Martin Koksrud Bekkelund

Martin Koksrud Bekkelund

Teknologi • Samfunn • Politikk

Terningkast er ut

16.10.06

De fleste aviser, magasiner, tidsskrifter eller andre som finner det for godt å teste eller anmelde musikk, film eller produkter av ymse slag, presenterer en rangering på en skala. Som oftest er denne skalaen representert ved terninger, selv om unntak finnes. Hvor unikt og banebrytende er egentlig terninger? (Sorry, Kyrre!)

I denne anledning presenterer jeg min egen skala, utelukkende illustrert ved bruk av ett av tre enkle grafiske hjelpemidler. For hver omtale presenterer jeg noen punkter for hva som er bra, hva som er mindre bra og hva som ligger til grunn for min konklusjon. I tillegg lanserer jeg en ny kategori, «Tester», som du vil finne i kategorioversikten.

Anbefales

Ser du følgende bilde i en produktomtale her på bekkelund.net, kan du ta deg en god f på at jeg liker produktet og bruker det regelmessig, i stedet for å la det støve ned. Produktet er også av dugelig kvalitet, det vil si at det fungerer slik at det ikke har irriterende problemer som hindrer meg i å bruke det.

Anbefales av Martin

Usikker

Ser du følgende bilde i en produktomtale, kan du forlate bekkelund.net like forvirret, om ikke enda mer enn da du kom.

Vanskelig å si

Styr unna

Ser du dette bildet i en produktomtale kan du banne på at jeg angrer bittert på å ha brukt penger på produktet, og at jeg høyst sannsynlig kommer til å bruke all min fritid på å få solgt det på QXL.

Frarådes av Martin

Tilbakemeldinger på tiltaket er selvfølgelig helt på sin plass! :-)

Martin skriver regelmessig om teknologiledelse og hvordan teknologi, samfunn og politikk påvirker hverandre. Få nye artikler via e-post:

Flere artikler

Enda flere artikler? Besøk arkivet.

Lest av Martin

 • Micro-Generation Born Between 1977-1983 Given New Name

  If you were born between 1977-1983, you’ve likely been nodding along in agreement. While this window is only seven years wide, we are a cohort that grew up between two very different cohorts—the Gen-Xers and the Millennials. We are the bridge from analog to digital, and for that reason, Woodman, Associate Professor of Sociology, is now classifying us as Xennials.

 • What’s my job again? Three steps to promote value within an Agile team | ThoughtWorks

  Agility is a mindset — a culture that depends on each and every one of us. It’s the belief that each person can contribute unique value to a project. This is challenging — many of us aren’t used to the level of ownership, collaboration, flexibility and disruptive thinking that Agile demands.

 • Chris Slane’s privacy-oriented editorial cartoons are painfully funny – Boing Boing

  Online privacy is pretty much a dumpster-fire, but it’s a funny dumpster fire in the world of Kiwi editorial cartoonist Chris Slane, whose one-panel strips are hilarious in a kind of oh-shit-we’re-doomed kind of way.

 • Kristin Clemets blogg

  Det har vært trist å følge norsk politikk denne uken. Men kanskje kan det komme noe godt ut av det. For kanskje kan våre politikere nå rette blikket fremover og erkjenne farene ved forfall og forsøpling av den politiske debatten.

 • The 600+ Companies PayPal Shares Your Data With - Schneier on Security

  One of the effects of GDPR – the new EU General Data Protection Regulation – is that we’re all going to be learning a lot more about who collects our data and what they do with it. Consider PayPal, that just released a list of over 600 companies they share customer data with.

Om Martin

Martin Koksrud Bekkelund

Dette er Martin Koksrud Bekkelund sitt private nettsted, hvor han skriver om teknologiledelse og hvordan teknologi, samfunn og politikk påvirker hverandre. Martin arbeider til daglig som direktør for produkt- og forretningsutvikling i et av Norges største selskaper. Les mer...

 

Facebook Twitter Instagram LinkedIn GitHub SlideShare Martin Koksrud Bekkelunds RSS-kanal Send Martin penger via PayPal

© 1995-2018 Martin Koksrud Bekkelund
OpphavsrettRSS og abonnementKontakt