Martin Koksrud Bekkelund

Martin Koksrud Bekkelund

Teknologi • Samfunn • Politikk

Den egentlige krisen

10.10.06

Glem CO2, glem forurensing, glem avskoging, glem krig, sult, død og alle andre problemer for et lite øyeblikk. Hvor mange mennesker er vi i verden i dag? Hvor mange var vi i går og hvor mange blir vi i morgen? Eller til neste år? Hva med om ti år? Man trenger ikke være matematisk geni for å forstå at vårt egentlige problem er overbefolkning av planeten.

Stadig flere mennesker forsyner seg av de stadig minkende, ufornybare ressursene, samtidig som vi produserer mer miljøproblemer som CO2, produserer mer ikke-gjenvinnbart avfall, avskoger planeten og utrydder dyreart etter dyreart. Jeg gleder meg hver dag over små øyeblikk som for eksempel en tur i skogen, opplevelser kommende generasjoner kanskje aldri vil få muligheten til. Samtidig skammer jeg meg på vegne av hele generasjonen, og foregående gjenereasjoner, på grunn av vår ukontrollerte rovdrift.

Personlig går jeg ikke inn for å lage mest mulig faenskap i løpet av livet, jeg er bare født inn i dette samfunnet, akkurat som deg. Akkurat som deg går jeg regelmessig på matbutikken, kjøper klær i klesbutikker, bor i et normalt hus og lever et generelt sett normalt liv. Akkurat som deg forsøker jeg også å være bevisst i mine valg i dette livet. Blant annet kjøper jeg miljøvennlige produkter som ikke er produsert av barn, resirkulerer, kjører en miljøvennlig bil og sparer strøm etter beste evne.

Allikevel er ikke dette nok, og så lenge tingenes tilstand er som den er, er det lite mer du og jeg kan gjøre. Personlig har jeg ikke tro på at dette går noen annen vei enn rett i dass med hele menneskeheten, noe som kanskje er like greit for planetens øvrige beboere og miljø. For at kommende generasjoner skal kunne leve et harmonisk liv i tråd med de ressurser planeten kan tilby, likt fordelt for de som bor her, tror jeg vi må utvikle oss et par hundre år tilbake i tid, til den tiden hvor folk holdt seg selv med ressurser.

Løsningen? Har ingen anelse. Har du? Pesimistisk? Ja, veldig. Realistisk? Ja, jeg tror det.

Hvor nyttig er denne artikkelen for deg?

Hva kan bli bedre?

Jeg blir veldig glad hvis du legger igjen noen stikkord om hva du tenker!

Frustrasjoner Miljø Politikk

Som leser kan du gi et bidrag til produksjonen, til driften og til å skaffe utstyr til testing for å sikre regelmessige, uavhengige artikler, tester og vurderinger av høy kvalitet.

Gi et bidrag

Husk å abonnere på nyhetsbrevet, det er gratis og du får alle artikler rett i innboksen.

 

Nyeste artikler

Enda flere artikler? Besøk arkivet.

Om Martin

Martin Koksrud Bekkelund

Dette er Martin Koksrud Bekkelund sitt private nettsted, hvor han skriver om forbrukerteknologi, teknologiledelse og hvordan teknologi, samfunn og politikk påvirker hverandre. Martin er innehaver av konsulentselskapet Nivlheim. Les mer...

 

Mastodon Facebook LinkedIn Thingiverse GitHub Ko-Fi PayPal

© 1995-2024 Martin Koksrud Bekkelund
OpphavsrettRSS og abonnementKontaktPersonvern og informasjonskapsler