Martin Koksrud Bekkelund

Martin Koksrud Bekkelund

Teknologi • Samfunn • Politikk

Halloween

01.11.06

I går var det Halloween. Inntil det sekund hvor min samboer åpnet døra, hadde dette gått oss begge hus forbi. Ikke har vi barn og ikke har vi tradisjon for å feire Halloween.

Ute stod det en voksen med noen håpefulle som gjorde det man gjør på Halloween. Problemet var at vi ikke hadde noe å gi bort. Ikke fordi vi ikke ville, men fordi det som nevnt hadde gått oss hus forbi at det var Halloween. Det var helt greit for ungene, men for den voksne personen som var med var dette skandale. Hvis ikke vi hadde noe å gi bort kunne vi bare se å skru av utelysene med en eneste gang.

For oss som ikke har vokst opp med Halloween, og som heller ikke har fulgt spesielt med i Halloween-timen, var det inntil i går ukjent at man slukker utelysene hvis man ikke ønsker besøk denne kvelden.

Jeg jobbet sent i går, og var ikke kommet hjem da vi fikk besøk. Spaserturen fra garasjen til huset er ikke lang, men den er særdeles mørkt i et nabolag uten gatelys. Beklager, men utelyset forblir på så lenge en av oss ikke er hjemme, eller dersom vi venter besøk.

Så, til deg, kjære damen som ringte på med de håpefulle i går kveld: Beklager at vi ikke hadde noe snadder til ungene dine. Håper at ungene dine, i motsetning til deg, klarer å tilegne seg nok gangsyn til å se ut av sin egen lille verden. Da vil de kanskje forstå at ikke alle syntes Halloween er stas og at ikke alle er inneforstått med alle uskrevne Halloween-regler. Kanskje de til og med vil vise behørig respekt for mennesker som enten har glemt Halloween eller som ikke ønsker å feire det.

Martin skriver regelmessig om teknologiledelse og hvordan teknologi, samfunn og politikk påvirker hverandre. Få nye artikler via e-post:

Flere artikler

Enda flere artikler? Besøk arkivet.

Lest av Martin

 • Micro-Generation Born Between 1977-1983 Given New Name

  If you were born between 1977-1983, you’ve likely been nodding along in agreement. While this window is only seven years wide, we are a cohort that grew up between two very different cohorts—the Gen-Xers and the Millennials. We are the bridge from analog to digital, and for that reason, Woodman, Associate Professor of Sociology, is now classifying us as Xennials.

 • What’s my job again? Three steps to promote value within an Agile team | ThoughtWorks

  Agility is a mindset — a culture that depends on each and every one of us. It’s the belief that each person can contribute unique value to a project. This is challenging — many of us aren’t used to the level of ownership, collaboration, flexibility and disruptive thinking that Agile demands.

 • Chris Slane’s privacy-oriented editorial cartoons are painfully funny – Boing Boing

  Online privacy is pretty much a dumpster-fire, but it’s a funny dumpster fire in the world of Kiwi editorial cartoonist Chris Slane, whose one-panel strips are hilarious in a kind of oh-shit-we’re-doomed kind of way.

 • Kristin Clemets blogg

  Det har vært trist å følge norsk politikk denne uken. Men kanskje kan det komme noe godt ut av det. For kanskje kan våre politikere nå rette blikket fremover og erkjenne farene ved forfall og forsøpling av den politiske debatten.

 • The 600+ Companies PayPal Shares Your Data With - Schneier on Security

  One of the effects of GDPR – the new EU General Data Protection Regulation – is that we’re all going to be learning a lot more about who collects our data and what they do with it. Consider PayPal, that just released a list of over 600 companies they share customer data with.

Om Martin

Martin Koksrud Bekkelund

Dette er Martin Koksrud Bekkelund sitt private nettsted, hvor han skriver om teknologiledelse og hvordan teknologi, samfunn og politikk påvirker hverandre. Martin arbeider til daglig som direktør for produkt- og forretningsutvikling i et av Norges største selskaper. Les mer...

 

Facebook Twitter Instagram LinkedIn GitHub SlideShare Martin Koksrud Bekkelunds RSS-kanal Send Martin penger via PayPal

© 1995-2018 Martin Koksrud Bekkelund
OpphavsrettRSS og abonnementKontakt