Martin Koksrud Bekkelund

Martin Koksrud Bekkelund

Teknologi • Samfunn • Politikk

Hvorfor (ikke) www?

19.09.06

I forrige uke kjøpte jeg et domene jeg forventer en del trafikk på. I denne anledning har jeg et bittelite dilemma jeg ser har vært diskutert mye på nettet. Skal jeg bruke www i URL-en eller ikke? Alternativene er eksempelvis http://www.foo.bar/ eller http://foo.bar/.

Jeg har lest informasjonen og argumentene på no-www.org, men jeg ser ikke det store poenget så lenge man sørger for en skikkelig 301-videresending på serversiden.

Et av argumentene på no-www.org er at nyere nettlesere automagisk påfører http:// og at brukeren således også kan spares for å taste www.. Imidlertid vil de samme nettleserne også påføre www. automagisk, så dette argumentet frafaller så langt jeg har testet.

Et annet argument er at URL-en blir kortere, et argument jeg greit kjøper. Imidlertid er det en overhengende fare for at eventuelle sider som peker til domenet vil peke til http://www.foo.bar/ i stedet for http://foo.bar/. Dette opplever jeg relativt hyppig for domenet sokemotoroptimalisering.no, og treg som jeg er har jeg ikke sørget for skikkelig videresending, verken der eller på noen av de andre domenene jeg har fingrene mine i.

Jeg har lest enkelte påstander om at man får et bedre søkemotoroptimalisert nettsted ved å droppe www i URL-en, men dersom dette var tilfelle undres jeg over hvorfor blant annet den profilerte Google-ingeniøren Matt Cutts videresender til en URL med www. (Legg merke til URL-en jeg peker til hos Matt Cutts, samt hvilken URL denne peker videre til.)

Så langt er jeg derfor av den oppfatning av at om man benytter www eller ei ikke utgjør den helt store betydningen, forutsetningene tatt i betraktning. Jeg er imidlertid interessert i saklige argumenter for hvorvidt jeg bør gå for www eller droppe det i URL-en.

Bare for å la det være sagt, jeg er verken tilhenger eller motstander av www i URL-er.

Martin skriver regelmessig om teknologiledelse og hvordan teknologi, samfunn og politikk påvirker hverandre. Få nye artikler via e-post:

Flere artikler

Enda flere artikler? Besøk arkivet.

Lest av Martin

 • Micro-Generation Born Between 1977-1983 Given New Name

  If you were born between 1977-1983, you’ve likely been nodding along in agreement. While this window is only seven years wide, we are a cohort that grew up between two very different cohorts—the Gen-Xers and the Millennials. We are the bridge from analog to digital, and for that reason, Woodman, Associate Professor of Sociology, is now classifying us as Xennials.

 • What’s my job again? Three steps to promote value within an Agile team | ThoughtWorks

  Agility is a mindset — a culture that depends on each and every one of us. It’s the belief that each person can contribute unique value to a project. This is challenging — many of us aren’t used to the level of ownership, collaboration, flexibility and disruptive thinking that Agile demands.

 • Chris Slane’s privacy-oriented editorial cartoons are painfully funny – Boing Boing

  Online privacy is pretty much a dumpster-fire, but it’s a funny dumpster fire in the world of Kiwi editorial cartoonist Chris Slane, whose one-panel strips are hilarious in a kind of oh-shit-we’re-doomed kind of way.

 • Kristin Clemets blogg

  Det har vært trist å følge norsk politikk denne uken. Men kanskje kan det komme noe godt ut av det. For kanskje kan våre politikere nå rette blikket fremover og erkjenne farene ved forfall og forsøpling av den politiske debatten.

 • The 600+ Companies PayPal Shares Your Data With - Schneier on Security

  One of the effects of GDPR – the new EU General Data Protection Regulation – is that we’re all going to be learning a lot more about who collects our data and what they do with it. Consider PayPal, that just released a list of over 600 companies they share customer data with.

Om Martin

Martin Koksrud Bekkelund

Dette er Martin Koksrud Bekkelund sitt private nettsted, hvor han skriver om teknologiledelse og hvordan teknologi, samfunn og politikk påvirker hverandre. Martin arbeider til daglig som direktør for produkt- og forretningsutvikling i et av Norges største selskaper. Les mer...

 

Facebook Twitter Instagram LinkedIn GitHub SlideShare Martin Koksrud Bekkelunds RSS-kanal Send Martin penger via PayPal

© 1995-2018 Martin Koksrud Bekkelund
OpphavsrettRSS og abonnementKontakt