Martin Koksrud Bekkelund

Martin Koksrud Bekkelund

Teknologi • Samfunn • Politikk

Hvorfor (ikke) www?

19.09.06

I forrige uke kjøpte jeg et domene jeg forventer en del trafikk på. I denne anledning har jeg et bittelite dilemma jeg ser har vært diskutert mye på nettet. Skal jeg bruke www i URL-en eller ikke? Alternativene er eksempelvis http://www.foo.bar/ eller http://foo.bar/.

Jeg har lest informasjonen og argumentene på no-www.org, men jeg ser ikke det store poenget så lenge man sørger for en skikkelig 301-videresending på serversiden.

Et av argumentene på no-www.org er at nyere nettlesere automagisk påfører http:// og at brukeren således også kan spares for å taste www.. Imidlertid vil de samme nettleserne også påføre www. automagisk, så dette argumentet frafaller så langt jeg har testet.

Et annet argument er at URL-en blir kortere, et argument jeg greit kjøper. Imidlertid er det en overhengende fare for at eventuelle sider som peker til domenet vil peke til http://www.foo.bar/ i stedet for http://foo.bar/. Dette opplever jeg relativt hyppig for domenet sokemotoroptimalisering.no, og treg som jeg er har jeg ikke sørget for skikkelig videresending, verken der eller på noen av de andre domenene jeg har fingrene mine i.

Jeg har lest enkelte påstander om at man får et bedre søkemotoroptimalisert nettsted ved å droppe www i URL-en, men dersom dette var tilfelle undres jeg over hvorfor blant annet den profilerte Google-ingeniøren Matt Cutts videresender til en URL med www. (Legg merke til URL-en jeg peker til hos Matt Cutts, samt hvilken URL denne peker videre til.)

Så langt er jeg derfor av den oppfatning av at om man benytter www eller ei ikke utgjør den helt store betydningen, forutsetningene tatt i betraktning. Jeg er imidlertid interessert i saklige argumenter for hvorvidt jeg bør gå for www eller droppe det i URL-en.

Bare for å la det være sagt, jeg er verken tilhenger eller motstander av www i URL-er.

Hvor nyttig er denne artikkelen for deg?

Hva kan bli bedre?

Jeg blir veldig glad hvis du legger igjen noen stikkord om hva du tenker!

WWW

Som leser kan du gi et bidrag til produksjonen, til driften og til å skaffe utstyr til testing for å sikre regelmessige, uavhengige artikler, tester og vurderinger av høy kvalitet.

Gi et bidrag

Husk å abonnere på nyhetsbrevet, det er gratis og du får alle artikler rett i innboksen.

 

Nyeste artikler

Enda flere artikler? Besøk arkivet.

Om Martin

Martin Koksrud Bekkelund

Dette er Martin Koksrud Bekkelund sitt private nettsted, hvor han skriver om forbrukerteknologi, teknologiledelse og hvordan teknologi, samfunn og politikk påvirker hverandre. Martin er innehaver av konsulentselskapet Nivlheim. Les mer...

 

Mastodon Facebook LinkedIn Thingiverse GitHub Ko-Fi PayPal

© 1995-2024 Martin Koksrud Bekkelund
OpphavsrettRSS og abonnementKontaktPersonvern og informasjonskapsler