Martin Koksrud Bekkelund

Martin Koksrud Bekkelund

Teknologi • Samfunn • Politikk

Fjern “Tøm”-knappen

29.09.06

Du eier et nettsted, og ett eller annet sted på nettstedet har du et skjema hvor brukerne kan fylle inn informasjon, for eksempel i en weblogg, gjestebok, kontaktskjema, eller liknende. Under skjemaet har du to knapper, kanskje kalt “Send” og “Tøm”. Førstnevnte poster informasjonen til nettstedet, mens sistnevnte tømmer informasjonen du har fylt ut i skjemaet. Sistnevnte bør du fjerne, og jeg forteller deg her hvorfor.

Hvor ofte tar du deg selv i å nesten trykke på “Tøm”-knappen i stedet for “Send”? Det hender, ja, og helt sikkert også for dine brukere. Tror du at brukere som har brukt evigheter på å fylle ut skjemaet gjør det en gang til dersom de feilaktig trykker på “Tøm” i stedet for “Send”? Neppe. De forlater heller siden din i drittsinne.

Fordelene med “Tøm”-knappen er få og argumentene for å bruke den likeså:

  • Du har et omfattende skjema med mange felter og brukeren ønsker å tømme dem raskt.
  • Brukeren vet ikke at det er mulig å markere all teksten i et tekstfelt med en hurtigtast, for så å fjerne den.

Begge argumentene over bør allikevel være uproblematiske.

Så, hva venter du på? Fjern “Tøm”-knappen din, du også! :-)

Martin skriver regelmessig om teknologiledelse og hvordan teknologi, samfunn og politikk påvirker hverandre. Få nye artikler via e-post:

Flere artikler

Enda flere artikler? Besøk arkivet.

Om Martin

Martin Koksrud Bekkelund

Dette er Martin Koksrud Bekkelund sitt private nettsted, hvor han skriver om teknologiledelse og hvordan teknologi, samfunn og politikk påvirker hverandre. Martin arbeider til daglig som direktør for produkt- og forretningsutvikling i Posten Norge AS. Les mer...

 

Facebook Twitter Instagram LinkedIn GitHub Thingiverse SlideShare Hold deg oppdatert

© 1995-2020 Martin Koksrud Bekkelund
OpphavsrettRSS og abonnementKontakt