Martin Koksrud Bekkelund

Martin Koksrud Bekkelund

Teknologi • Samfunn • Politikk

Hvor lenge må vi leve med IE6?

19.10.06

Internet Explorer versjon 7 er her, sammen med de første sikkerhetshullene og den samme elendige standardstøtten. Microsoft anbefaler selvfølgelig alle brukere av Internet Explorer til å oppgradere til den nye versjonen. Selv ville jeg anbefalt overgang til Opera eller Firefox, men det er en annen sak. Spørsmålet jeg sitter igjen med er: hvor lenge må vi leve med IE6?

Tatt i betraktning at det finnes store mengder brukere av både gamle Netscape versjoner (4.x) og IE (5 og 5.5), tør jeg påstå at IE6 vil være en svært utbredt nettleser i svært lang tid. Dette innebærer at webutviklere må forholde seg til dette antikke stykket makverk av en programvare i, la meg tippe, minst syv til ti år frem i tid.

Bakgrunnen for anslaget er at IE6 har vært på markedet i fem år, IE 5.5 i seks år, IE 5 i syv år og IE4 i ni. Webutviklere lager eksempelvis fortsatt hacks for IE 5. Ettersom IE6 er den versjonen som har eksistert lengst uten en oppgradering, er det overhengende sannsynlighet for at IE6 fortsatt vil være å finne på mange maskiner i fremtiden, spesielt med tanke på at det finnes mange piratversjoner av Windows XP uten SP2 installert. IE7 krever nemlig SP2.

Hvor nyttig er denne artikkelen for deg?

Hva kan bli bedre?

Jeg blir veldig glad hvis du legger igjen noen stikkord om hva du tenker!

Nettlesere WWW

Som leser kan du gi et bidrag til produksjonen, til driften og til å skaffe utstyr til testing for å sikre regelmessige, uavhengige artikler, tester og vurderinger av høy kvalitet.

Gi et bidrag

Husk å abonnere på nyhetsbrevet, det er gratis og du får alle artikler rett i innboksen.

 

Nyeste artikler

Enda flere artikler? Besøk arkivet.

Om Martin

Martin Koksrud Bekkelund

Dette er Martin Koksrud Bekkelund sitt private nettsted, hvor han skriver om forbrukerteknologi, teknologiledelse og hvordan teknologi, samfunn og politikk påvirker hverandre. Martin er innehaver av konsulentselskapet Nivlheim. Les mer...

 

Mastodon Facebook LinkedIn Thingiverse GitHub Ko-Fi PayPal

© 1995-2024 Martin Koksrud Bekkelund
OpphavsrettRSS og abonnementKontaktPersonvern og informasjonskapsler