Martin Koksrud Bekkelund

Martin Koksrud Bekkelund

Teknologi • Samfunn • Politikk

Steve Irwin

13.09.06

Den kjente programlederen Steve Irwin døde i forrige uke etter å ha blitt drept av en rokke. Dette har selvfølgelig ikke gått upåaktet hen i et hjem med en dyrlege og dyrevenn.

Elisabeth hevdet at Steve Irwin sikkert var en genuin dyrevenn, men at hans omgang med dyr var svært uheldig der han krenket dyrenes private sfære. Resultatet ga seg utslag i litt tettere kontakt med dyrene enn det Irwin strengt tatt ønsket noen ganger. Hjemme hos oss ble det også hevdet at Irwins død var dyreverdenens hevn, til tross for at Irwin denne gangen ikke provoserte rokka som tok livet av ham. Selv er jeg av den oppfatning av at Irwins tredjekontakt med ville dyr vakte jubel hos seerne, men truet dyrene.

Jeg tenkte egentlig ikke å uttale meg om saken, men i dag kan vi i Aftenposten lese at flere nå hevder det samme. Derfor får du her noen enkle, selvfølgelige tips om omgang med dyr:

 • Se ikke ukjente dyr i øynene, det er en provokasjon.
 • Unngå raske og brå bevegelser.
 • La dyrene bli oppmerksomme på ditt nærvær og la de om nødvendig lukte på deg.
 • Unngå å krenke dyrenes private sfære. Det vil si at du ikke skal være så nære at de føler seg truet av ditt nærvær.
 • Dyr har et annet reaksjonsmønster enn mennesker. Lek for oss kan være kamp for dem.
 • Husk at dyr skal behandles med respekt.
Martin skriver regelmessig om teknologiledelse og hvordan teknologi, samfunn og politikk påvirker hverandre. Få nye artikler via e-post:

Flere artikler

Enda flere artikler? Besøk arkivet.

Lest av Martin

 • Micro-Generation Born Between 1977-1983 Given New Name

  If you were born between 1977-1983, you’ve likely been nodding along in agreement. While this window is only seven years wide, we are a cohort that grew up between two very different cohorts—the Gen-Xers and the Millennials. We are the bridge from analog to digital, and for that reason, Woodman, Associate Professor of Sociology, is now classifying us as Xennials.

 • What’s my job again? Three steps to promote value within an Agile team | ThoughtWorks

  Agility is a mindset — a culture that depends on each and every one of us. It’s the belief that each person can contribute unique value to a project. This is challenging — many of us aren’t used to the level of ownership, collaboration, flexibility and disruptive thinking that Agile demands.

 • Chris Slane’s privacy-oriented editorial cartoons are painfully funny – Boing Boing

  Online privacy is pretty much a dumpster-fire, but it’s a funny dumpster fire in the world of Kiwi editorial cartoonist Chris Slane, whose one-panel strips are hilarious in a kind of oh-shit-we’re-doomed kind of way.

 • Kristin Clemets blogg

  Det har vært trist å følge norsk politikk denne uken. Men kanskje kan det komme noe godt ut av det. For kanskje kan våre politikere nå rette blikket fremover og erkjenne farene ved forfall og forsøpling av den politiske debatten.

 • The 600+ Companies PayPal Shares Your Data With - Schneier on Security

  One of the effects of GDPR – the new EU General Data Protection Regulation – is that we’re all going to be learning a lot more about who collects our data and what they do with it. Consider PayPal, that just released a list of over 600 companies they share customer data with.

Om Martin

Martin Koksrud Bekkelund

Dette er Martin Koksrud Bekkelund sitt private nettsted, hvor han skriver om teknologiledelse og hvordan teknologi, samfunn og politikk påvirker hverandre. Martin arbeider til daglig som direktør for produkt- og forretningsutvikling i et av Norges største selskaper. Les mer...

 

Facebook Twitter Instagram LinkedIn GitHub SlideShare Martin Koksrud Bekkelunds RSS-kanal Send Martin penger via PayPal

© 1995-2018 Martin Koksrud Bekkelund
OpphavsrettRSS og abonnementKontakt