Martin Koksrud Bekkelund

Martin Koksrud Bekkelund

Teknologi • Samfunn • Politikk

Jakten på ny IM-applikasjon

21.08.06

I gjentatte poster har jeg irritert meg over Microsoft Windows Live Messenger, eller dens forgjengere. Årsaken til irritasjonen er den økende mengden (undøvendig) funksjonalitet og økt ressursbruk. Som en bonus får du (ta-daaah) en økt mengde feil og sikkerhetshuller. Fra å være en fin liten applikasjon i Microsoft Windows Messenger har Microsoft via MSN Messenger gjort Windows Live Messenger til et håpløst dårlig produkt, hvor funksjoner folk virkelig har bruk for enda ikke er innført.

Jeg har derfor satt i gang en liten prosess for å finne meg en ny IM-applikasjon. Kravene var enkle:

 • Kun tekstbasert IM, ingen andre kommunikasjonsformer som for eksempel lyd og bilde.
 • Støtte for flere IM-protokoller.
 • Ikke et tillegg (plugin) for å fjerne funksjonalitet fra Windows Live Messenger.

Etter en post på Usenet fikk jeg raskt tips om følgende applikasjoner som kan være passende for meg:

 • Trillian
 • SIM-IM
 • aMSN
 • Gaim
 • Miranda

Etter å ha prøvd ut applikasjonene på en virtuell maskin, ser det ut til at Gaim og Miranda leverer varene jeg trenger. Hva jeg ender opp med vil tiden vise. Jeg poster sikkert en post med den endelige avgjørelsen.

Har du kommentarer til IM-applikasjonene nevnt over, eller vet om en god IM-applikasjon jeg ikke har testet ut, er du hjertelig velkommen til å legge igjen en kommentar!

Martin skriver regelmessig om teknologiledelse og hvordan teknologi, samfunn og politikk påvirker hverandre. Få nye artikler via e-post:

Flere artikler

Enda flere artikler? Besøk arkivet.

Lest av Martin

 • Micro-Generation Born Between 1977-1983 Given New Name

  If you were born between 1977-1983, you’ve likely been nodding along in agreement. While this window is only seven years wide, we are a cohort that grew up between two very different cohorts—the Gen-Xers and the Millennials. We are the bridge from analog to digital, and for that reason, Woodman, Associate Professor of Sociology, is now classifying us as Xennials.

 • What’s my job again? Three steps to promote value within an Agile team | ThoughtWorks

  Agility is a mindset — a culture that depends on each and every one of us. It’s the belief that each person can contribute unique value to a project. This is challenging — many of us aren’t used to the level of ownership, collaboration, flexibility and disruptive thinking that Agile demands.

 • Chris Slane’s privacy-oriented editorial cartoons are painfully funny – Boing Boing

  Online privacy is pretty much a dumpster-fire, but it’s a funny dumpster fire in the world of Kiwi editorial cartoonist Chris Slane, whose one-panel strips are hilarious in a kind of oh-shit-we’re-doomed kind of way.

 • Kristin Clemets blogg

  Det har vært trist å følge norsk politikk denne uken. Men kanskje kan det komme noe godt ut av det. For kanskje kan våre politikere nå rette blikket fremover og erkjenne farene ved forfall og forsøpling av den politiske debatten.

 • The 600+ Companies PayPal Shares Your Data With - Schneier on Security

  One of the effects of GDPR – the new EU General Data Protection Regulation – is that we’re all going to be learning a lot more about who collects our data and what they do with it. Consider PayPal, that just released a list of over 600 companies they share customer data with.

Om Martin

Martin Koksrud Bekkelund

Dette er Martin Koksrud Bekkelund sitt private nettsted, hvor han skriver om teknologiledelse og hvordan teknologi, samfunn og politikk påvirker hverandre. Martin arbeider til daglig som direktør for produkt- og forretningsutvikling i et av Norges største selskaper. Les mer...

 

Facebook Twitter Instagram LinkedIn GitHub SlideShare Martin Koksrud Bekkelunds RSS-kanal Send Martin penger via PayPal

© 1995-2018 Martin Koksrud Bekkelund
OpphavsrettRSS og abonnementKontakt