Martin Koksrud Bekkelund

Martin Koksrud Bekkelund

Teknologi • Samfunn • Politikk

Hvor lenge må vi leve med IE6?

19.10.06

Internet Explorer versjon 7 er her, sammen med de første sikkerhetshullene og den samme elendige standardstøtten. Microsoft anbefaler selvfølgelig alle brukere av Internet Explorer til å oppgradere til den nye versjonen. Selv ville jeg anbefalt overgang til Opera eller Firefox, men det er en annen sak. Spørsmålet jeg sitter igjen med er: hvor lenge må vi leve med IE6?

Tatt i betraktning at det finnes store mengder brukere av både gamle Netscape versjoner (4.x) og IE (5 og 5.5), tør jeg påstå at IE6 vil være en svært utbredt nettleser i svært lang tid. Dette innebærer at webutviklere må forholde seg til dette antikke stykket makverk av en programvare i, la meg tippe, minst syv til ti år frem i tid.

Bakgrunnen for anslaget er at IE6 har vært på markedet i fem år, IE 5.5 i seks år, IE 5 i syv år og IE4 i ni. Webutviklere lager eksempelvis fortsatt hacks for IE 5. Ettersom IE6 er den versjonen som har eksistert lengst uten en oppgradering, er det overhengende sannsynlighet for at IE6 fortsatt vil være å finne på mange maskiner i fremtiden, spesielt med tanke på at det finnes mange piratversjoner av Windows XP uten SP2 installert. IE7 krever nemlig SP2.

Nettlesere WWW

Som fast leser kan du bidra til produksjonen, til driften og til å skaffe utstyr til testing for å sikre regelmessige, uavhengige artikler, tester og vurderinger av høy kvalitet.

Bli bidragsyter

Husk å abonnere på nyhetsbrevet, det er gratis og du får alle artikler rett i innboksen.

 

Flere artikler

Enda flere artikler? Besøk arkivet.

Om Martin

Martin Koksrud Bekkelund

Dette er Martin Koksrud Bekkelund sitt private nettsted, hvor han skriver om teknologiledelse og hvordan teknologi, samfunn og politikk påvirker hverandre. Martin arbeider til daglig som direktør for produkt- og forretningsutvikling i Posten Norge AS. Les mer...

 

Facebook Twitter Instagram LinkedIn GitHub Thingiverse SlideShare Hold deg oppdatert

© 1995-2021 Martin Koksrud Bekkelund
OpphavsrettRSS og abonnementKontaktPersonvern og informasjonskapsler