Martin Koksrud Bekkelund

Martin Koksrud Bekkelund

Teknologi • Samfunn • Politikk

Plastikktroll og lusekofter

20.07.06

Norge er vårt nærmeste ferieland. Norge er et deilig land, og jeg elsker landet mitt. Vi er heldige her i Norge, hvor vi kan velte oss i flott natur og rene naturressurser.

I fjor sommer var vi blant annet i bryllup i Geiranger, sannsynligvis Norges mest fotograferte sted, med god grunn. Geiranger er en typisk norsk fjord hvor utenlandske turister ser måpende opp på de snødekte fjellene som ruver godt over tusen meter over cruiseskipet de befinner seg på, for det er ingen tvil; liknende finner man ingen steder i verden. (Det skal selvfølgelig legges til at jeg er like måpende selv. Makan til flott natur skal man lete lenge etter!)

Derimot er det et par ting som er så utrolig unaturlig oppi all naturskjønnheten: Plastikktroll og lusekofter!

Hvor ofte ser du et troll til hverdags (enten de er ekte eller av plastikk)? Har du troll stående hjemme? Hvor ofte bruker du lusekofte? Kjenner du mange som bruker lusekofte? Ingen kritikk til de / dere som både ser troll og bruker lusekofter, men ingen av delene kan sies å være spesielt særnorsk lengre.

Ved nærmere ettertanke er det typisk norske plutselig ikke så norsk lenger. Jeg hater å si det, men jeg føler meg dum som norsk, når jeg vet at vi selger produkter jeg aldri ville kjøpt selv. Ikke fordi jeg føler meg for trendy til å kjøpe disse produktene, men fordi jeg rett og slett føler de ikke representerer noe norsk. Det er mulig de har gjort det tidligere, men det må i så fall være lenge siden.

Så kan man jo spørre seg hva vi skal tilby turistene, foruten storslått natur og god service. Forslag?

Hvor nyttig er denne artikkelen for deg?

Hva kan bli bedre?

Jeg blir veldig glad hvis du legger igjen noen stikkord om hva du tenker!

Generelt

Som leser kan du gi et bidrag til produksjonen, til driften og til å skaffe utstyr til testing for å sikre regelmessige, uavhengige artikler, tester og vurderinger av høy kvalitet.

Gi et bidrag

Husk å abonnere på nyhetsbrevet, det er gratis og du får alle artikler rett i innboksen.

 

Flere artikler

Enda flere artikler? Besøk arkivet.

Om Martin

Martin Koksrud Bekkelund

Dette er Martin Koksrud Bekkelund sitt private nettsted, hvor han skriver om forbrukerteknologi, teknologiledelse og hvordan teknologi, samfunn og politikk påvirker hverandre. Martin er innehaver av konsulentselskapet Nivlheim. Les mer...

 

Mastodon Facebook LinkedIn Thingiverse GitHub Ko-Fi PayPal

© 1995-2024 Martin Koksrud Bekkelund
OpphavsrettRSS og abonnementKontaktPersonvern og informasjonskapsler