Martin Koksrud Bekkelund

Martin Koksrud Bekkelund

Teknologi • Samfunn • Politikk

EasyPHP

18.10.06

Hos ITpro kom jeg over en artikkel om EasyPHP, et produkt jeg kun har hørt om, men aldri testet. Selv om artikkelen var noe kortfattet og lite detaljert, bestemte jeg meg allikevel for å prøve ut EasyPHP. Etter å ha installert EasyPHP fant jeg ut hvorfor artikkelen til ITpro var så kort. Enklere installasjonsprosess og administrasjonsgrensesnitt finner man neppe i en AMP-pakke.

Hva følger med i pakken?

Navnet EasyPHP gjør ikke produktet rettferd. Pakken inneholder webtjeneren Apache, databasetjeneren MySQL, skriptspråket PHP og det PHP-baserte MySQL-administrasjonsgrensesnittet phpMyAdmin. Alt sammen settes opp i en svært enkel installasjonsprosess, hvor det ikke finnes rom for å gjøre feil.

I bruk

Administrasjonsgrensesnitt og minnebruk

Når installasjonsprosessen er ferdig startes et utenpåliggende administrasjonsgrensesnitt som en egen Windows-applikasjon. Grensesnittet gir deg mulighet til å starte og stoppe Apache og MySQL, og kan enkelt minimeres til systemskuffen. Minimert benytter EasyPHP-administrasjonsgrensesnittet kun 400 KB minne. I tillegg kommer minnet Apache og MySQL benytter.

I administrasjonsgrensesnittet har man også muligheter til å sette opp overordnede parametre for hva som skal startes opp sammen med Windows.

Konfigurering og loggfiler

Via administrasjonsgrensesnittet får du enkel tilgang til alle konfigurasjonsfilene til både Apache, MySQL og PHP. I tillegg finnes det et eget skjermbilde for administrasjon av PHP-tillegg. I administrasjonsgrensesnittet får du også tilgang til loggfiler fra de samme tjenestene.

Totalvurdering

Uten å ha prøvd ut produktet over lengre tid føler jeg meg allikevel komfortabel nok til å benytte EasyPHP på egen maskin, samt å kunne anbefale det til andre. Det er tross alt kjente og velprøvde produkter som ligger til grunn. Det eneste ankepunktet er noen dårlige oversettelser fra fransk som burde pusses opp i administrasjonsgrensesnittet.

Anbefales av Martin

Hvor nyttig er denne artikkelen for deg?

Hva kan bli bedre?

Jeg blir veldig glad hvis du legger igjen noen stikkord om hva du tenker!

Programvare Tester WWW

Som leser kan du gi et bidrag til produksjonen, til driften og til å skaffe utstyr til testing for å sikre regelmessige, uavhengige artikler, tester og vurderinger av høy kvalitet.

Gi et bidrag

Husk å abonnere på nyhetsbrevet, det er gratis og du får alle artikler rett i innboksen.

 

Nyeste artikler

Enda flere artikler? Besøk arkivet.

Om Martin

Martin Koksrud Bekkelund

Dette er Martin Koksrud Bekkelund sitt private nettsted, hvor han skriver om forbrukerteknologi, teknologiledelse og hvordan teknologi, samfunn og politikk påvirker hverandre. Martin er innehaver av konsulentselskapet Nivlheim. Les mer...

 

Mastodon Facebook LinkedIn Thingiverse GitHub Ko-Fi PayPal

© 1995-2024 Martin Koksrud Bekkelund
OpphavsrettRSS og abonnementKontaktPersonvern og informasjonskapsler