Martin Koksrud Bekkelund

Martin Koksrud Bekkelund

Teknologi • Samfunn • Politikk

Kjør debatt

17.07.06

Jeg liker stort sett debattprogrammer på TV, spesielt hvis de går behersket for seg, temaet er aktuelt og panelet gjerne inneholder en stortingspolitiker eller ti. De har jo som kjent påvirkning på hverdagen vår.

Problemet med debattprogrammer er at kvalifiserte forståsegpåere diskuterer og diskuterer, men mangler en oppsummering. Man diskuterer, man blir kanskje også enige, programmet slutter, og det var det.

I RedaksjonEnNRK for en tid siden ble det diskutert en FN-rapport om menneskelig overforbruk og hvordan menneskene er i god gang med å ødelegge jorda. I motsetning til enkelte andre debattprogrammer var det blant debattantene utbredt enighet om hvilke tiltak som bør igangsettes av Norge for å bedre de miljøproblemene vi har her på berget, men jeg savnet en oppsummering. Hva skjer med miljøet? Hvilke tiltak blir faktisk igangsatt?

Jeg savner en ny form for debattprogrammer, et slags arbeidsmøte hvor kvalifiserte detbattanter med beslutningsmyndighet ikke nødvendigvis skal komme til enighet, men oppsummere de viktigste hovedpunktene i debatten, for så å bli enige om hvilke punkter politikerne skal arbeide med videre. Underveis i programmet kan TV-seere sende inn spørsmål eller kommentarer, som kan bli drøftet av debattantene.

På denne måten kan man nedsette noen konkrete tiltakspunkter og folket har anledning til å komme med innspill underveis, og man unngår de byråkratiske tendensene man ser i dag.

Aner jeg en ny form for reality-TV?

Hvor nyttig er denne artikkelen for deg?

Hva kan bli bedre?

Jeg blir veldig glad hvis du legger igjen noen stikkord om hva du tenker!

Politikk

Som leser kan du gi et bidrag til produksjonen, til driften og til å skaffe utstyr til testing for å sikre regelmessige, uavhengige artikler, tester og vurderinger av høy kvalitet.

Gi et bidrag

Husk å abonnere på nyhetsbrevet, det er gratis og du får alle artikler rett i innboksen.

 

Nyeste artikler

Enda flere artikler? Besøk arkivet.

Om Martin

Martin Koksrud Bekkelund

Dette er Martin Koksrud Bekkelund sitt private nettsted, hvor han skriver om forbrukerteknologi, teknologiledelse og hvordan teknologi, samfunn og politikk påvirker hverandre. Martin er innehaver av konsulentselskapet Nivlheim. Les mer...

 

Mastodon Facebook LinkedIn Thingiverse GitHub Ko-Fi PayPal

© 1995-2024 Martin Koksrud Bekkelund
OpphavsrettRSS og abonnementKontaktPersonvern og informasjonskapsler