martin Koksrud Bekkelund

Dette er Martin Koksrud Bekkelund sitt private nettsted, hvor han skriver om forbrukerteknologi, teknologiledelse og hvordan teknologi, samfunn og politikk påvirker hverandre. Martin er innehaver av konsulentselskapet Nivlheim. Les mer...

 

Mastodon Facebook LinkedIn Thingiverse GitHub Ko-Fi PayPal

© 1995-2024 Martin Koksrud Bekkelund
OpphavsrettRSS og abonnementKontaktPersonvern og informasjonskapsler