Martin Koksrud Bekkelund

Martin Koksrud Bekkelund

Teknologi • Samfunn • Politikk

Kjør debatt

17.07.06

Jeg liker stort sett debattprogrammer på TV, spesielt hvis de går behersket for seg, temaet er aktuelt og panelet gjerne inneholder en stortingspolitiker eller ti. De har jo som kjent påvirkning på hverdagen vår.

Problemet med debattprogrammer er at kvalifiserte forståsegpåere diskuterer og diskuterer, men mangler en oppsummering. Man diskuterer, man blir kanskje også enige, programmet slutter, og det var det.

I RedaksjonEnNRK for en tid siden ble det diskutert en FN-rapport om menneskelig overforbruk og hvordan menneskene er i god gang med å ødelegge jorda. I motsetning til enkelte andre debattprogrammer var det blant debattantene utbredt enighet om hvilke tiltak som bør igangsettes av Norge for å bedre de miljøproblemene vi har her på berget, men jeg savnet en oppsummering. Hva skjer med miljøet? Hvilke tiltak blir faktisk igangsatt?

Jeg savner en ny form for debattprogrammer, et slags arbeidsmøte hvor kvalifiserte detbattanter med beslutningsmyndighet ikke nødvendigvis skal komme til enighet, men oppsummere de viktigste hovedpunktene i debatten, for så å bli enige om hvilke punkter politikerne skal arbeide med videre. Underveis i programmet kan TV-seere sende inn spørsmål eller kommentarer, som kan bli drøftet av debattantene.

På denne måten kan man nedsette noen konkrete tiltakspunkter og folket har anledning til å komme med innspill underveis, og man unngår de byråkratiske tendensene man ser i dag.

Aner jeg en ny form for reality-TV?

Martin skriver regelmessig om teknologiledelse og hvordan teknologi, samfunn og politikk påvirker hverandre. Få nye artikler via e-post:

Flere artikler

Enda flere artikler? Besøk arkivet.

Lest av Martin

 • Micro-Generation Born Between 1977-1983 Given New Name

  If you were born between 1977-1983, you’ve likely been nodding along in agreement. While this window is only seven years wide, we are a cohort that grew up between two very different cohorts—the Gen-Xers and the Millennials. We are the bridge from analog to digital, and for that reason, Woodman, Associate Professor of Sociology, is now classifying us as Xennials.

 • What’s my job again? Three steps to promote value within an Agile team | ThoughtWorks

  Agility is a mindset — a culture that depends on each and every one of us. It’s the belief that each person can contribute unique value to a project. This is challenging — many of us aren’t used to the level of ownership, collaboration, flexibility and disruptive thinking that Agile demands.

 • Chris Slane’s privacy-oriented editorial cartoons are painfully funny – Boing Boing

  Online privacy is pretty much a dumpster-fire, but it’s a funny dumpster fire in the world of Kiwi editorial cartoonist Chris Slane, whose one-panel strips are hilarious in a kind of oh-shit-we’re-doomed kind of way.

 • Kristin Clemets blogg

  Det har vært trist å følge norsk politikk denne uken. Men kanskje kan det komme noe godt ut av det. For kanskje kan våre politikere nå rette blikket fremover og erkjenne farene ved forfall og forsøpling av den politiske debatten.

 • The 600+ Companies PayPal Shares Your Data With - Schneier on Security

  One of the effects of GDPR – the new EU General Data Protection Regulation – is that we’re all going to be learning a lot more about who collects our data and what they do with it. Consider PayPal, that just released a list of over 600 companies they share customer data with.

Om Martin

Martin Koksrud Bekkelund

Dette er Martin Koksrud Bekkelund sitt private nettsted, hvor han skriver om teknologiledelse og hvordan teknologi, samfunn og politikk påvirker hverandre. Martin arbeider til daglig som direktør for produkt- og forretningsutvikling i et av Norges største selskaper. Les mer...

 

Facebook Twitter Instagram LinkedIn GitHub SlideShare Martin Koksrud Bekkelunds RSS-kanal Send Martin penger via PayPal

© 1995-2018 Martin Koksrud Bekkelund
OpphavsrettRSS og abonnementKontakt