Martin Koksrud Bekkelund

Martin Koksrud Bekkelund

Teknologi • Samfunn • Politikk

Børre og Benny

29.08.06

Børre og Benny

I sommer har vi tatt i mot to nykommere her i huset. Børre og Benny er to chinchillaer som ble levert til avliving på dyreklinikken hvor Elisabeth jobber. Normalt sett forsøker de å omplassere dyr før eventuell avliving, men det var ingen som ville ha to søte chinchillaer. Derfor tok vi Børre og Benny i egne hender og de har nå fått et godt liv hjemme hos oss.

I denne anledning er det passende å si noen ord til deg som har lyst på husdyr, enten det er hund, katt, chinchilla eller et annet kjæledyr. På dyreklinikker og andre omplasseringsanstalter landet rundt sitter det mange dyr som har blitt forlatt av eieren, fordi det ikke lenger passer å ha dyr. Ta en tur innom nærmeste omplasseringsanstalt og se om du kan bringe ny glede inn i et trist dyrehjerte. Elisabeth forteller at omplasserte dyr ofte er mer hengivne enn andre dyr.

I tillegg bør du tenke deg godt om før du skaffer deg et kjæledyr, slik at du slipper å kvitte deg med det når det ikke er like stas lenger. Dyreklinikker opplever økt pågang av dyr som skal avlives eller omplasseres før sommerferien, da dyrepass ikke harmonerer med sydenferie. Det finner jeg provoserende. Dyr er ikke ting, men har rett til et verdig liv akkurat som deg og meg.

Martin skriver regelmessig om teknologiledelse og hvordan teknologi, samfunn og politikk påvirker hverandre. Få nye artikler via e-post:

Flere artikler

Enda flere artikler? Besøk arkivet.

Lest av Martin

 • Micro-Generation Born Between 1977-1983 Given New Name

  If you were born between 1977-1983, you’ve likely been nodding along in agreement. While this window is only seven years wide, we are a cohort that grew up between two very different cohorts—the Gen-Xers and the Millennials. We are the bridge from analog to digital, and for that reason, Woodman, Associate Professor of Sociology, is now classifying us as Xennials.

 • What’s my job again? Three steps to promote value within an Agile team | ThoughtWorks

  Agility is a mindset — a culture that depends on each and every one of us. It’s the belief that each person can contribute unique value to a project. This is challenging — many of us aren’t used to the level of ownership, collaboration, flexibility and disruptive thinking that Agile demands.

 • Chris Slane’s privacy-oriented editorial cartoons are painfully funny – Boing Boing

  Online privacy is pretty much a dumpster-fire, but it’s a funny dumpster fire in the world of Kiwi editorial cartoonist Chris Slane, whose one-panel strips are hilarious in a kind of oh-shit-we’re-doomed kind of way.

 • Kristin Clemets blogg

  Det har vært trist å følge norsk politikk denne uken. Men kanskje kan det komme noe godt ut av det. For kanskje kan våre politikere nå rette blikket fremover og erkjenne farene ved forfall og forsøpling av den politiske debatten.

 • The 600+ Companies PayPal Shares Your Data With - Schneier on Security

  One of the effects of GDPR – the new EU General Data Protection Regulation – is that we’re all going to be learning a lot more about who collects our data and what they do with it. Consider PayPal, that just released a list of over 600 companies they share customer data with.

Om Martin

Martin Koksrud Bekkelund

Dette er Martin Koksrud Bekkelund sitt private nettsted, hvor han skriver om teknologiledelse og hvordan teknologi, samfunn og politikk påvirker hverandre. Martin arbeider til daglig som direktør for produkt- og forretningsutvikling i et av Norges største selskaper. Les mer...

 

Facebook Twitter Instagram LinkedIn GitHub SlideShare Martin Koksrud Bekkelunds RSS-kanal Send Martin penger via PayPal

© 1995-2018 Martin Koksrud Bekkelund
OpphavsrettRSS og abonnementKontakt