Martin Koksrud Bekkelund

Martin Koksrud Bekkelund

Teknologi • Samfunn • Politikk

Nytt kamera

05.10.06

Jeg har i mange år hatt lyst på et skikkelig speilreflekskamera. Etter å ha tjenestegjort som blant annet fotograf for Forsvaret, savnet jeg speilreflekskameraet jeg løp rundt med for mange år siden. Den gangen løp jeg rundt med lommene fulle av film, i dag løper jeg rundt med en 4 GB minnebrikke.

Etter mange og lange overveielser falt valget på et Canon EOS 30D, trass i Kyrres iherdige forsøk på å få meg til å velge et Nikon D200. Menneskene i butikken hvor jeg handlet kameraet så imidlertid ingen vits i å bruke de ekstra kronene på de få forskjellene som er mellom disse kameraene, og da så ikke jeg det heller. Som de sa, det er ikke antall piksler som gjør deg til en god fotograf.

Dermed ble følgende notert på handlelisten:

I denne anledning har jeg opprettet en egen kategori for fotografering. Min erfaring som dreven fotograf og billedbehandler er i skrivende stund svært begrenset, så jeg setter stor pris på konstruktiv kritikk av bildene jeg publiserer i fotoalbumet.

Jeg har i tillegg lovet Kyrres å komme tilbake med detaljer om hvordan jeg opplever utstyret i bruk, og hvordan det passer mitt behov. Det skal jeg selvfølgelig gjøre straks jeg får kommet litt i gang. Jeg føler allerede behov for to stativer, et til generell bruk og et lite til makrofotografering.

Til slutt vil jeg takke Kyrres og Marius for lange og grundige samtaler om valg av utstyr, og tips til både innholdet i handlelisten og generelle fototips. I tillegg en stor takk til fotograf Knut Hoftun Knudsen for en lang og hyggelig samtale, og mange fototips over flere glass god drikke i helgens festivitas.

Martin skriver regelmessig om teknologiledelse og hvordan teknologi, samfunn og politikk påvirker hverandre. Få nye artikler via e-post:

Flere artikler

Enda flere artikler? Besøk arkivet.

Lest av Martin

 • Micro-Generation Born Between 1977-1983 Given New Name

  If you were born between 1977-1983, you’ve likely been nodding along in agreement. While this window is only seven years wide, we are a cohort that grew up between two very different cohorts—the Gen-Xers and the Millennials. We are the bridge from analog to digital, and for that reason, Woodman, Associate Professor of Sociology, is now classifying us as Xennials.

 • What’s my job again? Three steps to promote value within an Agile team | ThoughtWorks

  Agility is a mindset — a culture that depends on each and every one of us. It’s the belief that each person can contribute unique value to a project. This is challenging — many of us aren’t used to the level of ownership, collaboration, flexibility and disruptive thinking that Agile demands.

 • Chris Slane’s privacy-oriented editorial cartoons are painfully funny – Boing Boing

  Online privacy is pretty much a dumpster-fire, but it’s a funny dumpster fire in the world of Kiwi editorial cartoonist Chris Slane, whose one-panel strips are hilarious in a kind of oh-shit-we’re-doomed kind of way.

 • Kristin Clemets blogg

  Det har vært trist å følge norsk politikk denne uken. Men kanskje kan det komme noe godt ut av det. For kanskje kan våre politikere nå rette blikket fremover og erkjenne farene ved forfall og forsøpling av den politiske debatten.

 • The 600+ Companies PayPal Shares Your Data With - Schneier on Security

  One of the effects of GDPR – the new EU General Data Protection Regulation – is that we’re all going to be learning a lot more about who collects our data and what they do with it. Consider PayPal, that just released a list of over 600 companies they share customer data with.

Om Martin

Martin Koksrud Bekkelund

Dette er Martin Koksrud Bekkelund sitt private nettsted, hvor han skriver om teknologiledelse og hvordan teknologi, samfunn og politikk påvirker hverandre. Martin arbeider til daglig som direktør for produkt- og forretningsutvikling i et av Norges største selskaper. Les mer...

 

Facebook Twitter Instagram LinkedIn GitHub SlideShare Martin Koksrud Bekkelunds RSS-kanal Send Martin penger via PayPal

© 1995-2018 Martin Koksrud Bekkelund
OpphavsrettRSS og abonnementKontakt