Martin Koksrud Bekkelund

Martin Koksrud Bekkelund

Teknologi • Samfunn • Politikk

Plastikktroll og lusekofter

20.07.06

Norge er vårt nærmeste ferieland. Norge er et deilig land, og jeg elsker landet mitt. Vi er heldige her i Norge, hvor vi kan velte oss i flott natur og rene naturressurser.

I fjor sommer var vi blant annet i bryllup i Geiranger, sannsynligvis Norges mest fotograferte sted, med god grunn. Geiranger er en typisk norsk fjord hvor utenlandske turister ser måpende opp på de snødekte fjellene som ruver godt over tusen meter over cruiseskipet de befinner seg på, for det er ingen tvil; liknende finner man ingen steder i verden. (Det skal selvfølgelig legges til at jeg er like måpende selv. Makan til flott natur skal man lete lenge etter!)

Derimot er det et par ting som er så utrolig unaturlig oppi all naturskjønnheten: Plastikktroll og lusekofter!

Hvor ofte ser du et troll til hverdags (enten de er ekte eller av plastikk)? Har du troll stående hjemme? Hvor ofte bruker du lusekofte? Kjenner du mange som bruker lusekofte? Ingen kritikk til de / dere som både ser troll og bruker lusekofter, men ingen av delene kan sies å være spesielt særnorsk lengre.

Ved nærmere ettertanke er det typisk norske plutselig ikke så norsk lenger. Jeg hater å si det, men jeg føler meg dum som norsk, når jeg vet at vi selger produkter jeg aldri ville kjøpt selv. Ikke fordi jeg føler meg for trendy til å kjøpe disse produktene, men fordi jeg rett og slett føler de ikke representerer noe norsk. Det er mulig de har gjort det tidligere, men det må i så fall være lenge siden.

Så kan man jo spørre seg hva vi skal tilby turistene, foruten storslått natur og god service. Forslag?

Martin skriver regelmessig om teknologiledelse og hvordan teknologi, samfunn og politikk påvirker hverandre. Få nye artikler via e-post:

Flere artikler

Enda flere artikler? Besøk arkivet.

Lest av Martin

 • Micro-Generation Born Between 1977-1983 Given New Name

  If you were born between 1977-1983, you’ve likely been nodding along in agreement. While this window is only seven years wide, we are a cohort that grew up between two very different cohorts—the Gen-Xers and the Millennials. We are the bridge from analog to digital, and for that reason, Woodman, Associate Professor of Sociology, is now classifying us as Xennials.

 • What’s my job again? Three steps to promote value within an Agile team | ThoughtWorks

  Agility is a mindset — a culture that depends on each and every one of us. It’s the belief that each person can contribute unique value to a project. This is challenging — many of us aren’t used to the level of ownership, collaboration, flexibility and disruptive thinking that Agile demands.

 • Chris Slane’s privacy-oriented editorial cartoons are painfully funny – Boing Boing

  Online privacy is pretty much a dumpster-fire, but it’s a funny dumpster fire in the world of Kiwi editorial cartoonist Chris Slane, whose one-panel strips are hilarious in a kind of oh-shit-we’re-doomed kind of way.

 • Kristin Clemets blogg

  Det har vært trist å følge norsk politikk denne uken. Men kanskje kan det komme noe godt ut av det. For kanskje kan våre politikere nå rette blikket fremover og erkjenne farene ved forfall og forsøpling av den politiske debatten.

 • The 600+ Companies PayPal Shares Your Data With - Schneier on Security

  One of the effects of GDPR – the new EU General Data Protection Regulation – is that we’re all going to be learning a lot more about who collects our data and what they do with it. Consider PayPal, that just released a list of over 600 companies they share customer data with.

Om Martin

Martin Koksrud Bekkelund

Dette er Martin Koksrud Bekkelund sitt private nettsted, hvor han skriver om teknologiledelse og hvordan teknologi, samfunn og politikk påvirker hverandre. Martin arbeider til daglig som direktør for produkt- og forretningsutvikling i et av Norges største selskaper. Les mer...

 

Facebook Twitter Instagram LinkedIn GitHub SlideShare Martin Koksrud Bekkelunds RSS-kanal Send Martin penger via PayPal

© 1995-2018 Martin Koksrud Bekkelund
OpphavsrettRSS og abonnementKontakt