Martin Koksrud Bekkelund

Martin Koksrud Bekkelund

Teknologi • Samfunn • Politikk

LAN

14.07.06

Jeg innrømmer det gjerne. I en alder av snart tredve år går jeg på LAN, og det ikke veldig usannsynlig at du som leser dette har vært på LAN også, kanskje til og med sammen med meg, selv om jeg kun bedriver LAN med gode venner. Lett inspirert av Beisfjord.net lanserer jeg herved noen retningslinjer som kan være verdt å ta med seg på neste LAN.

 • Aldersgrense: Så lenge du er gammel nok til å kjøpe din egen sprit er du hjertelig velkommen.
 • Strøm & nettverk: Det forventes at du tar med nok skjøteledning og splittere til å dekke ditt eget behov for stikkontakter. Videre må du ta med deg en nettverkskabel, type veldig lang CAT 5. Utover dette forventes det kun at verten stiller med antall stikkontakter og nettverkskontakter lik antall fremmøtte.
 • Soveplasser: Verten (og vertinnen) sover i egne senger. Etter dette gjelder shotgun-prinsippet, evt. stein, saks og papir. Sovepose og nødvendige toalettsaker medbringes. Ufrivillig overnatting under bord, f.eks. grunnet inntak av større mengder flytende stimuli, skal ikke forekomme.
 • Røyking: Røyk på LAN og du vil dø en smertefull død. Snus er selvfølgelig tillatt forutsatt at restene etterlates der de hører hjemme; i søpla.
 • Alkohol: Medbringes fortrinnsvis selv. Inntaket begrenses slik at verken utstyr eller inventar (evt. med-LAN-ere) ikke ødelegges.
 • Toaletter: Innendørs toaletter skal fortrinnsvis benyttes fremfor pissing fra verandaen, terrassen, i naboens blomsterbedd etc. Det bør være unødvendig å nevne at man skal treffe oppi skåla med strålen.
 • Høyttalere: Ta med egne høretelefoner. Kun verten kan gi tillatelse til bruk av større høyttalere.
 • Spill: Selvfølgelig spiller man. (Gjør man egentlig noe annet?) Medal of Honor bør være en dreven øvelse for å delta. Banning og nådeløse frustrasjoner tillates selvfølgelig.
 • Pårrfilmer: Holder du for deg selv, med mindre du har syke fetisjer.
 • Scene: Det er kun utvalgte personer som får lage en scene.
 • Crew: Finnes ikke! Man er da ikke fjortis. Forvent intet annet enn tilgang til strøm, LAN og internett. Resten fikser du selv, evt. bestikker en med-LAN-er med en øl eller tilsvarende.
 • PC-deler: Verten er ansvarlig for å stille med 24-ports svitsj og en ruter med DHCP, eller tilsvarende. Eventuelt er verten ansvarlig for å sørge for at en deltaker bringer.
 • Tegning og barbering: Andre LAN-ere elsker å bli tegnet på og barbert når de sover. Gjerne etter inntak av større mengder whisky. Klassikere er barbering av én legg, ett øyebryn eller tagging i panna.
 • Bordplass: Du får tildelt en stol og bordplass, eller tilsvarende. Det skal være plass til PC (type bærbar), mus og trygg plass til drikkeredskap (bortsett fra Rogers enorme, hjerteformede, homotenderende mugge).
 • Lek: Lekeslossing besørges som alltid av Roger, forutsatt at det skjer uten skader på verken involverte eller omgivelsene.
 • Bekledning: Å stille i skjorte, bukse, dress, slips eller tilsvarende fører til samme skjebne som røyking. På LAN er det grilldress eller tilsvarende som gjelder.
 • Mat og drikke: Du må selv medbringe egen drikke. Eneste unntak er te og kaffe som besørges av verten. Mat under LAN-et medbringes selv og må være pizza, type kjøpe. Eventuelt kan pizza bestilles fra den eneste dugelige pizzaleverandøren sør for Nordpolen. Eventuell mat til frokost dagen etter besørges av verten.
 • Parkering: Som samfunns- og miljøbevisste borgere kjører man selvfølgelig sammen, eller reiser kollektivt. Naturligvis også fordi det ikke kan forventes at verten stiller med flere parkeringsplasser enn hva naboene disponerer.

Noe jeg har glemt? I så fall legger du igjen en kommentar! :-)

Hvor nyttig er denne artikkelen for deg?

Hva kan bli bedre?

Jeg blir veldig glad hvis du legger igjen noen stikkord om hva du tenker!

Generelt

Som leser kan du gi et bidrag til produksjonen, til driften og til å skaffe utstyr til testing for å sikre regelmessige, uavhengige artikler, tester og vurderinger av høy kvalitet.

Gi et bidrag

Husk å abonnere på nyhetsbrevet, det er gratis og du får alle artikler rett i innboksen.

 

Nyeste artikler

Enda flere artikler? Besøk arkivet.

Om Martin

Martin Koksrud Bekkelund

Dette er Martin Koksrud Bekkelund sitt private nettsted, hvor han skriver om forbrukerteknologi, teknologiledelse og hvordan teknologi, samfunn og politikk påvirker hverandre. Martin er innehaver av konsulentselskapet Nivlheim. Les mer...

 

Mastodon Facebook LinkedIn Thingiverse GitHub Ko-Fi PayPal

© 1995-2024 Martin Koksrud Bekkelund
OpphavsrettRSS og abonnementKontaktPersonvern og informasjonskapsler