Martin Koksrud Bekkelund

Martin Koksrud Bekkelund

Teknologi • Samfunn • Politikk

gul.no

12.07.06

Som så mange andre har jeg et eget lite firma jeg benytter for mindre arbeider som ikke er relevante for min daglige arbeidsgiver, rett og slett fordi jeg ikke ønsker flere vinflasker, men noen ærlige kroner i stedet.

Uansett, i dag fikk jeg en telefon fra en selger (telefon 51 68 62 29) i katalogtjenesten gul.no. Selger fortalte at mitt lille foretak har en oppføring i deres database, og ville bekrefte at informasjonen var korrekt og om ønskelig legge til flere detaljer.

Jeg takket nei, og ba om at hele firmaoppføringen ble slettet fra deres database. Overraskelsen var stor da jeg fikk beskjed om at det ikke var mulig, da de henter sin informasjon fra Brønnøysundregistrene. Min forståelse for det, men god forretningsskikk tilsier at det skal være mulig å slette denne typen oppføringer. Spesielt med tanke på at de selv har anledning til å utvide og endre innholdet i egen database.

Selger mente imidlertid at jeg kunne henvende meg via sentralbordet (51 68 02 08) for å undersøke om oppføringen kan slettes. Katalogtjenesten gul.no eies av lizweb.no hvor man finner ytterligere kontaktinformasjon om nødvendig.

Årsaken til at jeg ikke ønsker en oppføring i katalogtjenester er at folk som søker etter mitt firma skal komme til mitt nettsted og ikke en katalogtjeneste hvor jeg ikke selv kontrollerer informasjonen. Når katalogtjenesten i tillegg ikke har en peker til mitt nettsted blir oppføringen totalt ubrukelig sammenlignet med den informasjonen jeg selv kan tilby.

Jeg har den siste tide forsøkt å følge med på oppføringer i katalogtjenester, for så å få dem fjernet. Jarle har for øvrig skrevet om katalogtjenester hvor blant annet gul.no nevnes i kommentarene.

Har du søkt etter deg selv og ditt firma i søkemotorene?

Martin skriver regelmessig om teknologiledelse og hvordan teknologi, samfunn og politikk påvirker hverandre. Få nye artikler via e-post:

Flere artikler

Enda flere artikler? Besøk arkivet.

Lest av Martin

 • Micro-Generation Born Between 1977-1983 Given New Name

  If you were born between 1977-1983, you’ve likely been nodding along in agreement. While this window is only seven years wide, we are a cohort that grew up between two very different cohorts—the Gen-Xers and the Millennials. We are the bridge from analog to digital, and for that reason, Woodman, Associate Professor of Sociology, is now classifying us as Xennials.

 • What’s my job again? Three steps to promote value within an Agile team | ThoughtWorks

  Agility is a mindset — a culture that depends on each and every one of us. It’s the belief that each person can contribute unique value to a project. This is challenging — many of us aren’t used to the level of ownership, collaboration, flexibility and disruptive thinking that Agile demands.

 • Chris Slane’s privacy-oriented editorial cartoons are painfully funny – Boing Boing

  Online privacy is pretty much a dumpster-fire, but it’s a funny dumpster fire in the world of Kiwi editorial cartoonist Chris Slane, whose one-panel strips are hilarious in a kind of oh-shit-we’re-doomed kind of way.

 • Kristin Clemets blogg

  Det har vært trist å følge norsk politikk denne uken. Men kanskje kan det komme noe godt ut av det. For kanskje kan våre politikere nå rette blikket fremover og erkjenne farene ved forfall og forsøpling av den politiske debatten.

 • The 600+ Companies PayPal Shares Your Data With - Schneier on Security

  One of the effects of GDPR – the new EU General Data Protection Regulation – is that we’re all going to be learning a lot more about who collects our data and what they do with it. Consider PayPal, that just released a list of over 600 companies they share customer data with.

Om Martin

Martin Koksrud Bekkelund

Dette er Martin Koksrud Bekkelund sitt private nettsted, hvor han skriver om teknologiledelse og hvordan teknologi, samfunn og politikk påvirker hverandre. Martin arbeider til daglig som direktør for produkt- og forretningsutvikling i et av Norges største selskaper. Les mer...

 

Facebook Twitter Instagram LinkedIn GitHub SlideShare Martin Koksrud Bekkelunds RSS-kanal Send Martin penger via PayPal

© 1995-2018 Martin Koksrud Bekkelund
OpphavsrettRSS og abonnementKontakt