Martin Koksrud Bekkelund

Martin Koksrud Bekkelund

Teknologi • Samfunn • Politikk

LAN

14.07.06

Jeg innrømmer det gjerne. I en alder av snart tredve år går jeg på LAN, og det ikke veldig usannsynlig at du som leser dette har vært på LAN også, kanskje til og med sammen med meg, selv om jeg kun bedriver LAN med gode venner. Lett inspirert av Beisfjord.net lanserer jeg herved noen retningslinjer som kan være verdt å ta med seg på neste LAN.

 • Aldersgrense: Så lenge du er gammel nok til å kjøpe din egen sprit er du hjertelig velkommen.
 • Strøm & nettverk: Det forventes at du tar med nok skjøteledning og splittere til å dekke ditt eget behov for stikkontakter. Videre må du ta med deg en nettverkskabel, type veldig lang CAT 5. Utover dette forventes det kun at verten stiller med antall stikkontakter og nettverkskontakter lik antall fremmøtte.
 • Soveplasser: Verten (og vertinnen) sover i egne senger. Etter dette gjelder shotgun-prinsippet, evt. stein, saks og papir. Sovepose og nødvendige toalettsaker medbringes. Ufrivillig overnatting under bord, f.eks. grunnet inntak av større mengder flytende stimuli, skal ikke forekomme.
 • Røyking: Røyk på LAN og du vil dø en smertefull død. Snus er selvfølgelig tillatt forutsatt at restene etterlates der de hører hjemme; i søpla.
 • Alkohol: Medbringes fortrinnsvis selv. Inntaket begrenses slik at verken utstyr eller inventar (evt. med-LAN-ere) ikke ødelegges.
 • Toaletter: Innendørs toaletter skal fortrinnsvis benyttes fremfor pissing fra verandaen, terrassen, i naboens blomsterbedd etc. Det bør være unødvendig å nevne at man skal treffe oppi skåla med strålen.
 • Høyttalere: Ta med egne høretelefoner. Kun verten kan gi tillatelse til bruk av større høyttalere.
 • Spill: Selvfølgelig spiller man. (Gjør man egentlig noe annet?) Medal of Honor bør være en dreven øvelse for å delta. Banning og nådeløse frustrasjoner tillates selvfølgelig.
 • Pårrfilmer: Holder du for deg selv, med mindre du har syke fetisjer.
 • Scene: Det er kun utvalgte personer som får lage en scene.
 • Crew: Finnes ikke! Man er da ikke fjortis. Forvent intet annet enn tilgang til strøm, LAN og internett. Resten fikser du selv, evt. bestikker en med-LAN-er med en øl eller tilsvarende.
 • PC-deler: Verten er ansvarlig for å stille med 24-ports svitsj og en ruter med DHCP, eller tilsvarende. Eventuelt er verten ansvarlig for å sørge for at en deltaker bringer.
 • Tegning og barbering: Andre LAN-ere elsker å bli tegnet på og barbert når de sover. Gjerne etter inntak av større mengder whisky. Klassikere er barbering av én legg, ett øyebryn eller tagging i panna.
 • Bordplass: Du får tildelt en stol og bordplass, eller tilsvarende. Det skal være plass til PC (type bærbar), mus og trygg plass til drikkeredskap (bortsett fra Rogers enorme, hjerteformede, homotenderende mugge).
 • Lek: Lekeslossing besørges som alltid av Roger, forutsatt at det skjer uten skader på verken involverte eller omgivelsene.
 • Bekledning: Å stille i skjorte, bukse, dress, slips eller tilsvarende fører til samme skjebne som røyking. På LAN er det grilldress eller tilsvarende som gjelder.
 • Mat og drikke: Du må selv medbringe egen drikke. Eneste unntak er te og kaffe som besørges av verten. Mat under LAN-et medbringes selv og må være pizza, type kjøpe. Eventuelt kan pizza bestilles fra den eneste dugelige pizzaleverandøren sør for Nordpolen. Eventuell mat til frokost dagen etter besørges av verten.
 • Parkering: Som samfunns- og miljøbevisste borgere kjører man selvfølgelig sammen, eller reiser kollektivt. Naturligvis også fordi det ikke kan forventes at verten stiller med flere parkeringsplasser enn hva naboene disponerer.

Noe jeg har glemt? I så fall legger du igjen en kommentar! :-)

Martin skriver regelmessig om teknologiledelse og hvordan teknologi, samfunn og politikk påvirker hverandre. Få nye artikler via e-post:

Flere artikler

Enda flere artikler? Besøk arkivet.

Lest av Martin

 • Micro-Generation Born Between 1977-1983 Given New Name

  If you were born between 1977-1983, you’ve likely been nodding along in agreement. While this window is only seven years wide, we are a cohort that grew up between two very different cohorts—the Gen-Xers and the Millennials. We are the bridge from analog to digital, and for that reason, Woodman, Associate Professor of Sociology, is now classifying us as Xennials.

 • What’s my job again? Three steps to promote value within an Agile team | ThoughtWorks

  Agility is a mindset — a culture that depends on each and every one of us. It’s the belief that each person can contribute unique value to a project. This is challenging — many of us aren’t used to the level of ownership, collaboration, flexibility and disruptive thinking that Agile demands.

 • Chris Slane’s privacy-oriented editorial cartoons are painfully funny – Boing Boing

  Online privacy is pretty much a dumpster-fire, but it’s a funny dumpster fire in the world of Kiwi editorial cartoonist Chris Slane, whose one-panel strips are hilarious in a kind of oh-shit-we’re-doomed kind of way.

 • Kristin Clemets blogg

  Det har vært trist å følge norsk politikk denne uken. Men kanskje kan det komme noe godt ut av det. For kanskje kan våre politikere nå rette blikket fremover og erkjenne farene ved forfall og forsøpling av den politiske debatten.

 • The 600+ Companies PayPal Shares Your Data With - Schneier on Security

  One of the effects of GDPR – the new EU General Data Protection Regulation – is that we’re all going to be learning a lot more about who collects our data and what they do with it. Consider PayPal, that just released a list of over 600 companies they share customer data with.

Om Martin

Martin Koksrud Bekkelund

Dette er Martin Koksrud Bekkelund sitt private nettsted, hvor han skriver om teknologiledelse og hvordan teknologi, samfunn og politikk påvirker hverandre. Martin arbeider til daglig som direktør for produkt- og forretningsutvikling i et av Norges største selskaper. Les mer...

 

Facebook Twitter Instagram LinkedIn GitHub SlideShare Martin Koksrud Bekkelunds RSS-kanal Send Martin penger via PayPal

© 1995-2018 Martin Koksrud Bekkelund
OpphavsrettRSS og abonnementKontakt