Martin Koksrud Bekkelund

Martin Koksrud Bekkelund

Teknologi • Samfunn • Politikk

EasyPHP

18.10.06

Hos ITpro kom jeg over en artikkel om EasyPHP, et produkt jeg kun har hørt om, men aldri testet. Selv om artikkelen var noe kortfattet og lite detaljert, bestemte jeg meg allikevel for å prøve ut EasyPHP. Etter å ha installert EasyPHP fant jeg ut hvorfor artikkelen til ITpro var så kort. Enklere installasjonsprosess og administrasjonsgrensesnitt finner man neppe i en AMP-pakke.

Hva følger med i pakken?

Navnet EasyPHP gjør ikke produktet rettferd. Pakken inneholder webtjeneren Apache, databasetjeneren MySQL, skriptspråket PHP og det PHP-baserte MySQL-administrasjonsgrensesnittet phpMyAdmin. Alt sammen settes opp i en svært enkel installasjonsprosess, hvor det ikke finnes rom for å gjøre feil.

I bruk

Administrasjonsgrensesnitt og minnebruk

Når installasjonsprosessen er ferdig startes et utenpåliggende administrasjonsgrensesnitt som en egen Windows-applikasjon. Grensesnittet gir deg mulighet til å starte og stoppe Apache og MySQL, og kan enkelt minimeres til systemskuffen. Minimert benytter EasyPHP-administrasjonsgrensesnittet kun 400 KB minne. I tillegg kommer minnet Apache og MySQL benytter.

I administrasjonsgrensesnittet har man også muligheter til å sette opp overordnede parametre for hva som skal startes opp sammen med Windows.

Konfigurering og loggfiler

Via administrasjonsgrensesnittet får du enkel tilgang til alle konfigurasjonsfilene til både Apache, MySQL og PHP. I tillegg finnes det et eget skjermbilde for administrasjon av PHP-tillegg. I administrasjonsgrensesnittet får du også tilgang til loggfiler fra de samme tjenestene.

Totalvurdering

Uten å ha prøvd ut produktet over lengre tid føler jeg meg allikevel komfortabel nok til å benytte EasyPHP på egen maskin, samt å kunne anbefale det til andre. Det er tross alt kjente og velprøvde produkter som ligger til grunn. Det eneste ankepunktet er noen dårlige oversettelser fra fransk som burde pusses opp i administrasjonsgrensesnittet.

Anbefales av Martin

Martin skriver regelmessig om teknologiledelse og hvordan teknologi, samfunn og politikk påvirker hverandre. Få nye artikler via e-post:

Flere artikler

Enda flere artikler? Besøk arkivet.

Lest av Martin

 • Micro-Generation Born Between 1977-1983 Given New Name

  If you were born between 1977-1983, you’ve likely been nodding along in agreement. While this window is only seven years wide, we are a cohort that grew up between two very different cohorts—the Gen-Xers and the Millennials. We are the bridge from analog to digital, and for that reason, Woodman, Associate Professor of Sociology, is now classifying us as Xennials.

 • What’s my job again? Three steps to promote value within an Agile team | ThoughtWorks

  Agility is a mindset — a culture that depends on each and every one of us. It’s the belief that each person can contribute unique value to a project. This is challenging — many of us aren’t used to the level of ownership, collaboration, flexibility and disruptive thinking that Agile demands.

 • Chris Slane’s privacy-oriented editorial cartoons are painfully funny – Boing Boing

  Online privacy is pretty much a dumpster-fire, but it’s a funny dumpster fire in the world of Kiwi editorial cartoonist Chris Slane, whose one-panel strips are hilarious in a kind of oh-shit-we’re-doomed kind of way.

 • Kristin Clemets blogg

  Det har vært trist å følge norsk politikk denne uken. Men kanskje kan det komme noe godt ut av det. For kanskje kan våre politikere nå rette blikket fremover og erkjenne farene ved forfall og forsøpling av den politiske debatten.

 • The 600+ Companies PayPal Shares Your Data With - Schneier on Security

  One of the effects of GDPR – the new EU General Data Protection Regulation – is that we’re all going to be learning a lot more about who collects our data and what they do with it. Consider PayPal, that just released a list of over 600 companies they share customer data with.

Om Martin

Martin Koksrud Bekkelund

Dette er Martin Koksrud Bekkelund sitt private nettsted, hvor han skriver om teknologiledelse og hvordan teknologi, samfunn og politikk påvirker hverandre. Martin arbeider til daglig som direktør for produkt- og forretningsutvikling i et av Norges største selskaper. Les mer...

 

Facebook Twitter Instagram LinkedIn GitHub SlideShare Martin Koksrud Bekkelunds RSS-kanal Send Martin penger via PayPal

© 1995-2018 Martin Koksrud Bekkelund
OpphavsrettRSS og abonnementKontakt