Martin Koksrud Bekkelund

Martin Koksrud Bekkelund

Teknologi • Samfunn • Politikk

Forbered bilen på vinteren

27.09.06

I forrige uke var det høstjevndøgn. I USA feirer de dette og kaller det «first day of fall». Her i landet innebærer det at vi går mørkere tider i mørke, før vinteren kommer. I denne anledning kan det være greit å forberede bilen på høsten og vinteren, slik at du går en sikker og vedlikeholdsfri tid i møte.

Her er mine tips:

 • Vask og poler bilen grundig, så tåler den bedre vinterens (og saltingens) herjinger.
 • Bytt pussergummi, så ser du bedre gjennom ruta på mørke, regntunge høstkvelder.
 • Bytt pærer. Gamle pærer lyser dårligere enn nye.
 • Tåler de gamle sommerdekkene dine enda en sleip høst på vått løv og våte veier?
 • Tåler de gamle vinterdekkene dine enda en glatt vinter? Gummi er ferskvare og hardner med tid. Vinterdekk lever best i maks tre-fire sesonger.
 • Sørg for rene og ripefrie lykteglass, så unngår du at lyset reflekteres i feil retninger.
 • De fleste lyktehus er tette og skal således ikke slippe inn vann og møkk på reflektoren. Har du sjekket dine?
 • Sørg alltid for å ha nok spylervæske på tanken. Husk at den må tåle dugelig med frost.
 • Sørg alltid for å ha rene ruter, både innvendig og utvendig. Spylervæske holder ikke alene.

I tillegg kommer selvfølgelig de tradisjonelle sjekkpunktene som du enten gjør selv eller overlater til et verksted.

Har du noen tips som ikke står på lista? :-)

Martin skriver regelmessig om teknologiledelse og hvordan teknologi, samfunn og politikk påvirker hverandre. Få nye artikler via e-post:

Flere artikler

Enda flere artikler? Besøk arkivet.

Lest av Martin

 • Micro-Generation Born Between 1977-1983 Given New Name

  If you were born between 1977-1983, you’ve likely been nodding along in agreement. While this window is only seven years wide, we are a cohort that grew up between two very different cohorts—the Gen-Xers and the Millennials. We are the bridge from analog to digital, and for that reason, Woodman, Associate Professor of Sociology, is now classifying us as Xennials.

 • What’s my job again? Three steps to promote value within an Agile team | ThoughtWorks

  Agility is a mindset — a culture that depends on each and every one of us. It’s the belief that each person can contribute unique value to a project. This is challenging — many of us aren’t used to the level of ownership, collaboration, flexibility and disruptive thinking that Agile demands.

 • Chris Slane’s privacy-oriented editorial cartoons are painfully funny – Boing Boing

  Online privacy is pretty much a dumpster-fire, but it’s a funny dumpster fire in the world of Kiwi editorial cartoonist Chris Slane, whose one-panel strips are hilarious in a kind of oh-shit-we’re-doomed kind of way.

 • Kristin Clemets blogg

  Det har vært trist å følge norsk politikk denne uken. Men kanskje kan det komme noe godt ut av det. For kanskje kan våre politikere nå rette blikket fremover og erkjenne farene ved forfall og forsøpling av den politiske debatten.

 • The 600+ Companies PayPal Shares Your Data With - Schneier on Security

  One of the effects of GDPR – the new EU General Data Protection Regulation – is that we’re all going to be learning a lot more about who collects our data and what they do with it. Consider PayPal, that just released a list of over 600 companies they share customer data with.

Om Martin

Martin Koksrud Bekkelund

Dette er Martin Koksrud Bekkelund sitt private nettsted, hvor han skriver om teknologiledelse og hvordan teknologi, samfunn og politikk påvirker hverandre. Martin arbeider til daglig som direktør for produkt- og forretningsutvikling i et av Norges største selskaper. Les mer...

 

Facebook Twitter Instagram LinkedIn GitHub SlideShare Martin Koksrud Bekkelunds RSS-kanal Send Martin penger via PayPal

© 1995-2018 Martin Koksrud Bekkelund
OpphavsrettRSS og abonnementKontakt