Martin Koksrud Bekkelund

Martin Koksrud Bekkelund

Teknologi • Samfunn • Politikk

Nytt kamera

05.10.06

Jeg har i mange år hatt lyst på et skikkelig speilreflekskamera. Etter å ha tjenestegjort som blant annet fotograf for Forsvaret, savnet jeg speilreflekskameraet jeg løp rundt med for mange år siden. Den gangen løp jeg rundt med lommene fulle av film, i dag løper jeg rundt med en 4 GB minnebrikke.

Etter mange og lange overveielser falt valget på et Canon EOS 30D, trass i Kyrres iherdige forsøk på å få meg til å velge et Nikon D200. Menneskene i butikken hvor jeg handlet kameraet så imidlertid ingen vits i å bruke de ekstra kronene på de få forskjellene som er mellom disse kameraene, og da så ikke jeg det heller. Som de sa, det er ikke antall piksler som gjør deg til en god fotograf.

Dermed ble følgende notert på handlelisten:

I denne anledning har jeg opprettet en egen kategori for fotografering. Min erfaring som dreven fotograf og billedbehandler er i skrivende stund svært begrenset, så jeg setter stor pris på konstruktiv kritikk av bildene jeg publiserer i fotoalbumet.

Jeg har i tillegg lovet Kyrres å komme tilbake med detaljer om hvordan jeg opplever utstyret i bruk, og hvordan det passer mitt behov. Det skal jeg selvfølgelig gjøre straks jeg får kommet litt i gang. Jeg føler allerede behov for to stativer, et til generell bruk og et lite til makrofotografering.

Til slutt vil jeg takke Kyrres og Marius for lange og grundige samtaler om valg av utstyr, og tips til både innholdet i handlelisten og generelle fototips. I tillegg en stor takk til fotograf Knut Hoftun Knudsen for en lang og hyggelig samtale, og mange fototips over flere glass god drikke i helgens festivitas.

Hvor nyttig er denne artikkelen for deg?

Hva kan bli bedre?

Jeg blir veldig glad hvis du legger igjen noen stikkord om hva du tenker!

Duppeditter Foto

Som leser kan du gi et bidrag til produksjonen, til driften og til å skaffe utstyr til testing for å sikre regelmessige, uavhengige artikler, tester og vurderinger av høy kvalitet.

Gi et bidrag

Husk å abonnere på nyhetsbrevet, det er gratis og du får alle artikler rett i innboksen.

 

Nyeste artikler

Enda flere artikler? Besøk arkivet.

Om Martin

Martin Koksrud Bekkelund

Dette er Martin Koksrud Bekkelund sitt private nettsted, hvor han skriver om forbrukerteknologi, teknologiledelse og hvordan teknologi, samfunn og politikk påvirker hverandre. Martin er innehaver av konsulentselskapet Nivlheim. Les mer...

 

Mastodon Facebook LinkedIn Thingiverse GitHub Ko-Fi PayPal

© 1995-2024 Martin Koksrud Bekkelund
OpphavsrettRSS og abonnementKontaktPersonvern og informasjonskapsler